اخبار روز | اخبار جدید | اخبار سلامت

اگر از مغزتان مراقبت نکنید؛ مبتلا به پیری مغز و فراموشی خواهید شد | چند توصیه طب سنتی برای جلوگیری از پیری مغز

مغز با گذشت زمان، همراه با بدن ما تغییر می‌کند. جای تعجب نیست که با افزایش سن، تیزبینی ذهنی و آگاهی اجتماعی ما می‌تواند آسیب ببیند اما اگر راهی برای کند کردن این کاهش وجود داشته باشد وضعیت چطور خواهد شد؟

اگر از مغزتان مراقبت نکنید؛ مبتلا به پیری مغز و فراموشی خواهید شد | چند توصیه طب سنتی برای جلوگیری از پیری مغز
کدخبر : 24509
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

اینجاست که مطالعه قانع‌کننده‌ای از دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور در مورد مغز دوزبانه مطرح می‌شود. ذخیره شناختی، دیدگاهی جایگزین در مورد عملکرد مغز ارائه می‌دهد و بر ظرفیت مغز برای تشکیل مسیرهای مختلف و اجرای سیستم‌های پشتیبان برای حفظ سلامت شناختی تأکید می‌کند. این مفهوم نشان می‌دهد که برخی از افراد دارای شبکه گسترده‌تری از این مسیرها هستند که آنها را قادر می‌سازد تا چالش‌های شناختی را به‌طور موثرتری مدیریت کنند.

فردی با ذخایر بیشتر احتمالاً عملکرد شناختی خوبی را در دوران پیری حفظ می‌کند. شگفتی اینجاست که دوزبانگی ممکن است کلید اصلی باشد. نتایج مطالعات قبلی نشان داده‌اند که دوزبانه‌ها انعطاف‌پذیری ذهنی، تمرکز و حافظه بهتر و مهارت‌های حیاتی برای درک افکار و احساسات دیگران دارند.

مغز

محققان بر این باورند که یادگیری زبان دوم در اوایل زندگی می‌تواند مغز ما را برای ایجاد آن ذخایر ارزشمند شناختی تغییر دهد. شواهدی وجود دارد که یادگیری و استفاده از زبان دوم منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز افراد دوزبانه می‌شود. مغزهای افراد دوزبانه همدلی و ارتباط عمیق‌تری نشان می‌دهند.

این تحقیق یادآور قدرت و سازگاری باورنکردنی مغز ماست. حتی انتخاب‌های کوچک، مانند یادگیری زبان جدید، ممکن است مزایای مثبت طولانی مدت داشته باشد.

نتایج این تحقیق در Scientific Reports منتشر شده است.

تقویت مغز با یک رژیم ساده و کم هزینه

آرزوی هر انسانی داشتن هوش بالا و قدرت درک مطالب و موضوعات مختلف در کمترین زمان ممکن است. در این بین، افزایش هوش و تقویت میزان کارایی و بهره مندی توان مغز را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی ارتقا داد؛ چرا که غذا‌هایی که مصرف می‌کنیم تاثیر مستقیمی روی عملکرد مغز دارد، بنابراین با انتخاب مواد غذایی صحیح می‌توان قدرت مغز را افزایش داد، حافظه را تقویت و ذهن را جوان نگه داشت.

توصیه به یک رژیم غذایی متعادل معقول‌ترین راه برای غذا خوردن سالم است، اما برخی از غذا‌ها تاثیرات قابل توجهی در مغز دارند که می‌توان آن‌ها را غذا‌های مغز نامگذاری کرد. این غذا‌ها در سلامتی مغز به عنوان عضو مهمی از بدن که در کارکرد تمام اعضا نقش حیاتی دارد بسیار موثر هستند. در ادامه این گزارش، شما را با مهمترین مواد غذایی تقویت کننده هوش و توان ذهنی آشنا می‌کنیم.

مغز

* ماهی‌های چرب

اگر برای به خاطر آوردن اینکه امروز چه روزی است یا یک ساعت پیش چه غذایی را به عنوان غذا صرف کرده‌اید دچار سختی در یادآوری می‌شوید باید به مصرف غذا‌هایی بپردازید که کیفیت مغزتان را ارتقا می‌دهند که یکی از این غذا‌ها ماهی‌های چرب هستند. اسید‌های چرب امگا۳ که در ماهی‌های چربی مانند سالمون، ساردین وجود دارد برای تمام بخش‌های بدن ارزش فوق‌العاده‌ای به همراه دارند و به نظر می‌رسد که مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ به طوری که بر اساس تحقیقات دانشمندان خوردن ماهی‌های چرب سه بار در هفته خطر مشکلات مغزی را تا ۲۶ درصد کاهش می‌دهد و از زوال حافظه جلوگیری می‌کند.

رژیم غذایی

* برگ‌های سبز تیره

خوردن برگ‌های سبز تیره مانند اسنفاج، کلم پیچ و کلم بروکلی که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها از جمله ویتامین سی و بتاکارتن است برای سالم نگه داشتن مغز و بدن بسیار ضروری است. این نوع سبزیجات منبع خوبی از اسید فولیک هستند که می‌توانند به سرعت پردازش اطلاعات و به یاد آوردن خاطرات کمک کنند. بر اساس تحقیقات دانشمندان فولیک اسیدی که در این برگ‌های سبز سبزیجات یافت شده می‌تواند در مقابل بیماری‌های شناختی در سالخوردگی موثر باشد.

* تخم مرغ

زرده تخم مرغ‌ها نیروگاه‌های تغذیه‌ای هستند که در آن‌ها ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز وجود دارد. این ماده غذایی که می‌تواند کارکرد‌های مختلفی در سبد غذایی روزانه داشته باشد. منبع خوبی برای آهن است که برای ایجاد سلول‌های خونی قرمز که به مغز اکسیژن می‌رساند موثر بوده و باعث می‌شود کارکرد ذهنی هوشمندانه باشد و ما را در وضعیت هوشیار و متمرکز قرار می‌دهد.

تخم مرغ همچنین منبع خوبی از ویتامین بی ۱۲ است؛ ویتامینی که کمبود آن باعث زوال حافظه و پریشانی می‌شود. در این ماده غذایی همچنین ید وجود دارد که می‌تواند به توانایی‌های کودکان در حل مسئله بیفزاید.

* چای سبز

در حالی که مغز ما با ۸۰ درصد آب تشکیل شده، مرطوب نگه داشتن آن برای کمک به عملکرد آن در بهترین سطح قابل توجه است، اگرچه خوردن آب معمولی باب میل همه افراد است، اما جایگزین کردن آن با یک فنجان چای سبز می‌تواند مزیت‌هایی برای عملکرد مغز داشته باشد. چای سبز می‌تواند به افزایش هوشیاری ذهن کمک کرده و حافظه را ارتقا دهد؛ ضمن آنکه آنتی اکسیدان‌هایی که در چای سبز وجود دارد به حفظ مغز در مقابل خطر زوال آن کمک کند.

رژیم غذایی

* شکلات

شاید تصور اینکه شکلات برای مغز مفید باشد، خیلی عادی نبوده، اما حقیقت این است که شکلات واقعا برای مغز موثر بوده و به باهوش شدن کمک می‌کند؛ در حالی که بعید به نظر می‌رسد قالب‌های شکلات شیری در افزایش ضریب هوشی موثر باشد، اما شکلات تلخ دارای مواد شیمیایی است که به واقع موجب ارتقا مغز می‌شود و می‌تواند مهارت‌های شناختی را ارتقا دهد.

*مغز‌ها

مغزهایی، چون گردو، بادام و… به حفاظت و سلامت مغز کمک می‌کنند. آن‌ها سرشار از چربی‌های غیراشباع و ویتامین E هستند. از مغز در برابر بیماری‌هایی، چون آلزایمر دفاع می‌کنند. این مواد قادرند رادیکال‌های آزاد را خرد کنند و به این ترتیب از زوال سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. در واقع مغز‌ها سرشار از ویتامین E هستند. ویتامین E دارای خواص آنتی‌اکسیدان است و رادیکال‌های آزاد را که احتمالا می‌توانند به سلول‌های مغز آسیب بزنند، مهار می‌کند.

*زیتون

زیتون از زوال عقل و پیری مغز جلوگیری می‌کند. این قابلیت به خاطر وجود چربی غیراشباع موجود در آن است. این چربی‌ها، اکسیژن‌رسانی به مغز را افزایش می‌دهند، اما چربی‌های اشباع مثل چربی گوشت، لبنیات و سرخ‌کردنی‌ها ارتباط میان سلول‌ها را سخت می‌کنند.

در نتیجه فرآیند اکسیژن‌رسانی کند یا مختل می‌شود. زیتون را قبل از خوردن غذا به عنوان اشتهاآور صرف کنید و یا همراه با غذای خود میل بفرمایید. زیتون هم از موادی است که در انواع سالاد‌ها و غذا‌ها ترکیب خوبی ایجاد می‌کند./ فرارو

رژیم غذایی

۵ فواید تخم مرغ برای سلامتی

کلسترول خوب: HDL "کلسترول خوب" نیز نامیده می‌شود که به نظر می‌رسد زمانی که افراد سه یا بیشتر تخم مرغ در روز مصرف می‌کنند افزایش می‌یابد.

به کاهش تری گلیسیرید کمک می‌کند: خوردن تخم مرغ به افزایش اسید‌های چرب مانند امگا ۳ کمک می‌کند و در نتیجه به کاهش سطح تری گلیسیرید در بدن کمک می‌کند.

کاهش خطر سکته مغزی: طبق برخی مطالعات، خوردن روزانه تخم مرغ ممکن است خطر سکته را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

حفظ سلامت قلب: افرادی که تخم مرغ بیشتری می‌خورند کمتر به بیماری قلبی مبتلا می‌شوند. یک مطالعه چینی نشان داد افرادی که روزانه یک تخم مرغ می‌خورند ۲۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند.

سلامت چشم: به گفته متخصصان، تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند لوتئین و زآگزانتین است که به پیشگیری از بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند.

با مصرف یک تخم مرغ در روز چه اتفاقی در بدن میفتد؟

تخم‌مرغ یک غذای رایج و یکی از متنوع‌ترین مواد مورد استفاده در آشپزی است. تخم‌مرغ در بسیاری از شاخه‌های صنایع غذایی مدرن مهم است. بیشترین استفاده از تخم پرندگان تخم‌مرغ، اردک و تخم غاز است. تخم‌های کوچک‌تر، مانند تخم بلدرچین، گهگاه به عنوان یک ماده غذایی لذیذ استفاده می‌شود.

چه در حال خوردن یک پنکیک، ساندویچ مک مافین، املت یا یک بوریتو برای صبحانه باشید، صبحانه شما اغلب با یک تخم‌مرغ شروع می‌شود. این ماده ضروری، یکی از محبوب‌ترین و در دسترس‌ترین منابع پروتئین است که ما را برای روز پیش رو سیر نگه می‌دارد و به ما انرژی می‌بخشد.

به طور معمول در هر وعده صبحانه با تخم‌مرغ مواجه می‌شویم، به این معنی که بسیاری از ما روزانه حداقل یک عدد تخم‌مرغ می‌خوریم. کارشناسان تغذیه تخم‌مرغ را به عنوان یکی از بهترین چیز‌هایی که می‌توانید در صبح بخورید، معرفی می‌کنند. اما احتمالا هشدار‌هایی هم در مورد خطرات بالقوه سلامتی ناشی از مصرف روزانه تخم‌مرغ شنیده‌اید.

پس حقیقت چیست؟ آیا باید نگران خوردن هر روز تخم‌مرغ باشیم؟ آیا گزینه‌های مغذی دیگری وجود دارند که باید به جای آن در نظر بگیریم؟/ فرارو

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه