عیدی فجرانه و مبعث مژدگانی تامین اجتماعی برای بازنشستگان | بازنشستگان حقوق بهمن ماهشان را چک کنند!
افزایش یارانه معیشتی ایرانیان در قالب طرح فجرانه و اعلام زمان پرداخت عیدی کارگران و بازنشستگان دو خبر فراگیر وزارت کار و رفاه اجتماعی در هفته اخیر بود که درباره آن وزیر کار جزییات بیشتری را بیان کرده است.
میزان پرداخت عیدی بازنشستگان، مستمری بگیران، حقوق وظیفه از کارافتادگی، حقوق وظیفه وراث مستخدمین متوفای مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های بازنشستگی و نیز شهدا و جانبازان از کار افتاده کلی بارها مورد بررسی قرار گرفته است.عیدی بازنشستگان از نیمه اسفند ماه واریز میشود. عیدی بازنشستگان به افراد واجد شرایط تعلق میگیرد. عیدی بازنشستگان را دولت اعلام میکند و طبق سنوات گذشته، مبلغ آن به اندازهی عیدی کارمندان دولت است. در ادامه به آخرین جزییات از عیدی بازنشستگان در سایت پیشنهاد ویژه می پردازیم.
افزایش یارانه معیشتی ایرانیان در قالب طرح فجرانه و اعلام زمان پرداخت عیدی کارگران و بازنشستگان دو خبر فراگیر وزارت کار و رفاه اجتماعی در هفته اخیر بود که درباره آن وزیر کار جزییات بیشتری را بیان کرده است.
سید صولت مرتضوی درباره یارانه تشویقی اظهار کرد: بر اساس مصوبه جدید دولت به مناسبت دهه فجر به مدت سه ماه از ۱۷ بهمن سال جاری تا ۱۷ اردیبهشت سال آینده یارانه تشویقی برای ۱۱ قلم کالایی که فهرست آن از طریق رسانه ها به اطلاع مردم رسیده است از مبلغ ۱۲۰ هزار تومان به مبلغ ۲۲۰ هزار تومان افزایش مییاید.
وی افزود: هر ۱۱ قلم بهصورت مجزا و بهصورت وزنی کدگذاری شدهاند و به معنا که هر فردی که شامل یارانه است، میتوانند به فروشگاههایی که با سامانه همکاری میکنند مراجعه کنند و به هر میزانی که نیاز داشتند خرید کنند و بر اساس میزان وزنی آن خرید یارانه به آن تعلق میگیرد. بنابراین معدل یارانه کسانی که دهک یک تا ۳ هستند از ۴۰۰ هزار تومان به ۶۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و معدل کسانی که ۳۰۰ هزار تومان یارانه دریافت میکنند به ۵۲۰ هزار تومان افزایش پیدا میکند نکته مهم این است که این ۲۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی شامل ۱۱ قلم کالایی میشود که در سهم یارانهای وجود دارند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره عیدی بازنشستگان و کارگران نیز اظهار کرد: عیدی و پاداش کارگران در قانون مشخص است و معادل دو ماه حقوق دریافتی آنها تا پایان اسفند ماه پرداخت میشود. عیدی بازنشستگان نیز بر اساس مصوبهای که هیات وزیران داشتند برای هر نفر معادل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، همسر ۷۰۰ و هر فرزند ۳۰۰ هزار تومان است و پس از پرداخت حقوق بازنشستگان، با اولویتبندی مناسبی اوایل اسفند پرداخت میشود.
میرهاشم موسوی امروز در نشست خبری اظهار کرد: قبل از انقلاب ۲۰ درصد از جامعه تحت پوشش بیمههای اجتماعی بودند که جمعیت آن زمان ۳۴ تا ۳۵ میلیون نفر بود و امروز بالغ بر ۷۴ درصد از جامعه تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند و این مسئله دستاورد کمی نیست.
وی با اشاره به اینکه در حوزه بیمههای درمانی نیز با دستور شخص رئیس جمهور اقدامات خوبی صورت گرفته گفت: در اوایل امسال بر اساس تاکید دولت هزینه درمان بیمهشدگان صددرصد پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص رقم و زمان پرداخت عیدی به بازنشستگان این سازمان گفت: با توجه به اینکه رقم عیدی تا الان مشخص نشده نمیتوانیم زمانی برای پرداخت آن در این جلسه اعلام کنیم اما بنای ما این است که هر چه سریعتر این رقم و زمان آن مشخص شود و این مسئله در اولویت ما قرار دارد.
وی ادامه داد: به محض اینکه رقم عیدی مشخص شود این مبلغ به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد چرا که پرداخت حقوق و عیدی از اولویتهای سازمان تامین اجتماعی محسوب میشود.
موسوی با اشاره به توسعه مراکز درمانی و بیمارستانی پس از انقلاب اظهار کرد: در پیش از انقلاب تنها بیست مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی در کشور بود که این تعداد در حال حاضر به ۴۰۴ مرکز تخصصی و فوق تخصصی و همچنین بیمارستانهای پیشرفته از جمله بیمارستان میلاد و … رسیده است و در این مراکز به مراجعه کنندگان خدمترسانی میشود.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در این سازمان موضوعات اجتماعی و اقتصادی انجام میشود. ضمن اینکه در حوزه خدمات درمانی اقدامات خوبی توسط سازمان تامین اجتماعی صورت میپذیرد. علاوه بر اینکه سازمان تامین اجتماعی علاوه بر ارائه خدمات در مراکز با ۵۷ مرکز درمانی طرف قرارداد است و خدمات درمانی را به بیمه شدگان ارائه میکند.
وی با اشاره به آمار بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: ۴۶ میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد ۱۶ میلیون نفر بیمه شده اصلی، ۲۳ میلیون نفر بیمه شده تبعی و حدود ۷ الی ۸ میلیون نفر بازنشسته تامین اجتماعی هستند. همچنین بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کارگاه کوچک و بزرگ متوسط تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.
موسوی با اشاره به افزایش تعداد مراکز طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی افزود: تا پیش از دولت سیزدهم این سازمان با ۵۲ هزار مرکز طرف قرارداد بود و در حال حاضر این تعداد به ۵۷ مرکز درمانی رسیده است.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه با اشاره به تسهیلات مد نظر این سازمان در ارتباط با کارفرماها و کارگاهها تصریح کرد: در سال جاری ۲۶ هزار کارگاه از فرصت بیمه استفاده کردند و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به صورت تقسیط شده به سازمان تامین اجتماعی پرداخت خواهند کرد.
وی با اشاره به خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: این سازمان در دو بخش مستقیم و به صورت راهبردی خدمات درمانی را به بیمه شدگان ارائه میکند که در مراکز ملکی این سازمان بیمهشدگان به صورت کامل تحت بیمه قرار میگیرند و هیچ هزینهای را پرداخت نمیکنند.
موسوی با اشاره به اینکه صندوقها مسئله مهم حکمرانی هستند افزود: در آغاز دولت مردمی سیزدهم با این رویکرد و تمرکز روی چالشها و مشکلات سازمان تامین اجتماعی برنامهریزی شد، چالشهایی که در فضای عمومی مطرح است و بعضا صحیح است اما ناگفته نماند که برخیها تمایل دارند که بحرانسازی را عنوان کنند. البته همانطور که گفته شد ما چالشها را میپذیریم اما بحرانسازی را به هیچ عنوان و مهم این است که در گذر تاریخی ما چگونه با مشکلات مواجه شویم.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به برخی از چالشها و مشکلات صندوقهای بیمهای از جمله سازمان تامین اجتماعی افزود: ناترازی شدید صندوقها و کسری شدید یکی از چالشهای این سازمان است که ما در صندوق با آن مواجه بودیم و حتی برای پرداخت حقوق به بیمهشدگان با مشکلات عدیدهای روبرو بودیم و برای جبران این مسئله در مدیریت گذشته در بازه زمانی ۹۲ تا ۱۴۰۰ استقراض بیرویهای را توسط سازمان تامین اجتماعی از بانک رفاه شاهد بودیم که بنده از آن به عنوان بیماری یاد میکنم.
وی با اشاره به بدهی ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی به بانک رفاه افزود: در دوره گذشته مجبور بودند برای پرداخت حقوق این میزان را از بانک رفاه قرض کنند و خرسندیم که عنوان کنیم سال گذشته و علیرغم اینکه سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک ابربدهکار بانکی معرفی شده بود توانستیم این میزان بدهی را به بانک رفاه پرداخت کنیم.
موسوی افزود: افزایش هزینههای تحمیل شده بدون پیشبینی بار مالی یکی دیگر از چالشهای سازمان تامین اجتماعی محسوب میشد که این مسئله در قالب بدهیهای دولت خود را نشان میداد.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی افزود: بازنشستگی پیش از موعد منجر به ایجاد بار مالی سنگین به صندوق تامین اجتماعی شده بود البته تغییرات و اصلاحات با توجه به تغییرات پارامتریکی جمعیتی باید مورد توجه قرار بگیرد اما در این فرآیند به نکات مهمی باید توجه شود.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب سن امید به زندگی حدود ۵۵ سال بود و هماکنون این رقم به حدود ۷۵ سال رسیده است که اخیرا با اجماع حاکمیت به موضوع اصلاحات پارامتریکی به صندوقها وارد شدهاند که امیدواریم این مسئله اثرگذار باشد.
موسوی با اشاره به مشکلات سازمان تامین اجتماعی در ابتدای دولت سیزدهم اظهار کرد: در آن زمان و با توجه به تغییرات مدیریتی که در این سازمان انجام گرفت ما با کسری روبرو بودیم اما امروز به لطف خدا این مشکلات برطرف شده و اتفاقات خوبی در قالب توسعه پوشش بیمهای انجام شده است و طی دو سال گذشته بالغ بر ۲.۳ میلیون نفر به عنوان بیمه شده جدید تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که درآمد حاصل از این محل ۷۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: یکی دیگر از موفقیتهای این سازمان این است که از ۱۰ ماهه گذشته از سال ۱۴۰۲ بدون اینکه استقراضی از بانک داشته باشیم تمامی حقوق و مستمریها به صورت کامل پرداخت شده است. البته ما فقط ۱۰ هزار میلیارد تومان در قالب کمک درمانی از بانک مرکزی در قالب خط اعتباری دریافت کردهایم.
وی با اشاره به پوشش ۲.۳ میلیون نفر به عنوان بیمه شده جدید سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: این میزان معادل ۷ سال بیمه شده دولت گذشته است و نشان میدهد که اتفاق خوبی در توسعه پوشش بیمهای رقم خورده است.
موسوی با اشاره مجدد به تسویه کامل ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی سازمان تامین اجتماعی جامانده از دولت قبل به بانک رفاه گفت: اگر ما این بدهی را تسویه نمیکردیم باید سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان سود پرداخت میکردیم و این میزان به کسریهای ما نیز افزوده میشد.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر این سازمان به نظام بانکی بدهکار نیست گفت: قطعا وضع سال آینده ما پایدارتر خواهد بود و سال بهتری را خواهیم داشت. همچنین باید به این موضوع اشاره شود که تسویه بدهیها انجام شده و در حال حاضر ما به عنوان ابرطلبکار با رقم ۹۳ هزار میلیارد تومان هستیم.
وی با اشاره به مساعدت دولت در واگذاری بنگاههای مناسب به سازمان تامین اجتماعی گفت: دولت در قالب پرداخت بدهیهای خود اقدامات خوبی را با سازمان تامین اجتماعی انجام داده است که این تعامل در سنوات گذشته بیسابقه بوده است به طوریکه اخیرا یکی از شرکتهای کشتیرانی را نیز به سازمان تامین اجتماعی در قالب پرداخت بدهیهای خود واگذار کرده است.
موسوی ادامه داد: در بخش کنترل مصارف نیز اتفاقات خوبی در سازمان تامین اجتماعی رقم خورده است و امسال ۸ هزار میلیارد تومان در این حوزه صرفهجویی داشتهایم.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی به پرداخت بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: امروز بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت میکنیم و به طور متوسط سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت میشود. / اقتصاد آنلاین