کتاب «معنای زندگی از دیدگاه فلاسفه بزرگ» در کتاب فروشی ها در دسترس همگان قرار گرفت.

نویسنده در کتاب «معنای زندگی از دیدگاه فلاسفه بزرگ» تلاش کرده درباره آنچه فلاسفه بزرگ راجع‌به معنای زندگی گفته‌اند، مجموعه‌ای ارائه دهد که برای کسانی که علاقه به درک معنای زندگی دارند، آسان کند.

کتاب «معنای زندگی از دیدگاه فلاسفه بزرگ» در کتاب فروشی ها در دسترس همگان قرار گرفت.
کدخبر : 23958
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 همچنان که قرن بیستم پیش می‌رفت، و دوران شکوفایی اثبات‌گرایی (Positivism)به خاطرهای پیوسته دورتر تبدیل می‌شد، تعداد رو به رشدی از فیلسوفان انگلیسی‌زبان برای پرداختن به این فرض که دست‌کم پرسش‌های فلسفی خوبی در این زمینه وجود دارد آماده شدند. در گذر زمان، معنای زندگی رفته‌رفته نامزد اول بازگشت به صحنه به نظر می‌رسید؛ و این بازگشت عملا تنها در طول دو دهه اخیر و اساسا به لطف اثر پیشتازانه سوزان وولف و تادیوس متز رخ داد – که با پذیرش جدی عبارت «معنای زندگی» اطمینان حاصل کردند که نمی‌توان به مقاصد آنها بی‌توجهی کرد.

با این حال آنچه بحث تحلیلی جدید درباره معنای زندگی تا کنون از آن بی‌بهره بوده تاریخچه‌ای هدایت‌گر است، به همین سبب این بحث در معرض این خطر است که وظایف متعدد شبیه اختراع دوباره چرخ را به خود تحمیل کند. در راستای جنبه تاریخ دادن به پرسش معنای زندگی برای نسل جدید اثر آسان‌فهم جولیان یانگ، کتابی است که تاکید می‌کند در وهله اول در فلسفه قاره‌ای قرون نوزدهم و بیستم چه تعداد دیگاه تاثیرگذار و متمایز درباره معنای زندگی می‌توان یافت.نویسنده تلاش کرده درباره آنچه فلاسفه بزرگ راجع‌ به معنای زندگی گفته‌اند، کتابی ارائه دهد که برای کسانی که علاقه به درک معنای زندگی دارند، آسان کند. این کتاب همچنین به این منظور تنظیم شده که تریبونی را برای نویسندگان فراهم آورد تا دیدگاه‌هایی را فاش کنند که در این زمینه از نظر پنهان مانده یا نادیده انگاشته شده است.

این کتاب نظرات مبسوط ۳۵ فیلسوف بزرگ درباره معنای زندگی را در قالب مقالاتی گردآوری کرده است که هر کدام یک فصل را به خود اختصاص می‌دهد. نتیجه این کار منبعی غنی از گزاره‌های قابل فهم درباره معنای زندگی از دیدگاه گروه برگزیده‌ای از فلاسفه بزرگ شرق و غرب، کهن یا معاصر، و برای طیف وسیعی از خوانندگان عام یا دانشجویان حوزه فلسفه و اخلاق است.این کتاب با عنوان The Meaning of Life and the Great Philosophers در سال ۲۰۱۸ توسط انتشارات راتلج منتشر شده است.

معرفی کتاب معنای زندگی

کتاب معنای زندگی به قلم آلن دوباتن، طیف گسترده‌ای از موضوعات گوناگون از جمله عشق، خانواده، طبیعت و... را مورد مطالعه قرار داده و سپس به شما می‌آموزد که چگونه می‌توانید معنای بیش‌تری به فعالیت‌هایتان بدهید.

معنای زندگی

تعداد اندکی از انسان‌ها آماده‌ی جست ‌و جو برای یافتن معنای زندگی هستند و چنین راهی را در پیش گرفته‌اند. به عبارت بهتر تمام انسان‌ها چنین بلند پروازی‌هایی ندارند. زندگی‌های معنادار مختص افراد خارق‌العاده است: قدیسان، هنرمندان، دانشمندان، عالمان، پزشکان، فعالان سیاسی‌اجتماعی، کاشفان، رهبران و...حقیقت این است که موضوع کشف معنای زندگی (The Meaning of Life) به تمام انسان‌ها ارتباط دارد. همه‌ی شما باید در خصوص آن تحقیق کرده و بتوانید زندگی معنادار را شرح دهید. هیچ‌چیز ناخوشایندی در باب این موضوع نباید حل نشده باقی بماند. زندگی معنادار از نظر ساختار ممکن است فردی، مفید، جذاب و آشنا باشد. این کتاب راهنمایی با این هدف است.زندگی معنادار به زندگی شاد نزدیک است، اما در موارد مهمی با آن تفاوت دارد. برخی از اجزای زندگی معنادار عبارت‌اند از:

- فعالیت‌های معنادار لزوماً همان‌هایی نیستند که اغلب انجام می‌دهید، بلکه کارهایی‌اند که ارزش بسیاری برای‌شان قائلید و با شدت بیش‌تری دل‌تنگ‌شان می‌شوید.

- زندگی معنادار به برخی توانایی‌های متعالی شما وابسته است و از آن‌ها بهره می‌برد؛ مثلاً توانایی‌هایی که به مهرورزی، مراقبت، ارتباط، درک خود، همدردی، هوش و خلاقیت مربوط می‌شود.

- زندگی معنادار در دراز مدت دیده می‌شود. پروژه‌ها، روابط، علایق و تعهدها همه با هم رشد می‌کنند. فعالیت‌های معنادار از خود اثری به جا می‌گذارند، حتی اگر احساساتی که شما را به‌ سمت آن‌ها سوق داده‌اند از بین رفته باشند.

- هدف از زندگی معنادار لزوماً رسیدن به رضایت همیشگی نیست. ممکن است در زندگی معناداری به سر ببرید، اما اغلب روحیه‌ی بدی داشته باشید؛ درست همان‌طور که ممکن است دائماً تفریحات ظاهری‌ داشته باشید، اما بیش‌ترِ زندگی‌تان بی‌معنی باشد.

کتاب معنای زندگی به مطالعه‌ی مجموعه‌ای از انتخاب‌ها می‌پردازد که نشان می‌دهد معنای زندگی در هر کسی ممکن است متفاوت باشد. در واقع مطالبی که در این کتاب مورد بحث فرار گرفته است، حول محور هشت فعالیت عمده‌ی معنادار قرار دارند: عشق، خانواده، کار، دوستی، فرهنگ، سیاست، طبیعت و فلسفه.اکثر این مباحث به‌ خوبی شناخته شده‌اند و در این کتاب قرار نیست معنای کاملاً تازه‌ای برای زندگی ارائه شود بلکه گزینه‌های آشنا را یادآوری کرده و آن‌ها را شرح می‌دهد. این گزینه‌ها باید جهت‌ دهنده باشند و شما را در پیدا کردن گزینه‌ی دلخواه‌تان یاری دهند.

افزودن معنای زندگی نیازی به اقدامات بیرونی اساسی ندارد. آلن دوباتن (Alain de Botton) در این کتاب به شما نشان می‌دهد که زندگی‌تان همین حالا هم قطعاً جنبه‌های معنادار زیادی دارد، اما شما به‌ درستی آن‌ها را ارج نمی‌نهید، درک نمی‌کنید، یا قدرشان را نمی‌دانید. وقت آن رسیده است که جست ‌و جوی معنای زندگی را از امری غیر ممکن و بغرنج، به چیزی تبدیل کنید که همه‌ی شما آن ‌را بفهمید، آن ‌را هدف خودتان قرار دهید و در آن موفق شوید.مدرسه‌ی زندگی مؤسسه‌ای جهانی است که با تلاش آلن دوباتن تاسیس شد و هدف او یاری رساندن به مردمی بود که می‌خواستند به زندگی رضایت‌بخش‌تر دست پیدا کنند. این مدرسه در سال 2008 میلادی تأسیس شد. آثار منتشر شده در این مدرسه‌ به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از خود داشته باشید و روابط، شغل و زندگی اجتماعی‌تان را بهبود ببخشید.

در بخشی از کتاب معنای زندگی می‌خوانیم:

بعضی از ما این نیاز قدرتمند را در خودمان حس می‌کنیم که بیش‌تر از آن‌چه معمولاً مجاز است یا عادی تلقی می‌شود، بیرون برویم و فکر کنیم. این فکر کردن ممکن است پرمعناترین کاری به‌ نظر برسد که انجام می‌دهیم. پس از مدت زیادی همراهی دیگران، نیاز داریم با ذهن خودمان تنها باشیم.

تجربه‌ی ناپخته درهم‌ شکننده، نفوذناپذیر، درهم‌ و‌ برهم، گمراه‌ کننده یا هیجان‌انگیز‌ است و ما به‌ طور منظم دور از حواس‌پرتی‌ها، به آن نظم می‌دهیم. تا دیر وقت بیدار می‌مانیم، در حمام فکر می‌کنیم، صبح زود بیدار می‌شویم، افکارمان را روی کاغذ می‌آوریم، قدم می‌زنیم، و با در دست‌ گرفتن عواطف و با جادوی تبدیل احساسات به ایده‌ها، احساس سبکی و تازگی می‌کنیم. به‌ سمت فلسفه کشیده می‌شویم و تلویحاً با سقراط موافقت می‌کنیم که معتقد بود زندگیِ تحلیل نشده ارزشی ندارد، یا لااقل مایه‌ی عذاب است.

باید تکانی به خودمان بدهیم و فکر کنیم؛ چون در روزهای خاصی ناراحتیم، اما نمی‌توانیم دلیل این غمی را که در ذهن‌مان پرسه می‌زند، درست جایی که خودآگاه‌مان به آن دسترسی ندارد، شناسایی کنیم. هرچه بیش‌تر ناراحتی را نادیده بگیریم، بیش‌تر همه‌ی چیزهایی را که با آن‌ها سر و کار داریم، به رنگ خود درمی‌آورد. تجربه‌ی ما دیگر مزه‌ای ندارد. غباری بر هوشیاری‌مان سایه می‌افکند، یا این‌که به‌ شکل گیج‌ کننده‌ای عصبی می‌شویم.

افکارمان آرام نمی‌گیرند. سعی می‌کنیم با فرار‌ کردن از خودمان و پناه‌ بردن به تلفن و بازی آرامش پیدا کنیم. پلک‌مان می‌پرد. پوست سفت‌ شده‌ی انگشت‌مان را گاز می‌گیریم. ذهن‌مان می‌داند موضوعاتی هست که باید بر آن‌ها تمرکز کند، اما این موضوعات از فهمیده‌ شدن فراری‌اند و موجی از اضطراب را در میان افکارمان پخش می‌کنند. ممکن است احساس بدخلقی کنیم، از کوره در برویم و ناگهان به هم بریزیم.

کتاب معنای زندگی

فهرست مطالب کتاب

مقدمه

سرچشمه‌های معنای زندگی

1. عشق

2. خانواده

3. کار

4. دوستی

5. فرهنگ

6. سیاست

7. طبیعت

8. فلسفه

موانع سر راه معنای زندگی

1. خودشناسی مبهم

2. کوته‌فکری

3. از خود گذشتگی

4. جاودانگی

5. هنر داستان‌گویی

  • مشخصات کتاب :الکترونیک
  • نام کتاب :کتاب معنای زندگی
  • نویسنده: آلن دوباتن
  • مترجم :هما قناد
  • ناشر چاپی: نشر میلکان
  • سال انتشار :۱۳۹۸
  • فرمت کتاب: EPUB
  • تعداد صفحات :104
  • زبان :فارسی
  • شابک :978-622-6573-39-9
  • موضوع کتاب :کتاب موفقیت و خودسازی، کتاب‌های فلسفه و منطق

قسمتی از متن کتاب

دازاین

معنای تحت‌اللفظی «دازاین» «آنجا بودن» یا «اینجا بودن» است – این‌که کدامیک ازاین‌ها ترجمه تحت‌اللفظی بهتری است روشن نیست، اما دازاین نه این‌جاست، نه آن‌جا – و در زبان آلمانی رایج دازاین به معنای «زندگی» یا «اگزیستانس» است. هایدگر تعریف فنی خودش را از ان ارائه می‌دهد: دازاین هستنده‌ای است که هستی‌اش برای او مساله است. در واقع دازاین انسان یا زندگی بشری است، چراکه تا آنجا که می‌دانیم، هستی تنها برای انسان‌ها مساله است. من یک دازاین نیست، سگ تو هم نیست، اگر سگی داشته باشی. سگ‌ها درباره چیزهایی مثل هستی و معنای زندگی نمی‌اندیشند. پس من در ادامه بحث گاه علاوه بر «دازاین» از اصطلاحات جایگزین مانند «انسان»، «شخص»، «اگزیستانس»، و «زندگی» به جای «دازاین» استفاده می‌کنم. (و) از «سگ» استفاده نخواهم کرد.دازاین، انسان، هیچ ماهیتی ندارد. آنچه هست به انتخاب‌ها و اعمال او بستگی دارد. ما در درجه اول کنشگریم (نه ناظران جدا افتاده یا سوژه‌های شناسا). آنچه هستیم با آنچه انجام می‌دهیم متعین می‌شود.افراد مختلف انتخاب‌های متفاوتی دارند و کارهای متفاوتی انجام می‌دهند. بنابراین هستی یک فرد (تاحدی) متفاوت با هستی دیگری است. و معنای زندگی یک فرد ممکن است کاملا متفاوت با معنای زندگی دیگری باشد. «هرکس (به پرسش معنای هستی) به تنهایی پاسخ می‌دهد؛ و از این رو پاسخ ما هموارده برای دیگران کارا نیست»چیزی به عنوان دازاین درونی وجود ندارد. ما اذهان محبوس در سرهای خویش نیستیم که سعی بر بیرون آمدن داشته باشیم، و از خود بپرسیم آیا واقعا جهان «خارج» وجود دارد، و اگر هست، چگونه باید به آن دست یافت. مساله به نام « مساله معرفت ما به جهان خارج» وجود ندارد. خود تمایز داخلی- خارجی در این بستر شک‌انگیز است. خود هستی دازاین ذاتا در-جهان-بودن است.(صفحه ۴۰۰ و ۴۰۱)کتاب «معنای زندگی از دیدگاه فلاسفه بزرگ» ویراسته استیون لیچ و جیمز تارتاگلیا و ترجمه صبا ثابتی در ۵۶۰ صفحه و شمارگان ۱۱۰۰ نسخه، در قطع رقعی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد./ایرنا 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه