رتبه بندی معلمان | نتیجه نهایی رتبه بندی معلمان
حقوق معلمان به بیشترین حد خود بعد رتبه بندی معلمان رسید | رتبه بندی معلمان در سال جدید به چند رسید؟
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک میلیون معلم در حال رتبهبندی هستند، گفت: با رتبهبندی معلمان حقوق آنها از ۳ تا ۷ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که به طور کلی هر معلم مشمول رتبهبندی ۳۰ درصد حقوقش مربوط به رتبهبندی میشود.
رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است. طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است. طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرحهای پر سرو صدای این روزها در مجلس است. زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت. رتبه بندی معلمان برای معلمان اهمیت فوق العاده ای دارد.
قانون رتبهبندی معلمان پس از ۱۰ سال توقف در نهایت در ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ با ۱۹۶ رأی موافق و ۲ رأی مخالف در مجلس تصویب شد و سرانجام در دولت سیزدهم و با عملیاتی شدن وعده آیت الله رئیسی به اجرا درآمد و سهم مناسبی از بودجه کشور نیز به این امر تخصیص داده شد.
علیرضا منادی در توضیح آخرین وضعیت قانون رتبهبندی معلمان گفت: امروز یک میلیون معلم در حال رتبهبندی هستند و رتبههای آنها تعیین شده است؛ این قانون یکی از افتخارات مجلس یازدهم است که بعد از ۱۲ سال که از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می گذرد، این قانون را به تصویب رساند.
وی اضافه کرد: در این قانون رتبهبندی برای یک میلیون معلم پیشبینی شد که برای آنها ۵۰ همت منابع پیشبینی شده است اکثر معلمان رتبهبندی شده و اعتراضات هم مورد رسیدگی قرار گرفته که در نتیجه آن برخی از معلمان مشمول افزایش رتبه نسبت به قبل و برخی دیگر با تنزل مواجه شده و بعضی هم تغییری نداشتند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: اییننامه تدوین شده برای اجرای رتبهبندی اشکالاتی داشت که باعث کاهش رتبهها میشد، این آییننامه در کمیته تطبیق قوانین رد شد، در نتیجه با اصلاح آییننامه، معلمان بر اساس حقشان رتبهبندی شدند اما با توجه به اینکه ما در ابتدای کار هستیم ممکن است در برخی موارد اشتباهاتی رخ دهد که آنها هم رفع میشود همچون اینکه معلمی با ۳۰ سال سابقه رتبه آموزشیاری گرفته حال اینکه حق او استادمعلمی بوده است.
۱۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان نوسازی مدارس تحت رتبهبندی معلمان قرار میگیرند
منادی گفت: طبق مصوبه دیوان محاسبات، رتبهبندی شامل کانون پرورشی فکری کودکان، مدارس استثنایی، پژوهشسراها و ۱۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان نوسازی مدارس نمیشد که با دفاعیات ما، آنها هم مشمول میشوند. علاوه بر آن بیش از ۷۰ هزار معلم مهرآفرین نیز رتبهبندی میشوند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درعین حال گفت: در این بین حدود ۲ هزار کارمند مشغول در ادارات آموزش و پرورش داریم که مشمول رتبهبندی نمیشوند در صورتی که آنها معلم شده و به خدمتشان در مدارس ادامه دهند، شامل رتبهبندی هم خواهند شد برای آنها هم راهکار داریم تا مشکل حل شود.
وی رتبهبندی را یک کار بسیار ارزشمندی خواند و گفت: بعد از ۱۰۰ سال از تاسیس مدارس جدید تحولی در عرصه مدارس رخ نداده بود که رتبهبندی یک تحول واقعی بود. با رتبهبندی عنصر رقابت وارد آموزش و پرورش شد و علاوه بر آن شأن و منزلت معلمان حفظ شد و کیفیت آموزش هم ارتقاء پیدا میکند.
منادی در واکنش به انتقادات برخی از نمایندگان مبنی بر اجرا نشدن درست رتبهبندی تصریح کرد: ما میخواستیم که با رتبهبندی، معلمان ۸۰ درصد حقوق اعضای هیات علمی را بگیرند که قانون اجازه نداد اما با رتبهبندی جدید حقوق معلمان از سه تا هفت میلیون تومان افزایش پیدا کرد به طوری که قریب به ۳۰ درصد حقوق هر معلم را رتبهبندی تشکیل میدهد./تیتر کوتاه
سامانه رتبهبندی معلمان فعال شد
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام جدید رتبهبندی دوهزار معلم جامانده در اسفند ماه جاری صادر میشود.
علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه پیش از این از واریز حقالتدریس معلمان هر دو ماه یکبار خبر داده بودید، اما این موضوع محقق نشده و هماکنون معلمان شاغل از مهر تا به امروز بابت ساعات حقالتدریس (اضافه کار) خود مطالبه دارند، اظهار کرد: همچنان معتقدیم اگر حقالتدریس معلمان به موقع پرداخت شد، انگیزه معلمان شاغل و بازنشسته برای حضور در کلاس درس افزایش مییابد.
وی افزود: برای تأمین اعتبارات حقالتدریس معلمان دچار مشکل شدیم البته بودجه آموزش و پرورش هم محدود بود، اما با این حال قبل از پایان سال در بحث پرداخت حقالتدریس معلمان که سال گذشته قبل از پایان سال اصلاً پرداختی نداشتیم، حداقل سه ماه پرداختی خواهیم داشت.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: تلاش میکنیم از سال آینده، حقالتدریس معلمان هر دو ماه یکبار پرداخت شود.
فرهادی درباره دلایل عدم صدور احکام رتبهبندی معلمانی که افزایش رتبه داشتند، گفت: تعداد این معلمان بسیار اندک و شاید کمتر از یک هزارم معلمان است، حدود دو هزار نفر از معلمان با این وضعیت مواجه هستند و با حقوق اسفند احکام رتبهبندی آنها صادر میشود.
وی درباره رتبهبندی نومعلمان تصریح کرد: اخیراً مرکز پژوهشهای مجلس هم درباره رتبهبندی معلمان جدیدالاستخدام مکاتبهای را داشت و هماکنون سامانه رتبهبندی برای نومعلمان فعال شده و آنها میتوانند مدارک خود را بارگذاری کنند که مطابق قانون بررسی خواهد شد./ اندیشه معاصر