اخبار روز| اخبار اقتصادی| اخبار بورس

زمان طلایی فروش سهام بازار بورس

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بهترین زمان فروش یک سهم، بستگی به عواملی از جمله نقدشوندگی و p/e آن سهم دارد.

زمان طلایی فروش سهام بازار بورس
کدخبر : 2446
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بورس بازاری سازمان‌یافته است که قیمت‌گذاری، خرید و فروش کالا، قرارداد آتی و اوراق بهادار در آن انجام می‌پذیرد. بورس به دو نوع بورس کالا و بورس اوراق بهادار طبقه‌بندی می‌شود. بورس اوراق بهادار تهران، بازاری متشکل و خودانتظام است که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران یا معامله‌گران طبق قانون مورد دادوستد قرار می‌گیرد. بورس اوراق بهادار در قالب شرکت سهامی عام تاسیس و اداره می‌شود. سهام بورس اوراق بهادار تهران در بورس تهران عرضه شده‌ است. 

بورس

انواع بورس

بورس کالا: بازاری که در آن خرید و فروش کالاهای معین صورت می‌گیرد و به‌طور منظم و دائم فعال است، بورس کالا نام دارد. در بورس کالا معمولاً مواد خام و مواد اولیه مورد معامله قرار می‌گیرد. هر بورسِ کالا را با نام همان کالایی که مورد معامله قرار می‌گیرد، نام‌گذاری می‌کنند. مثل بورس نفت یا بورس گندم.

بورس

بورس ارز: در بورس ارز، همان‌طور که از نام آن مشخص است، کار خرید و فروش پول‌های خارجی انجام می‌گیرد. این بورس در ایران فعال نیست اما در کشورهای پیشرفته فعالیت چشمگیری دارد.

بورس اوراق بهادار: در بورس اوراق بهادار دارایی‌های مالی از قبیل سهام، اوراق مشارکت و… مورد معامله قرار می‌گیرد. در ایران، به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که به‌طور رسمی و دائمی در محل معینی تشکیل می‌شود، «بورس اوراق بهادار» می‌گویند.

بورس

بورس ایران: بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۴۶ و فرابورس ایران نیز در ۱۹ آبان ۱۳۸۷ افتتاح شد.

بورس مسکن: در بورس مسکن، همان‌طور که از نام آن مشخص است، کار خرید و فروش املاک و مستغلات انجام می‌گیرد. مراحل راه اندازی این بورس از سال ۱۳۹۹ در ایران آغاز شده است. بورس مسکن، پنجمین بورس در ایران است.

بورس

بازار بورس انرژی: بازار بورس انرژی از سال 91 شروع به فعالیت کرده است، در این بازار حامل‌های انرژی و اوراق بهادار بر پایه این حامل‌ها معامله می‌شود. اهداف بورس انرژی ایجاد شفافیت در بازار، کشف قیمت دقیق حامل‌های انرژی و رفع انحصار است.

بورس

زمان طلایی فروش سهام بورس

مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه، در پاسخ به این پرسش که بهترین زمان برای فروش سهم چه زمانی است، بیان کرد: قبل از توضیح بهترین زمان فروش سهم باید به تفاوت سرمایه گذار بلند مدت و کوتاه مدت توجه کنیم. سرمایه‌گذار بلند مدت معمولا افق زمانی خود را بالای یک سال می‌بیند و معمولا روزانه اقدام به فروش سهم نمی‌کند. بنابراین این دید بلند مدت، در فروش سهم اثر می گذارد.وی افزود: گاهی بعضی از افراد افق نگاهشان کوتاه مدت است و روزانه اقدام به خرید وفروش سهم می‌کنند پس معیار‌هایی که برای فروش یک سهم در نظر می‌گیرند با افرادی که بلند مدت هستند، متفاوت است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: افراد باید ابتدا مشخص کنند که هدفشان از سرمایه گذاری بلندمدت یا کوتاه مدت است. به صورت معمول افرادی که بلند مدت هستند بیشتر نگاه فاندامنتالی به بازار سرمایه دارند و افرادی که علاقه به معاملات روزانه دارند، تکنیکالیست هستند.

صفاری در رابطه با شیوه بررسی نماد‌ها گفت: به افراد توصیه می‌کنیم برای هر اقدامی در بازار سرمایه مخصوصا فروش سهام از چندین روش استفاده کنند یعنی از هر دو روش تکنیکال و فاندامنتال استفاده کنند و به یک روش خاص تکیه نکنند.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر در نظر گرفتن نقدشوندگی سهام به عنوان یکی از عواملی که باید به آن توجه کرد، عنوان کرد: یکی از ویژگی هایی که افراد باید ملاک قرار دهند، نقدشوندگی پایین یک سهم است. هر چه یک سهم نقدشوندگی پایین تر و میانگین حجم معاملات کمتری داشته باشد پتانسیل بیشتری برای فروش دارد.به این معنی که باید سعی کنیم سهامی با نقدشوندگی پایین در پرتفوی خود نداشته باشیم.دقت و توجه به p/e، p/s و dps یک شرکت

زمانی که افراد با هر دیدی، چه بلند مدت چه کوتاه مدت و به هر علتی از جمله نیاز به پول نقد برای رفع مشکلی اقدام به فروش سهم می‌کنند، بهتر است سهمی را از بین پرتفوی خود برای فروش انتخاب کنند که p/e بالاتری نسبت به سایر سهم‌ها دارد یعنی هرچه قیمت سهم نسبت به سود سالیانه به ازای هر سهم نماد، بیشتر باشد آن سهم پتانسیل بیشتری برای فروش دارد. حال اگر سهامداران هدفشان بهره بردن از سود در مجامع است بهتر است سهمی را برای فروش انتخاب کند که dps پایین تری دارند. در رابطه با p/s نیز وضعیت به همین صورت است، هرچه بالاتر باشد می‌تواند گزینه بهتری برای فروش باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا میزان حقیقی و حقوقی سهم در انتخاب آن برای فروش اثر دارد، تاکید کرد: افراد زمانی که اقدام به خرید سهم می‌کنند سهام را با سهامدار عمده شریک می‌شوند و سهام دار عمده شرکت، مدیریت آن شرکت را برعهده دارند و استراتژی مدیریت و تقسیم سود در شرکت‌ها متفاوت است، برای مثال صندوق بازنشستگی همه سود را تقسیم می‌کند، اما بخش خصوصی لزوما این کار را انجام نمی‌دهد. 

این کارشناس بازار سرمایه در انتها عنوان کرد: افراد با افق‌های زمانی متفاوت ممکن است معیار‌های متفاوتی برای فروش سهم داشته باشند و این معیار‌ها با توجه به وضعیت سهم نسبی هستند، اما این موارد به عنوان چند راهنمای کلی می‌تواند به سرمایه‌گذاران در هنگام فروش و تغییر ترکیب پرتفوی‌شان به آنها کمک کند./ باشگاه خبرنگاران جوان

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه