اخبار روز | اخبار جدید | اخبار سلامت
مصرف این نوع از آب ها باعث نارسایی کلیه میشه؟ | حتی به ذهنتون هم نمی رسه که این آب دشمن خونی کلیه هاتونه!
آیا آب دو بار جوشانده شده خطرناک است؟ در ادامه سعی شده است که به این سوال جواب مشخصی بدهیم.
![مصرف این نوع از آب ها باعث نارسایی کلیه میشه؟ | حتی به ذهنتون هم نمی رسه که این آب دشمن خونی کلیه هاتونه!](https://cdn.pishnahadevizheh.com/thumbnail/v2mzTzJ61mUk/2PZGbhLKdTTyQlVIfU7zdDtLP6CQIvJxQ0CRl4n69x1lxP3O4IplpgodMJaBapkayZorJW4DbwI,/%D8%A2%D8%A8+%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85.jpg)
ممکن است در آب لوله کشی شده برخی ناخالصی ها وجود داشته باشد که ما را مجبور به جوشاندن قبل از استفاده آب بکند اما بعضی افراد بر این باورند که آب چندبار جوشانده شده خطرناک است آیا این صحت دارد؟
عوارض پنهان آب دو بار جوشانده
به گزارش جذاب ترین ها، مطمئننا همه می دانند که نوشیدن آب شیر دلچسب نیست و بسیاری از مردم فکر می کنند آیا امکان دوباره جوشاندن آب وجود دارد؟ از آن گذشته، این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می شوند, درنتیجه، نوشیدن همچنین آبی برای سلامتی خطرناک است.
کیفیت آب در کشورهای مختلف متفاوت است اما اگر شاخص های کلی در نظر گرفته شود، ممکن است برخی ناخالصی ها در چنین آبی وجود داشته باشد که اولین ماده کلر است که به منظور تصفیه شدن آب استفاده می شود. ماده خطرناک بعدی، نمک های کلسیم و منیزیم هستند که وقتی به جوش می آیند روی دیواره های داخلی کتری به شکل رسوب می چسبند و فلزات سنگین مانند سرب، استرانسیم و روی نیز ممکن است در دوز های کم وجود داشته باشند.
بر همین اساس عقایدی نادرست در مورد مضرات آب چند بار جوشیده شده به وجود آمد:
جوشاندن آب منجر به تشکیل به اصطلاح "آب سنگین" می شود که حاوی دوتریوم و ترتیوم است و با این حال پس از جوشیدن آب این دو ماده با اندازه های بسیار ریز تشکیل می شوند و آسیبی به همراه ندارند.
وقتی آب می جوشد، غلظت نمک های معدنی در آن افزایش می یابد چرا که آب تبخیر می شود اما نمک ها باقی می مانند و به همین خاطر نمک ها به راحتی داخل کتری رسوب می کنند و این رسوب ها بی خطرند اما بهتر است کتری مرتبا تمیز شود.
هنگام جوشاندن آب، کلر با ترکیبات آلی موجود در آب تعامل دارد و مواد سمی بیشتری ایجاد می کند پس برای تصفیه کردن آب شیر به آن کلر اضافه می کنند که البته کلر برای سلامتی مضر نیست اما آب کلرشده پوست را خشک می کند و می تواند موجب تشدید آکنه شود.
بنابراین اگر از آب مرغوب استفاده شود و رسوبات داخل کتری مرتبا تمیز شود، می توان آب را بارها و بارها جوشاند، چرا که هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد.
که تمام این عقاید رد شده است و بدانید که آب دو بار جوشیده شده برای سلامتی انسان مفید نخواهد بود. یوسف اصغری درباره آب اظهار کرد: مهمترین کار آب در بدن رقیق کردن عصاره غذا (کیموس معدی یا کشکآب گوارشی) و در نهایت جذب راحت آن از طریق عروق مزانتریک یا ماساریقا از رودهها بهسمت کبد است.
بهگفته وی غالباً تشنگی صادق به آب یک تا ۲ ساعت بعد از خوردن غذاهای غلیظ در بدن ایجاد میشود که در آن زمان لازم است بهاندازه کافی متناسب با مزاج شخص آب مصرف کند.
این مدرس و محقق طب سنتی افزود: گرسنگی و تشنگی طولانیمدت بهدلیل اینکه سیستمهای داخلی بدن گرمتر میشود که مصرف آب سرد میتواند مضر باشد.
اصغری ادامه داد: بهیکباره سرکشیدن آب یا در حال خوابیده آب خوردن بهشدت نهی شده است و بهتر است که آب در سه نفس نوشیده شود و آب مکیده شود و از مصرف آب با ولع پرهیز شود.
وی گفت: آب خیلی سرد مضر معده و اعصاب بوده و موجب بروز ترشحات پشت حلق میشود. نوشیدنیهای گازدار مانند نوشابه, دلستر و دوغ، اثرات بدتری از آب سرد در بدن میگذارد.
مضرات مصرف زیاد آب جوش
این محقق و پژوهشگر طب سنتی خاطرنشان کرد: آب خنک (نه خیلی سرد) بهترین راه برای رفع تشنگی است.
اصغری افزود: برای خنک کردن آب بهتر است که ظرف آب در یخچال نگهداری شود و از انداختن یخ داخل آب باید پرهیز کرد چرا که وقتی یخ ذوب و جرم آن در آب حل میشود بهشدت به اعصاب آسیب میرساند.
وی یادآور شد: زیاد خوردن آب جوش ولرم شده خوب نیست چرا که معده را ضعیف میکند اما مصرف ناشتای آب گرم بهمدت کوتاه میتواند بخشی از نفخ و مشکلات گوارشی و گرفتگی صدا را از بین ببرد.
این محقق و پژوهشگر طب خاطرنشان کرد: مصرف آب نیمگرم ضرر بیشتری دارد چرا که موجب تهوع و غثیان در معده شده و هضم را مختل میکند.
منبع: خبرگزاری تسنیم