اخبار هواشناسی | اخبار هواشناسی امروز
اخبار هواشناسی درباره روز های آتی در ایران چه می گوید؟ | اخبار هواشناسی امروز 9 فروردین
سازمان هواشناسی کشور نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه...
اخبار هواشناسی توصیه کرده مردم حتما نکات ایمنی را رعایت کند تا این سامانه بارشی خسارت جانی و مالی نداشته باشد. اخبار هواشناسی آخر هفته کشور رو به بارش شدید باران قرار دارد و مردم حتما از رودخانه ها فاصله بگیرند. اخبار هواشناسی احتمال طغیان روخانه ها را نیز داده است. اخبار هواشناسی را حتما دنبال کنید. اخبار هواشناسی روز های آینده را در ادامه میخوانید.
سازمان هواشناسی کشور با اشاره به نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب، از بارش باران، در ارتفاعات و نواحی سردسیر بارش برف خبر داد و در عین حال نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر توصیه کرده است.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی سطح زردرنگ از نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب، تداوم فعالیت سامانهای در نیمهشرقی و در نواحی مستعد ناپایداریهای همرفتی طی روزهای چهارشنبه (۸ فروردین) تا جمعه (۱۰ فروردین) خبر داد.
بر اساس این هشدار، طی روز چهارشنبه (۸ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، جنوب آذربایجان غربی، کرمانشاه، زنجان، کردستان، قزوین، شمال همدان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال سمنان، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات استانهای تهران و البرز، طی روز پنجشنبه (۹ فروردین) در استانهای لرستان، مرکزی، اصفهان، یزد، ارتفاعات مازندران، جنوب خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، شمال فارس، شمال غرب کرمان و طی جمعه (۱۰ فروردین) در استانهای شرق اصفهان، یزد، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال هرمزگان بارش باران، در ارتفاعات و نواحی سردسیر برف، در نقاط گرمسیر با رعد و برق، وزش باد شدید، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ و در جادههای کوهستانی و گردنهها همراه با مه پیشبینی میشود.
از همین رو، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال جاری شدن روان آب، مه، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال خسارت به نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد.
در همین راستا سازمان هواشناسی کشور نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه کرده است.
این سازمان همچنین از افزایش گرادیان فشاری طی روزهای ۸ تا ۱۰ فروردینماه در استانهای مختلف خبر داده و آورده است: در روز چهارشنبه (۸ فروردین) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، البرز، تهران، سمنان، شمال اصفهان، خراسان رضوی و خراسان شمالی، در روز پنجشنبه (۹ فروردین) در استانهای بوشهر، کرمانشاه، ایلام و شمال اصفهان و طی روز جمعه (۱۰ فروردین) در شرق سمنان، کرمان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان پیشبینی میشود.
از این رو احتمال اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، باغی و زراعی، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال خسارت به ماشینآلات کشاورزی، نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد. در این راستا سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، اطمینان از استحکام سازههای موقت، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه کرده است.
هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند./ایسنا
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: انتظار داریم بارشهای فروردین و نیمه اول اردیبهشت تقریبا خوب باشد، اما پس از آن بارشها در حد معمول و در برخی مناطق زیر نرمال خواهد بود.
صادق ضیائیان در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف پیشبینیها سال گذشته پربارش نبود؟ گفت: با توجه به عدم قطعیت ذاتی که مدلهای پیشبینی وضعیت آبوهوا دارد، ممکن است پیشبینی که امروز ارائه میشود فردا تغییر کند. البته تغیرات به اطلاع مردم رسانده میشود و فلسفه وجودی سازمانهای هواشناسی در سراسر دنیا همین است، اگر چنین نبود وضعیت آبوهوا هر چند ماه یک بار اعلام میشد.
وی ضمن اشاره به اینکه تحولهای جو و اتمسفر به گونهای است که عدم قطعیت دارد، ادامع داد: مدلهای هواشناسی روزانه ۴ مرتبه در سوپر رایانهها اجرا میشوند و چه در کشور ما و چه در همه نقاط جهان تغییرهای احتمالی توسط کارشناسان هواشناسی به اطلاع مردم رسانده میشود.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی افزود: در شهریور سال ۱۴۰۲ پیشبینیهایی برای فصل پاییز و زمستان انجام شد و تمام مدلها نشان میداد که با توجه به شرایط اقلیمی امکان بارشهای مناسب وجود دارد، در مهر ماه چنین اتفاقی محقق شد و بارشهای مهر ماه بیش از حد معمول بود، بارشهای آبان ماه نیز با شرایط نرمال برابر بود، اما در اواسط این ماه مدلهای هواشناسی تغییر پیدا کرد و پیشبینیهای هواشناسی نیز عوض شد و همان زمان اعلام کردیم که نه تنها پیشبینی قبلی اشتباه است بلکه آذر ماه و زمستان کم بارشی را نیز داریم که درست از آب درآمد.
ضیائیان با بیان اینکه تنها پیشبینی شهریور ماه اشتباه بود و پیشبینیهای ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند که به صورت ماهانه به روز میشد، درست بود، توضیح داد: پیشبینی شهریور ماه در اذهان عمومی باقی ماند، اما پیشبینیهای بعدی کمتر مورد توجه قرار گرفت.
وی در مورد پیشبینی وضعیت جوی فصل بهار سال جاری بیان کرد: انتظار داریم بارشهای فروردین و نیمه اول اردیبهشت تقریبا خوب باشد، اما پس از آن بارشها در حد معمول و در برخی مناطق زیر نرمال خواهد بود، البته این احتمال که بارشهای خوب فروردین و نیمه اول اردیبهشت کم بارشیهای سال گذشته را جبران کند کم است و به احتمال زیاد تا اواخر بهار و در مجموع سال زراعی که از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا آخر بهار ۱۴۰۳ است باز هم با کم بارشی در اغلب استانها مواجه باشیم. البته وضعیت جوی استانها با هم متفاوت است و ممکن است برخی مناطق پربارش باشد./ حوادث پلاس