سرطان سینه | علت سرطان سینه

علت سرطان سینه را میدانید؟ | مصرف این مواد سرطان سینه را ایجاد میکنند!

مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا گفت: مصرف الکل حتی به مقدار کم، یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به سرطان سینه است.

علت سرطان سینه را میدانید؟ | مصرف این مواد سرطان سینه را ایجاد میکنند!
کدخبر : 23941
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت هشدار داد مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را که شایع‌ترین سرطان در میان زنان اروپایی است افزایش می‌دهد با این حال آگاهی مردم در مورد این خطر بسیار کم است.

«هانس کلوگه»، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا گفت: زمان آن فرا رسیده است که همه بپذیرند که مصرف الکل حتی به مقدار کم، یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به سرطان سینه است.

او همچنین بر ارتباط الکل نه فقط با سرطان سینه بلکه با همه انواع سرطان‌ها تاکید کرد.

تحقیقات نشان می‌دهد که هیچ مقدار «ایمنی» از نوشیدنی‌های الکلی وجود ندارد و حتی نوشیدن مقدار کمی الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است.

یک مطالعه دیگر نیز نشان داد با وجود بیش از ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به سرطان سینه در سال ۲۰۲۲ میلادی در اروپا، تقریبا ۸۰ درصد از زنان مورد بررسی در ۱۴ کشور اروپایی از این خطر بی‌اطلاع بودند.

گفتنی است، اروپا بالاترین میزان مصرف الکل در جهان را دارد.

بنا بر گزارش موسسه خیریه Breastcancer.org، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در هفته سه نوشیدنی الکلی مصرف می‌کنند در مقایسه با زنانی که الکل استفاده نمی‌کنند ۱۵ درصد بیشتر است.

پس از مصرف الکل، بدن اتانول را به ماده‌ای به نام استالدئید تجزیه می‌کند که می‌تواند به دی‌ان‌ای ما آسیب برساند. این کار حتی می‌تواند منجر به ایجاد جهش شود و گاه همین جهش‌ها عامل ابتلای فرد به سرطان هستند.

الکل همچنین می‌تواند در توانایی بدن برای تجزیه استروژن، هورمونی که می‌تواند رشد برخی از سرطان‌های سینه را تحریک کند، تداخل ایجاد کند.

سرطان سینه

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، اگر چه کشور‌ها متعهد به کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان و عوامل موثر در ابتلا به آن از جمله مصرف الکل هستند، اما از سال ۲۰۱۰ میلادی هیچ تغییری در مصرف سرانه الکل در اتحادیه اروپا ایجاد نشده است و به همین دلیل اقدام فوری دولت‌ها در این زمینه ضروری است.

هانس کلوگه نیز گفت: سازمان جهانی بهداشت از کشور‌ها می‌خواهد تا هشدار‌های واضحی را در مورد خطرات مصرف الکل ارائه کنند همانطور که قبلا در مورد محصولات دخانی انجام داده‌اند./ فرارو

سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان ایرانی است. سرطان پستان سرطانی است که هم در زنان و هم در مردان دیده می شود، اما شیوع آن در زنان بسیار بیشتر از مردان است. به طوری که از هر ۸ زن ۱ نفر در طول عمرش به سرطان پستان مبتلا می شود و ۱ نفر در هر ۵ نفر از کسانی که تشخیص داده می شوند زیر ۵۰ سال دارند و حدود دو سوم در سنین بالاتر از ۵۰ سال هستند. سرطان پستان در مردان تنها ۱% کل موارد سرطان پستان را تشکیل می دهد.

به دلیل آگاهی های خوبی که در چند سال اخیر شده و همینطور حمایت های مالی که برای پیشبرد تحقیقات در این باره در همه جای دنیا شده، پیشرفت های خوبی در تشخیص و درمان سرطان پستان صورت گرفته. طول عمر افراد با سرطان پستان بیشتر شده و همچنین میزان مرگ و میر نیز کاهش چشمگیری داشته، که همه این ها به دلیل عواملی مانند تشخیص زودهنگام، رویکردهای درمانی جدید در حوزه پزشکی شخصی و همینطور درک عمیق تر اساس این بیماری بوده است.

پستان طبیعی شامل غدد تولید شیر است که با کانال های باریک به سطح پوست در نوک پستان متصل می شود. غدد و مجاری توسط بافت همبندی حمایت می شوند که از چربی و فیبرساخته شده است. عروق خونی، اعصاب و کانال ها و گره های لنفاوی بیشتر قسمت های بافت پستان را تشکیل می دهند. محل قرارگیری سینه در زیر پوست و بالای عضلات قفسه سینه است.

مانند همه انواع سرطان های دیگر، بافت غیرطبیعی که سرطان پستان را تشکیل می دهد، سلول های خود بیمار است که رشد آنها از کنترل خارج می شود. این سلول ها همچنین ممکن است به مکان هایی در بدن منتقل شوند که در حالت طبیعی در آنها یافت نمی شوند. وقتی این اتفاق می افتد، می گویند که سرطان متاستاز داده است.

سرطان سینه

انواع سرطان سینه

سرطان پستان در بافت پستان، عمدتا در کانال های شیری (ductal carcinoma) یا غدد (lobular carcinoma) ایجاد می شود. که البته در همه انواع مختلف، معمولا همه آنها به عنوان سرطان پستان شناخته و درمان می شوند، حتی اگر اولین باری که تشخیص داده می شود، پس از آن باشد که سلول های سرطانی به سایر نقاط بدن منتقل شده باشند، که در این موارد، سرطان به عنوان سرطان متاستاتیک یا پیشرفته پستان نامیده می شود. اما در کل انواع مختلف سرطان پستان به دسته های زیر تقسیم می شوند:

آنژیوسارکوما

سرطان با منشا مجاری درجا (Ductal carcinoma in situ ,DCIS)

سرطان پستان سه گانه منفی

سرطان پستان التهابی

کارسینوم لوبولار مهاجم

موسینوس کارسینومای پستان (mucinous carcinoma)

سرطان پستان مردان

بیماری پاژه پستان

سرطان پستان عودکننده

سرطان سینه چگونه به وجود می آید

سرطان پستان معمولا با تشکیل یک تومور کوچک و محدود (lump)، یا به عنوان رسوبات کلسیم (microcalcifications) شروع می شود و سپس از طریق کانال های داخل پستان به گره های لنفاوی یا از طریق جریان خون به سایر اعضای بدن گسترش می یابد. تومور ممکن است رشد کند و در بافت اطراف پستان، مانند پوست یا دیواره قفسه سینه نفوذ کند. انواع مختلف سرطان پستان سرعت رشد و گسترش مختلفی دارند – در برخی انواع سال ها طول می کشد تا از پستان خارج شوند، و در برخی دیگر به سرعت رشد می کنند و به بافت های دیگر گسترش می یابند (متاستاز می دهند).

سلول های سرطانی پستان، حتی اگر در یک عضو دیگر باشد، باز هم سلول های سرطانی پستان هستند. بیایید با یک مثال موضوع را بازتر کنیم، به عنوان مثال، اگر سرطان پستان به ریه های شما گسترش یابد، این بدان معنا نیست که شما سرطان ریه دارید. اگر چه سرطان پستان می تواند به هر بخشی از بدن شما گسترش یابد، اما مکان هایی خاصی وجود دارد که احتمال بیشتری برای رفتن وجود دارد، از جمله گره های لنفاوی، استخوان ها، کبد، ریه ها و مغز.

برخی از این توده ها خوش خیم (غیر سرطانی) هستند، اما برخی از آنها می توانند بدخیم (سرطانی) باشند. تنها راه مطمئن برای تشخیص بین توده خوش خیم و سرطانی این است که بافت توسط یک متخصص بررسی شود.

علت های سرطان سینه؟

اگر چه علت دقیق سرطان مشخص نیست، اما عوامل خطر اصلی را می توانیم برشمریم. با این حال، ۷۰٪ از زنان مبتلا به سرطان پستان هیچ فاکتور خطر شناخته شده ای ندارند. از مهم ترین عوامل ابتلای به سرطان پستان می توان به سن و سابقه خانوادگی اشاره کرد. خطر برای زنانی که دارای توده های خوش خیم پستان هستند کمی افزایش می یابد و برای زنانی که قبلا سرطان سینه، اندومتر، تخمدان یا سرطان روده بزرگ داشته اند، به طور قابل توجهی افزایش می یابد./ ساواژنوم

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه