قیمت مسکن | قیمت آپارتمان در تهران | قیمت مسکن در تهران به نرخ امروز
پیش بینی وضعیت قیمت مسکن در سال آینده در تهران | برای متقاضیان خرید خونه بهترین زمان اقدام کی اشت؟
افزایش تعداد معاملات و چشمانداز بودجه ۱۴۰۳ نشان میدهد، احتمالا قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ صعودی باشد.
قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن، متفاوت است. آمار بانک مرکزی حکایت از افزایش قیمت مسکن در تهران دارد. عوامل بسیاری از جمله نوسانات اقتصاد کلان، وضعیت بازارهای موازی، ارزش پول ملی، نرخ نهادههای ساختمانی و عملکرد دولت سیزدهم در آینده بازار مسکن و قیمت مسکن تاثیرگذار است. علت ثبات قیمت مسکن که از اواخر سال گذشته در بازار مسکن ایجاد شده، فروکش کردن حجم تقاضای سرمایهای به این بخش است. قیمت مسکن در تهران با توجه به نوع ساختمان، امکانات، خیابان یا نظر مالک تغییر میکند.
خریداران مسکن بخوانند / منتظر گرانی مسکن باشیم یا ارزانی؟
بررسی دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد قیمت مسکن در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ روند باثباتتری نسبت به نیمه اول امسال داشته است؛ از سوی دیگر، تعداد معاملات مسکن نیز روندی صعودی را پشت سر گذاشته است. با این شرایط چه چشماندازی میتوان برای مسکن در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفت؟
بر اساس دادههای رسمی، بازار مسکن در نیمه دوم امسال ثبات نسبی داشته است. با این حال هنوز گزارشی از قیمت مسکن در بهمن و اسفند منتشر نشده است.
با ورود به پاییز روند قیمت و معاملات مسکن دستخوش تغییر شده است. در مهرماه قیمت مسکن از کانال ۸۰ میلیونی به کانال ۸۲ میلیون تومانی پا گذاشته است. معاملات نیز صعود ۱۳.۴ درصدی داشته و سه هزار و ۴۱۰ فقره ثبت شده است.
آبانماه بازار مسکن بار دیگر شاهد کاهش قیمت بوده است. متوسط قیمت به کانال قبلی بازگشته و ۸۰ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان برآورد شده است.
آذرماه متوسط قیمت کاهشی نسبی را تجربه کرده، اما در همان کانال ۸۰ میلیون تومانی مانده است. با این حال روند معاملات همچنان افزایشی بوده و تا نزدیک به چهار هزار فقره هم پیش رفته است.
متوسط قیمت مسکن در دیماه با افزایشی نسبی تا ۸۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان رسیده است. معاملات مسکن همچنان افزایشی بوده و تا چهار هزار و ۴۶۵ فقره رسیده است.
به نظر میرسد قیمت مسکن در بهمن و اسفند هم در همین محدوده نوسان کرده باشد. افزایش تعداد معاملات و چشمانداز بودجه ۱۴۰۳ نشان میدهد، احتمالا قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ صعودی باشد./ منبع: تجارت نیوز
مجید گودرزی کارشناس مسکن با بیان اینکه هماکنون نیز بازار مسکن با کاهش قیمت روبه رو است، گفت: حوزه مسکن دغدغه اصلی مردم و جوانان محسوب میشود و هماکنون اتفاقات خوبی در این بازار رخ داده و انتظارات تورمی با کاهش چشمگیری همراه است.
وی در ادامه تاکید کرد: عرضه زمین توسط دولت در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی بود؛ البته تصویب ۵۷ نقطه شهر جدید نیز نمونه دیگری از اتفاقات خوب بود که در دولت سیزدهم پیش آمد. البته افراد در پلتفرمهای خانهیاب باید با مجوز مورد تأیید آگهی کنند و این اپلیکیشنها از سوی مراجع رسمی مورد بررسی قرار گیرند که همین موضوع نیز موجب کاهش قیمت مسکن میشود.
وی خاطرنشان کرد: تقاضای مصرفی در بازار مسکن به صفر رسیده و دوره انتظار برای خانهدار شدن به بیشاز صد سال رسیده که با تدابیر دولت سیزدهم این بازار نیز طی سالهای آتی اصلاح خواهد شد./ منبع: مهر
مدتی پیش بود که خبر ساخت خانههای ۲۵ متری دهان به دهان چرخید و تا اندازهای انتقادات را برانگیخت که وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران از آن اعلام نارضایتی کردند. ماجرا تا آنجا ادامه پیدا کرد که در نهایت، طرح ساخت این واحدها با عنوان «مسکن اقتصادی» از سوی اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران دوباره روی کار آمد. طرحی که انتقادات و ابهامات زیادی بهویژه در مورد اخذ مجوز ساخت آن وجود دارد.
احتمال جهش قیمت مسکن در آینده
ساخت مسکن اقتصادی یک چالش مهم برای جوامع مختلف است. مسکن اقتصادی به معنای فراهم کردن امکان بهرهمندی افراد از مسکن با هزینههای قابل دسترس است. برای ساخت مسکن اقتصادی، از مصالح ساختمانی ارزانتر و روشهای ساخت کارآمدتر باید استفاده شود. همچنین طراحیهای کارآمد و استفاده از فناوریهای نوین میتواند کمک کننده باشد. سازمانهای دولتی و خصوصی باید به صورت همکارانه در این زمینه فعالیت کرده و سیاستها و استراتژیهای مناسب را برای ایجاد مسکن اقتصادی تدوین کنند، اما برخی افراد بر این باورند که خانه های کوچک متراژ به مروز زمان باعث افزایش قیمت مسکن در بازار می شوند.
فرشاد ایلاتی، کارشناس مسکن با تاکید براینکه واحدهای مسکونی ۲۵ الی ۳۵ متری در میان مدت موجب گرانی مسکن در بازار میشود، گفت: الگوی واحدهای مسکونی متراژ پایین از زمان آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم تحت سیاستهای پاک مطرح شد و الگوی مصرفی مسکن در ایران روز به روز متراژ مسکن با کاهش روبه رو شد و اگر بازار مسکن به همین روند پیش رود قطعاً الگوی مصرفی به متراژهای کمتر نیز خواهد رسید.
کارشناس حوزه مسکن در ادامه تاکید کرد: باید نسبت به واحدهای کوچک متراژ تدابیر جدی شود تا این الگوی مصرفی وارد بازار مسکن نشود زیرا با فرهنگ ایرانی تطابقی ندارد. سیاست کوچکسازی واحدهای مسکونی قطعا سیاست موفقی نبوده و نخواهد بود و از ابتدای دهه ۷۰ تا به امروز الگوی کوچکسازی واحدهای مسکونی را در دست کار نداریم.
وی ادامه داد: البته باید نسبت به این موضوع توجه داشت که دولت نسبت به قانون فرزندآوری اهمیت ویژهای دارد و هرچه متراژ واحدهای مسکونی روبه کاهش حرکت کند؛ قطعاً خانوار و افراد انگیزهای به تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور نخواهند داشت.
ایلاتی خاطرنشان کرد: واحدهای مسکونی کوچک متراژ در اقتصاد نیز مفهومی ندارد؛ زیرا اگر تعداد سکونت در واحدهای کوچک متراژ افزایش پیدا کند نشان از کاهش قدرت خرید مردم است و در میان مدت موجب گرانی مسکن در بازار میشود. البته دولت طی ماههای اخیر موضع جدی خود را در راستای مخالفت کوچکسازی واحدهای مسکونی اعلام کرده است./ منبع:تیترکوتاه
مطابق جدیدترین آمار مرکز آمار ایران قیمت مسکن در مردادماه امسال نسبت به ماه قبل از آن (تیر ۱۴۰۱) ۲.۸ درصد افزایش یافته است. قیمت مسکن نسبت به مردادماه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۲.۶ درصد افزایش یافته است.
همچنین در دوازده ماه منتهی به مردادماه امسال قیمت مسکن نسبت به دوره مشابه پیش از آن ۲۸.۸ درصد افزایش را نشان میدهد. در بخش اجاره مسکن نیز میزان تورم ماهانه در مرداد نسبت به ماه قبل از آن ۲.۸ درصد، در مقایسه با مرداد سال گذشته ۳۲.۳ و در ۱۲ ماه منتهی به مرداد امسال ۲۸.۶ درصد افزایش یافته است. گفتنی است متوسط قیمت مسکن طی تیر امسال حدود ۶ درصد نسبت به خرداد ۱۴۰۱ افزایش یافته بود. / اقتصاد 100