سهمیه بنزین | سهمیه بنزین خانوار 1403
فراخوان جدید دولت: به این خودرو ها سهمیه بنزین تعلق نمیگیرد! | سهمیه بنزین این ماه کمتر از 60 لیتر !
وزیر اقتصاد در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلتهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتر شده است.
در ایران، سهمیه بندی بنزین در سال ۱۳۹۸ معرفی شد. به طور کلی، سهمیه بندی بنزین بر اساس تعداد اعضای خانوار و نوع خودروی متعلق به آنها تعیین میشود. در سهمیه بندی بنزین، هر خانوار با دارا بودن کارت ملی میتواند در سامانه سهمیهبندی ثبت نام کرده و با توجه به تعداد اعضای خانوار و نوع خودروی خود سهمیه بندی بنزین خود را دریافت کند.سهمیه بندی بنزین در ایران بر اساس چهار گروه خودرویی برای خودروهای داخلی و خارجی به صورت جداگانه انجام میشود. سهمیه مصرف بنزین هر خودرو در هر دوره یک ماهه تعیین میشود.
وزیر اقتصاد در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت های فاقد بیمه نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتر شده است.
سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه قطع شود
خاندوزی در نامه به بذرپاش نوشته است:
ضمن تشکر و قدردانی از تلاش مستمر همکاران آن وزارتخانه شاغل در ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت در اجرایی نمودن مفاد ماده 48 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه و غیر فعال نمودن کارت سوخت خودروهای گازسوز فاقد بیمه نامه شخص ثالث در فاز اول اجرای ماده قانونی یاد شده، با توجه به نتایج مثبت حاصله از اجرای این ماده قانونی که منجر به افزایش پوشش بیمه ای وسایل نقلیه و همچنین صرفه جویی در مصرف روزانه میلیونها لیتر نفت و گاز شده است خواهشمند است دستور فرمایید در گام بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلتهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا در آینده شاهد تداوم اثرات مثبت اجرای این ماده قانونی باشیم.
در پایان خاطرنشان می سازد همکاران این وزارت در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه همکاری و مساعدت میباشند تا این مرحله از اجرای قانون نیز با شایستگی عملیاتی گردد.
شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشتماه خودروهای شخصی بدون هیچگونه تغییری، ساعت صفر بامداد شنبه (یکم اردیبهشتماه) در کارتهای هوشمند سوخت شخصی شارژ میشود.
این دومین سهمیه بنزین ماهانه سال ۱۴۰۳ است که به کارتهای هوشمند سوخت شخصی واریز خواهد شد، همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز میشود.
سهمیهبندی بنزین از ساعت صفر روز جمعه، ۲۴ آبانماه سال ۱۳۹۸ براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، برای همه وسایل نقلیه بنزینسوز آغاز شد.
سقف ذخیره سهمیه بنزین کارتهای هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلتها هماکنون ۶ ماه است، بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۶ ماه در کارتهای هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
هماکنون کشور در شرایط ناترازی تولید و مصرف بنزین قرار گرفته و لازم است مدیریت بهینه مصرف سوخت و استفاده از کارت سوخت شخصی بهمنظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت، بیش از پیش مدنظر قرار گیرد تا کشور را در معرض خطر واردات سوخت قرار ندهد.
فرشاد جامع، کارشناس انرژی: اصل موضوع اختصاص سهمیه بنزین به نفر به جای خودرو بسیار عادلانه است، زیرا در شرایط فعلی تنها کسانی که خودرو دارند از یارانه بهره مند میشوند و کسانی که فاقد خودرو هستند، یارانه دریافت نمیکنند. از طرف دیگر، کسانی که امکانات بیشتری دارند و به جای یک خودرو از چند خودرو برخوردارند، بیشتر از یارانه بهره میبرند
تصمیم جدید دولت درباره یارانه بنزین ۱۰۰ میلیونی
بنزین یکی از مهمترین حاملهای انرژی در هر کشوری به شمار میرود. در کشور ما این سوخت با قیمت بسیار پایین و یارانهای در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد. تا همین اواخر که به واردات بنزین نمیپرداختیم، حساسیت زیادی در مورد نحوه اختصاص این یارانه وجود نداشت، اما حالا که باید هزینه گزافی برای هر لیتر بنزین وارداتی بپردازیم و آن را با قیمت یارانهای و ارزان به مصرفکنندگان ارائه دهیم، حساسیت بیشتری نسبت به نحوه اختصاص یارانه سوخت به وجود آمده است.
موضوع دیگر این است که هزینه پایین انرژی به مصرف بیرویه بنزین منجر شده است و از این جهت نیز اهمیت دارد که سیاستهای صحیحی اتخاذ کنیم.
بسیاری از کارشناسان، اعتقاد دارند اختصاص سهمیه بنزین به هر خودرو دیگر نمیتواند پاسخگوی نیاز کشور باشد. به زعم آنان، لازم است در قالب یک سیاست صحیح به سمت اعطای سهمیه بنزین به نفر گام برداریم.
تأکید کارشناسان بر این است که جوانب طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر با دقت بررسی و زیرساختهای لازم برای این امر فراهم شود. بسیاری بر این عقیدهاند در نهایت چارهای جز این نداریم که به سمت اجرای این طرح برویم. مرکز پژوهشهای مجلس طرحی را در این زمینه مطرح کرده است که به زعم بسیاری میتواند کمک کننده باشد.
در راستای انتقال یارانهها از اقشار مرفه به اقشار ضعیف جامعه، طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر مطرح شده است. در این طرح، برای تمام افراد ۱۵ لیتر سهمیه بنزین یارانهای در نظر گرفته شده است که به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. امکان خرید و فروش، بازگردانی و جابهجایی این سهمیه وجود دارد. همچنین پیش بینی شده است سهمیه ۶۰ لیتری بنزین یارانهای برای خانوادههای کمتر از چهار نفر نیز حفظ شود.
کارشناسان اعتقاد دارند اختصاص سهمیه بنزین به نفر به جای خودرو به لحاظ عدالت اجتماعی برایمان مزیت دارد. از طرف دیگر، زمینه قاچاق بنزین از بین میرود و امکان کشف قیمت واقعی بنزین نیز در بازار آزاد به وجود میآید، حتی برخی از کارشناسان به مدیریت مصرف بنزین بر اثر اجرای طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر اشاره میکنند، به نحوی که مصارف بالا باید قیمت واقعی بنزین را بپردازند و احتمالاً در نحوه مصرف خود تجدیدنظر خواهند کرد.
جوانب مثبت طرح «بنزین برای همه»
فرشاد جامع، کارشناس انرژی در گفتگو با «جوان» با اشاره به این موضوع که طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر از سالها پیش مطرح شده است و جوانب مثبت بسیاری دارد، تصریح کرد: این طرح ازسوی مرکز پژوهشهای مجلس به دقت مورد بررسی قرار گرفته و مطرح شده است. اختصاص سهمیه بنزین به نفر به جای خودرو میتواند به لحاظ عدالت اجتماعی برایمان مزیت داشته باشد.
وی ادامه داد: در شرایطی که مجبوریم به واردات بنزین بپردازیم، با یک حساب و کتاب ساده متوجه میشویم دولت به هر کارت سوخت که به ازای هر خودرو صادر میشود، ۱۰۰ میلیون تومان در سال آتی باید یارانه بپردازد. این رقم بالایی است و باید در راستای هدفمندسازی یارانه سوخت گام برداریم.
منبع: اقتصاد آنلاین