اخبار روز | اخبار جدید
خبر فوق العاده درباره ی ساعت کاری و آغاز روز فعالیت مدارس | تغییرات ساعت کاری مدارس بعد از عید
وزارت آموزش و پرورش در خصوص کار مدارس در ایام ماه مبارک رمضان اطلاعیهای صادر کرد. -
به گزارش همشهری آنلاین، وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیهای اعلام کرد: «با توجه به حلول ماه مبارک رمضان در دهه آخر اسفندماه سال جاری و تقارن آن با آغاز بهار طبیعت و تعطیلات نوروز و با عنایت به ضرورت رعایت حال دانشآموزان روزهدار و بهرهمندی بیشتر معنوی در این ماه پرخیر و برکت به ویژه در ساعات فعالیت مدارس، ضرورت میداند به مدیران ادارات کل آموزش و پرورش استانها، مناطق و مدارس مواردی را توصیه کند.
شایسته است مدیران با استفاده از ظرفیت مشورت و مشارکت شورای معلمان و انجمن اولیا و مربیان و با تصویب شورای مدرسه، نسبت به هماهنگی و اجرای هرچه مطلوبتر تصمیمات اتخاذشده در این ایام اقدام کنند.
دانش آموزان تا چندم اسفند باید به مدرسه بروند؟
با توجه به شرایط جسمانی دانشآموزان روزهدار و ضرورت زمینهسازی برای استفاده مطلوب از برکات عبادی و معنوی این ماه، شایسته است طی مصوبه شورای مدرسه، معلمان از اجرای هرگونه آزمون مؤثر در ارزشیابی تحصیلی و کلاسی دانشآموزان در این ماه مبارک خودداری کنند. ارائه تکالیف و کار در منزل به دانشآموزان را محدود و درس تربیت بدنی با ورزشهای سبک اجرا شود.
مدیران مدارس میتوانند به اقتضای شرایط (اوقات شرعی، موقعیت جغرافیایی، نوع مدرسه و...) با توجه به نظرات معلمان، دانشآموزان و اولیای ایشان، ضمن اجرای کامل برنامه درسی و رعایت ساعات مصوب آموزشی هر دوره، نسبت به شروع ساعت کار مدرسه با یک ساعت تأخیر اقدام کنند.
ایبرگزاری برنامههای مذهبی، تربیتی و امیدآفرین با مشارکت معلمان، دانش آموزان و اولیا نظیر اجرای نمازهای جماعت در مدرسه، برگزاری مراسم ادعیه و سخنرانی بویژه مراسم شبهای قدر و احیا و سایر برنامههای فرهنگی و تربیتی از جمله نکات مورد نظر است که برنامه ریزی و اجرای آن به مدیران نیز تاکید می شود.
امید است برنامههای پیش بینی شده شورای مدرسه برای این ماه، بگونهای تنظیم و اجرا شود که ضمن تشویق اعتقادی دانشآموزان به روزه داری و تشویق آنان به حفظ و رعایت شئونات دینی و مذهبی، زمینههای توسعه و درک فرهنگ اسلامی و حب نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) و ائمه اطهار(ع) و دستورات ایشان را بیش از پیش در میان معلمان و دانشآموزان فراهم کنند و به یقین نقش مدیران مدارس در تحقق این امر مهم بسیار اساسی و موثر است.»/ منبع: ایسنا
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش:مدارس کشور تا ۲۸ اسفند به فعالیت خود ادامه میدهند و معلمان باید در مدارس حضور داشته باشند.
امسال مانند سالهای گذشته پیک نوروزی نداریم و هیچ تکلیفی بگونه یکسان از ستاد به مدارس ابلاغ نمیشود و مدارس می توانند بجای تکالیف نوشتاری تکالیف مهارتی را جایگزین کنند.
فعالیت مدارس تا ۲۸ اسفند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره آزمون استخدام آموزگاری گفت: نتایج اولیه آزمون بین ۱۴ تا ۲۰ فروردین اعلام و تا ۲۸ اردیبهشت مرحله ارزیابی تکمیلی هم تمام میشود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ حمید طریفی در نشست امروز با بیان اینکه مدارس کشور تا ۲۸ اسفند به فعالیت خود ادامه می دهند و معلمان باید در مدارس حضور داشته باشند گفت امسال مانند سالهای گذشته پیک نوروزی نداریم و هیچ تکلیفی بگونه یکسان از ستاد به مدارس ابلاغ نمیشود و مدارس می توانند بجای تکالیف نوشتاری تکالیف مهارتی را جایگزین کنند.
وی با بیان اینکه ما معاونت ابتدایی را نظام آموزش ابتدایی میبینیم که ماموریت آن ارتقای نظام علم و فناوری در کشور است، گفت: جایگاه، اهمیت، ضرورت و توجه به این نظام را باید احیا کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یک برنامه تحولی اساسی را با همکاری سایر معاونتها دنبال خواهیم کرد، افزود: نگاه ما یک نگاه سیستمی است تا عناصر و ذینفعان را در محیط پیرامون نظام آموزشی کشور درگیر کنیم.
طریفی در موضوع بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بیسوادی را از جمله موضوعاتی دانست که دستگاههای دیگر برای رفع آن باید همکاری کنند.
معاون آموزش ابتدایی افزود: سه حوزه را به عنوان موضوع فعالیت تعیین شده که شامل موضوعات کارکردی و مهارتی است و مدارس و معلمان ما میتوانند بجای تکالیف نوشتاری از این فعالیت ها استفاده کنند.
طریفی گفت: فرصتهای متنوع یادگیری یکی از موضوعاتی است که ذیل آن همراستا با ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین، دانشآموزان میتوانند در قالب متن یا ویدئو تولید محتوای خود را برای مدارس ارسال کنند. ممکن است دانشآموزان در مراسمهای ماه رمضان شرکت کنند، یا یک فعالیت ورزشی و ... انجام میدهند که خود به عنوان فعالیت مهارتی به شمار می رود.
وی نوروز و داستان را موضوع دوم عنوان کرد که طی آن دانشآموزان میتوانند داستانخوانی و داستانگویی کنند.
معاون آموزش ابتدایی موضوع سوم را که به عنوان فعالیت نوروزی به شمار می رود را دوستی با محیط زیست نام دارد نام برد که در همین راستا دانش آموزان فعالیتهای زیستمحیطی را میتوانند به مدارس ارسال کنند.
اعلام نتایج اولیه آزمون استخدامی آموزگاری؛ ۱۴ تا ۲۰ فروردین
طریفی درباره آزمون استخدامی آموزگاری گفت: حدود ۶۳۶ هزار داوطلب در این آزمون شرکت کردند که ۲۸ هزار نفر را به عنوان آموزگار ابتدایی جذب می کنیم و ۱۱۶۸ نفر آموزگار استثنایی هستند. نتایج اولیه آزمون بین ۱۴ تا ۲۰ فروردین اعلام میشود و تا ۲۸ اردیبهشت مرحله ارزیابی تکمیلی هم تمام می شود.
معاون آموزش ابتدایی به فعالیتهای فعالیتهای اخیر این معاونت اشاره کرد و گفت: در طرح شهید همت تا کنون ۱۸۰ هزار معلم آموزش دیده اند که این طرح برای توانمندسازی معلمان در حال انجام است
طریفی با بیان اینکه از سال گذشته به صورت آزمایشی ۸ هزار مدرسه با اجرای برنامه زبانآموزی دانشآموزان تحت پوشش قرار داده شدند، افزود: بستههای زبانآموزی طراحی شده تا سواد خواندن و تقویت مهارتهای زبانی دانشآموزان و تقویت زبان و ادبیات فارسی به عنوان زبان معیار آموزش در بین دانش آموزان ارتقا یابد.
طریفی به جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بیسوادی اشاره کرد و گفت: این موضوع در برنامه دوم توسعه تبصره ۶۲، مطرح شد و در برنامههای توسعه به آن پرداخته شده است و حالاهم در برنامه هفتم توسعه به این موضوع پرداخته شده است.
وی با اشاره به تکالیف وزارت آموزش و پرورش در این موضوع اشاره کرد و گفت: آییننامهای با عنوان انسداد مبادی بیسوادی و جذب بازماندگان از تحصیل تنظیم شده تا در راستای ماموریت و تکلیفی که داریم پیشدستی کرده باشیم.
معاون آموزش ابتدایی با بیان اینکه توسعه مدارس استثنایی، مدارس عشایری، هزینههای ایاب و ذهاب دانشآموزان، مدارس روستامرکزی در قالب این آییننامه است و تدوین می شود، ادامه داد: پیشنویس این آییننامه آماده شده و به زودی نهایی خواهد شد.
وی ادامه داد: پوشش تحصیلی واقعی دوره ابتدایی در کشور ۹۸ درصد است و علت ۱۰۰ درصدی نبودن آن این است که دانشآموزان یا در وقت مناسب در مدرسه ثبتنام نمیکنند یا بازمانده از تحصیل شناخته میشوند یا دانشآموزان به خارج از کشور می روند و حتی برخی به خاطر معلولیت شدید به سازمان آموزش و پرورش استثنایی هم نمی توانند مراجعه کنند و برخی از خانوادهها دانشآموزان خود را به خاطر بیماری یکسال با به مدرسه بفرستند.
وی با بیان اینکه ۱۹۶ هزار کودک در سن ۶ تا ۱۱ سالگی به دلایل متعدد در مدرسه ثبتنام نکردهاند، گفت: ما شرایط تحصیل افراد را در قالب طرح شهید محمودوند با مراجعه به در خانه بررسی کردیم.
وی به مهاجرت حدود ۹ و ۴۰۰ نفر به خارج از کشور اشاره کرد که این تعداد جز بازماندگان از تحصیل نیستند یا کودکی فوت شده اما در سامانه ثبت احوال بهروزرسانی نشده و بازمانده از تحصیل اعلام می شود. برخی مشکل تاریخ تولد دارند که ثبت احوال باید پیگیری انجام بدهد.
طریفی با بیان اینکه ۷۰ هزار نفر از ۱۹۶ هزار دانش آموز تعیین تکلیف شده که علت بازماندگی از تحصیلشان چه بوده است، گفت: حدود ۴۳۲ نفر اشتغال به کار دارند یعنی کودک کار شدهاند.
وی در پایان با اشاره به اینکه تقویم آموزشی تا ۲۸ اسفند ماه می باشد، افزود: فعالیت آموزشی در مدارس تا ۲۸ اسفند برقرار است./پایگاه دولت