اخبار هواشناسی | اخبار هواشناسی امروز

هشدار هواشناسی برای بارش شدید و تگرگ در این استان ها | اخبار هواشناسی امروز 2 اسفند

براساس پیش بینی هواشناسی هفته پر بارشی را در پیش داریم.

هشدار هواشناسی برای بارش شدید و تگرگ در این استان ها | اخبار هواشناسی امروز 2 اسفند
کدخبر : 23482
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 اخبار هواشناسی توصیه کرده مردم حتما نکات ایمنی را رعایت کند تا این سامانه بارشی خسارت جانی و مالی نداشته باشد. اخبار هواشناسی آخر هفته کشور رو به بارش شدید باران قرار دارد و مردم حتما از رودخانه ها فاصله بگیرند. اخبار هواشناسی احتمال طغیان روخانه ها را نیز داده است. اخبار هواشناسی را حتما دنبال کنید. اخبار هواشناسی روز های آینده را در ادامه می‌خوانید.

 سازمان هواشناسی برای تعطیلات نیمه شعبان نسبت به ورود سامانه بارشی جدید هشدار داد. همچنین طبق هشدار هواشناسی، در صورتی که برای تعطیلات پایان هفته به خصوص شنبه آینده برنامه سفر دارید حتما وضعیت آب و هوا را چک کنید.

سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور طی روز شنبه هفته آینده خبر داد و اعلام کرد: بارش گسترده برف،‌ باران، وزش باد شدید و کاهش محسوس دما در راه است.

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز چهارشنبه در برخی مناطق شمال غرب، ارتفاعات مرکزی زاگرس و ارتفاعات مرکزی البرز،‌ پنجشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و روز جمعه در برخی مناطق شمال غرب و گیلان بارش‌های پراکنده روی می‌دهد.

شنبه هفته آینده سامانه بارشی وارد کشور شده و در مناطق شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، دامنه‌های جنوبی البرز و دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش برف و باران آغاز می‌شود.

یکشنبه آینده در اکثر مناطق کشور بارش برف و باران، وزش باد شدید موقتی، کاهش محسوس دما، گردوخاک و در استان‌های جنوبی رعدوبرق روی می‌دهد. همچنین تا روز جمعه خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

زمان پایان: جمعه 1402/12/04

نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد بیش از 30 نات و بیشینه ارتفاع امواج در ساحل تا 2 متر و در فراساحل بیش از2 متر

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در خلیج‌فارس.

اثر مخاطره: احتمال خطر غرق‌شدن شناگران و شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌سنگین، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی و فعالیت صنایع فراساحلی و سکوهای نفتی.

توصیه: ممنوعیت شنا، اجتناب فعالیت های تفریحی و صیادی، اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی فعالیت در صنایع فراساحلی و سکوهای نفتی.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، امروز (چهارشنبه ۲ اسفند) در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات مرکزی زاگرس و ارتفاعات مرکزی البرز، فردا (پنجشنبه سوم اسفند) در ارتفاعات مرکزی البرز و روز جمعه در برخی نقاط شمال غرب و در استان گیلان بارش پراکنده پیش بینی می‌شود.

روز شنبه سامانه بارشی وارد کشور شده و در مناطق شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، دامنه‌های جنوبی البرز، دامنه‌های زاگرس مرکزی و یکشنبه در غالب مناطق کشور بارش برف و باران، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در برخی نقاط گردوخاک و در استان‌های جنوبی رعد و برق رخ خواهد داد.

طبق اعلام سازمان هواشناسی، تا روز جمعه خلیج فارس تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

آسمان تهران امروز صاف در بعضی ساعات همراه با غبار محلی و از بعدازظهر افزایش ابر پیش‌بینی شده است که بیشینه دمای پایتخت امروز ۱۲ و کمینه دما ۵ درجه بالای صفر خواهد بود.

روند خشکسالی ها از ۳۰ سال قبل تشدید شده

مقام مسئول سازمان هواشناسی با بیان "خشکسالی‌های ایران طولانی‌تر و شدیدتر شده است" گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد روند خشکسالی‌ها از ۳۰ سال قبل تشدید شده است.

به گزارش تسنیم، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اظهار کرد: با گرمایش جهانی و افزایش دما، انتظار می‌رود رویداد‌های مخرب مانند خشکسالی‌ها سریع‌تر آغاز شود و از شدت و گستره و فرکانس رخداد بالاتری نسبت به گذشته برخوردار شود.

وی افزود:‌ اینکه در دنیا گفته می‌شود تغییر اقلیم مناطق خشک را خشک‌تر و مناطق مرطوب مرطوب‌تر می‌کند، حرف دقیقی نیست و نمی‌تواند برای همه جا صادق باشد، اما متاسفانه تا کنون در کشور ما درست از آب درآمده است.

وی ادامه داد: خشکسالی‌های ایران نسبت به گذشته طولانی‌تر و شدیدتر شده و تقریبا با یک شاخصی که ترکیب دما و بارش است بنام SPEI روند خشکسالی‌ها از سه دهه پیش تشدید شده است.

رئیس انجمن هواشناسی ایران گفت: با این حال، معنای افزایش شدت این رویداد‌ها به دلیل تاثیر متفاوت اثرات ترکیبی مانند گرمایش و خشکسالی برای رطوبت خاک و در مناطقی که با محدودیت رطوبت و انرژی مواجه اند، بسیار نامعلوم است، اما درک این تفاوت‌ها می‌تواند در تفسیر تغییرات آینده و پیامد‌های نهفته آن‌ها در سطح منطقه‌ای و ملی کمک کند.

وظیفه اضافه کرد: متاسفانه برخی به سبب منافع اقتصادی گروه یا صنعت خاصی و به نوعی با فرصت طلبی از فضای عدم قطعیت علمی، در صف مخالفان تاثیرات نامطلوب افزایش کربن و تغییر اقلیم ایستاده اند. تفاوت‌ها فکری و دیدگاهی در رابطه با تغییر اقلیم، دلایل آن و حتی اثرات تغییر اقلیم در جامعه وجود دارد.

به گفته وی، برخی مخالفان این حوزه غالبا دانشمندان اقلیم یا هواشناسی هم نیستند، اما با وجود اینکه ممکن است مخالفان کاهش کربن افراد متخصص نباشند، ولی این به معنای نادیده گرفتن نظرات آن‌ها یا انکار شواهدی که ارائه می‌کنند، نیست و نباید اینگونه تلقی شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با تاکید بر ضرورت دریافت همه نظرات درباره تغییر اقلیم، اظهار کرد: ممکن است برخی مخالفان کاهش کربن در زمینه‌های تخصصی خود، مانند کشاورزی یا سیاست، متخصص باشند، بنابراین از دریچه نگاه آن‌ها نیز موضوع تاثیرات مخرب گاز‌های گلخانه‌ای و بخصوص کربن باید مدّ نظر قرار گیرد. برخی مخالفان نیز ممکن است تجارب و دیدگاه‌های ارزشمندی در مورد موضوع مورد بحث یعنی تاثیر کربن یا تغییرات عامدانه اقلیم و مثلا بارورسازی یا یونیزاسیون داشته باشند که باید بررسی شود.

وظیفه یادآور شد: برخی مخالفان نیز ممکن است داده‌ها یا مطالعاتی را برای حمایت از ادعا‌های خود ارائه دهند بنابر این مهم است که به طور انتقادی به همه اطلاعات، چه از سوی دانشمندان اقلیمی و چه از سوی افراد دیگر، توجه شود.

وی تاکید کرد: با بررسی دقیق اطلاعات و در نظر گرفتن همه جوانب، می‌توانیم به درک عمیق‌تر و متعادل‌تر از مسائل پیچیده مانند تغییرات آب‌وهوایی و احیانا تغییرات عامدانه آن دست یافت. یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌های پیچیده‌ای مانند تغییرات اقلیم به همکاری و گفتگو بین افراد با تخصص‌ها و دیدگاه‌های مختلف نیاز دارد تا با بررسی دقیق اطلاعات و در نظر گرفتن همه جوانب، بتوان به سمت آینده‌ای پایدارتر برای همه حرکت کرد./ عصر ایران

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه