بنیامین نتانیاهو | بنیامین نتانیاهو در رژیم اسرائیل

بنیامین نتانیاهو مقام خود را از دست می دهد! | نخست وزیر اسرائیل با مقام خود خداحافظی کند

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در صورت عدم حمله به شهر رفح در جنوب غزه، بنیامین نتانیاهو دیگر نمی‌تواند در پست نخست‌وزیر باقی بماند.

بنیامین نتانیاهو مقام خود را از دست می دهد! | نخست وزیر اسرائیل با مقام خود خداحافظی کند
کدخبر : 24680
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد اگر بنیامین نتانیاهو تصمیم بگیرد بدون حمله به رفح به جنگ علیه غزه خاتمه ببخشد دیگر نخست‌وزیر این رژیم نخواهد بود.

براساس گزارش صدی البلد، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده که لشکر ۹۸ ارتش با سه تیپ خود، شب گذشته و پس از چهار ماه جنگ با نیروهای فلسطینی در نزدیکی خان‌یونس، از این منطقه خارج شده‌ است.

رسانه‌های عبری گزارش دادند که تنها لشکر باقی‌مانده در نوار غزه، لشکر ۱۶۲ و نیز تیپ «ناحال» است. تیپ ناحال بر جاده‌ای که نوار غزه را به ۲ قسمت تقسیم می‌کند و اسرائیل از طریق آن مانع از بازگشت غزه‌ای‌ها از جنوب به شمال می‌شود، کنترل دارد.

پس از انتشار این اخبار، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد تمام نیروهای زمینی بجز یک تیپ از جنوب غزه خارج شده‌اند.

نشریه یسرائیل هیوم به نقل از منابع سیاسی نوشت ماموریت ارتش اسرائیل در خان‌یونس، از بین بردن تیپ‌های حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بود اما در حال حاضر نمی‌تواند درباره آزاد کردن اسرا، «به دستاورد بیشتری برسد.»/ همشهری آنلاین

بنیامین نتانیاهو

چرا حیات سیاسی بنیامین نتانیاهو به جنگ غزه و حتی گسترش آن در منطقه گره خورده است؟

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در حالی از طرف آمریکا به عنوان نزدیکترین متحد کشورش برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه تحت فشار قرار دارد که دیگر شرکایش در دولت ائتلافی او را تهدید به فروپاشی دولت در صورت عدم حمله به رفح کرده‌اند.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل روز دوشنبه گفت بنیامین نتانیاهو در صورت پایان جنگ غزه و عدم حمله ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه دیگر نخست‌وزیر نخواهد بود. ایتامار بن گویر، وزیر جنجالی دولت ائتلافی اسرائیل با گرایش راست افراطی است. 

بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل و دیگر شریک ائتلافی بنیامین نتانیاهو نیز وزرا و نمایندگان همسو با خود در کنست (پارلمان اسرائیل) را برای مشورت در مورد آینده دولت ائتلافی فراخوانده است. بتسالل اسموتریچ نیز مانند ایتامار بن گویر گرایش راست افراطی دارد و حزب  «صهیونیست مذهبی» را رهبری می‌کند. 

این در حالی است که گزارش‌ها از «پیشرفت محسوس» مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه حکایت دارد. 

بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل که رقیب جدی بنیامین نتانیاهو در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام محسوب می‌شود چند روز پیش خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه سپتامبر شده بود.

همزمان با این تحولات اعتراض‌ها به عملکرد دولت بنیامین نتانیاهو و درخواست‌ برای آزادی گروگان‌ها در اسرائیل ادامه دارد. 

بنیامین نتانیاهو

تداوم جنگ غزه چه سودی برای بنیامین نتانیاهو دارد؟

بنیامین نتانیاهو سال‌ها خود را در عرصه سیاست اسرائیل به عنوان تنها سیاستمداری که قادر به تامین امنیت این کشور است معرفی می‌کرد. او اکنون در صورت پایان جنگ غزه باید پاسخگوی بزرگترین شکست اطلاعاتی و امنیتی کشورش طی دهه‌های اخیر یعنی حمله روز هفت اکتبر گروه حماس باشد. 

انتظار می‌رود که پس از پایان جنگ یک کمیسیون تحقیق در مورد کاستی‌هایی که زمینه‌ساز حمله هفت اکتبر به اسرائیل شد تشکیل شود. این کمیسیون تحقیق احتمالا مشابه کمیسیونی خواهد بود که پس از جنگ یوم کیپور در اسرائیل تشکیل شد. گلدا مایر، نخست‌وزیر وقت اسرائیل پس از انتشار گزارش این کمیسیون در انتخابات سال ۱۹۷۳ شکست خورد و از قدرت کنار رفت. 

بنیامین نتانیاهو و وزرای دولتش در صورت تشکیل کمیسیون تحقیق باید در مورد عملکردشان در روزها و ماه‌های منتهی به حمله هفت اکتبر و همچنین روزهای پس از آن پاسخ دهند. یکی از انتقادهایی که در اسرائیل علیه عملکرد دولت و ارتش این کشور مطرح می‌شود عدم واکنش سریع نیروهای نظامی به حمله روز هفت اکتبر است. بسیاری از نظامیان اسرائیلی در آن روز به دستور وزرای راست افراطی دولت برای حفاظت از شهرک‌نشینان به کرانه باختری رود اردن اعزام شده بودند. 

بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که نتیجه بررسی‌های کمیسیون تحقیق در مورد حمله روز هفت اکتبر به شدت به ضرر بنیامین نتانیاهو خواهد بود. به همین دلیل هم به نظر می‌رسد که نخست‌وزیر اسرائیل در نظر دارد تا حد امکان تشکیل چنین کمیسیونی را با ادامه دادن جنگ یا حتی گسترش آن به تعویق بیاندازد.

بنیامین نتانیاهو با تداوم جنگ غزه می‌تواند به کسب پیروزی‌هایی مانند کشتن رهبران ارشد حماس از جمله یحیی سنوار امیدوار باشد تا به این ترتیب ورق را در عرصه سیاست داخلی تا حدودی به نفع خود برگرداند.

با این حال هدف اصلی تعیین شده از سوی نخست‌وزیر اسرائیل مبنی بر نابودی کامل حماس دست نیافتنی به نظر می‌رسد. 

بنیامین نتانیاهو

در همین چهارچوب به نظر می‌رسد نخست‌وزیر اسرائیل ابایی از گسترش جنگ به دیگر مناطق خاورمیانه ندارد. حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان، حملات هوایی به سوریه و هدف گرفتن محمدرضا زاهدی، فرمانده ارشد سپاه قدس در کنسولگری ایران در دمشق را نیز در همین راستا می‌توان تفسیر کرد. 

درگیری گسترده‌تر در منطقه با ایران یا گروه‌های مورد حمایت تهران این امکان را به بنیامین نتانیاهو خواهد داد تا هم با توجه به شرایط اضطراری ناشی از درگیری نظامی شرایط را در عرصه سیاست داخلی به نفع خود تغییر دهد و هم احیانا دستاوردی نظامی کسب کند.

هرگونه دستاورد نظامی در جنگ با ایران یا گروه‌های تحت حمایت تهران ابزار تبلیغاتی مناسبی برای بنیامین نتانیاهو در عرصه کارزار انتخابات پارلمانی خواهد بود. 

نظرسنجی‌هایی که نتانیاهو را بازنده انتخابات زودهنگام معرفی می‌کنند

نتایج نظرسنجی‌های انجام شده در اسرائیل نشان می‌دهد که ائتلاف حاکم به رهبری حزب لیکود در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام اکثریت خود را در کنست از دست خواهد داد.

بنا به این نظرسنجی‌ها که همزمان با گذشت شش ماه از حمله حماس به اسرائیل انجام شده است ائتلاف «اتحاد ملی» به رهبری بنی گانتس بیشترین تعداد کرسی‌ها را در پارلمان به دست خواهد آورد. 

تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زودهنگام از طریق تداوم جنگ یا گسترش آن را می‌توان با نتیجه همین نظرسنجی‌ها مرتبط دانست. 

نخست‌وزیر اسرائیل علاوه بر این در صورت از دست دادن قدرت با چالش‌های قضایی متعدد در پرونده‌هایی که در آنها به «فساد مالی» متهم است روبرو خواهد شد./ یورونیوز

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه