افزایش قیمت زعفران هوش از سر ها پراند | طلا ی سرخ ایران کیلویی 200 میلیون تومان شد؟؟

جدید ترین نرخ زعفران، طلای سرخ ایرانی را در ادامه بخوانید.

افزایش قیمت زعفران هوش از سر ها پراند | طلا ی سرخ ایران کیلویی 200 میلیون تومان شد؟؟
کدخبر : 25422
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

افزایش قیمت مواد غذایی در سال های اخیر به یک معضل جدی برای مردم تبدیل شده به طوری که در هر بار مراجعه به سوپرمارکت‌ها و اغذیه فروشی‌ها با مبلغ بالای صورتحساب روبرو می‌شوند.

تورم و گرانی‌های سرسام آور علاوه بر اینکه خوراکی‌های اساسی را از سفره مردم حذف کرده بر کاهش مصرف محصولاتی چون زعفران هم اثر گذار بوده است. در ادامه این گزارش تغییرات قیمت زعفران طی 13 سال گذشته با توجه به تحولات تورم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

طلای سرخ

روند افزایش قیمت زعفران از سال 1390 تا 1403 

قیمت هر کیلو زعفران در سال 1390           1 میلیون و 800 هزار تومان

قیمت هر کیلو زعفران در سال 1395           5 میلیون و 400 هزار تومان

قیمت هر کلیو رعفران در سال 1397           5 میلیون و 800 هزار تومان

قیمت هر کیلو زعفران در سال 1398           12 میلیون و 980 هزار تومان

قیمت هر کیلو زعفران در سال 1400           32 میلیون تومان

قیمت هر کیلو زعفران در سال 1401           60 تا 65 میلیون تومان

قیمت هر کیلو زعفران در سال 1403           200 میلیون تومان

گفتنی است قیمت هر گرم زعفران 3 اردیبهست 1403 حدود ۲۰۰ هزار تومان اعلام شد.

قیمت های اعلام شده تقریبی است و براساس نوع و کیفیت زعفران می تواند کم تر یا بیشتر باشد.

مستند «به رنگ پاییز» به کارگردانی محمد عبدالهی چندی پیش در قالب هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند از شبکه مستند پخش شد. این اثر درباره آسیب‌شناسی تولید زعفران به عنوان یکی از محصولات استراتژیک در جنوب شرق ایران است و چالش‌های این محصول را مورد بررسی قرار می‌دهد. 

عبدالهی کارگردان این اثر درباره ساخت مستند "به رنگ پاییز" گفت: این فیلم برآمده از مجموعه‌ای 3 قسمتی است که محوریت اصلی آن آسیب‌شناسی 3 محصول استراتژیک استان خراسان جنوبی یعنی زعفران، عناب و زرشک است. در مستند به رنگ پاییز به آسیب‌شناسی تولید زعفران پرداخته‌ایم.

وی اضافه کرد: چالشی که پیشروی تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران وجود دارد، محوریت اصلی این مستند است و به این سوال پاسخ داد‌ه‌ایم که چرا زعفران ایران در حال حذف شدن از چرخه جهانی است؟ دقت داشته باشید که ایران روزی سردمدار تولید و صادرات زعفران در دنیا بوده و با اسپانیا رقابت داشته است، اما در سال‌های اخیر کمتر نامی از زعفران ایران در بازارهای جهانی به گوش می‌خورد و بازار به دست دیگران افتاده است.

این مستندساز با اشاره به یکی از چالش‌های اصلی در صادرات زعفران ایران گفت: یکی از چالش‌های اصلی، قاچاق غیرقانونی زعفران از ایران به افغانستان است. از آنجا که مسیرهای تجاری افغانستان نسبت به ایران بازتر است و محدودیت‌های کمتری دارد، عملاً جای ایران را گرفته و 70 درصد زعفرانی که به نام افغانستان صادر می‌شود، تولیدات کشاورزان ایرانی است که فله‌ای به افغانستان قاچاق شده و از آنجا به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی می‌رود.

عبدالهی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا افت کیفیت در تولید زعفران داشته‌ایم یا خیر، گفت: اصلاً افت کیفیتی در تولید زعفران نداشته‌ایم و می‌توان گفت بهترین زعفران دنیا را تولید می‌کنیم، اما مسئله اصلی عدم توانایی در صادرات و عدم برندسازی در این حوزه است. طبیعی است که رقبای دیگر هم در این زمینه دست به کارهایی زدند و ایران عقب مانده است. می‌توان گفت غفلت تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران در ایران باعث شده تا افغانستان از ما پیشی بگیرد. درست است که آن منطقه آب و هوای خوبی برای کشت زعفران دارد اما پیاز آن نخستین بار از ایران به آنجا رفت و کشت را آغاز کردند.

کارگردان مستند "به رنگ پاییز" درباره فرم روایی این فیلم گفت: این مستند ترکیبی است؛ بخشی از روایت با متن و نریشن پیش می‌رود و بخشی دیگر نیز مصاحبه‌ای است. دقت داشته باشید در مستندهای چالشی این‌چنینی باید با افراد مختلفی به عنوان شهود مصاحبه کنیم و آنها بار راستی‌آزمایی مستند را افزایش می‌دهند. در این فیلم، با کشاورز، تولیدکننده، صادرکننده، بازاری، نماینده مجلس، رئیس اتاق بازرگانی و ... مصاحبه گرفتیم تا جزئیات بیشتری از این اتفاق را برای ما بیان کنند. عمده آنها اذعان دارند که صادرات زعفران ایرانی و جهانی سازی‌اش دچار مشکلاتی شده و حمایت نشده است. آنها می‌گویند هرج و مرجی در بازار حاکم است و همین موضوع باعث معیوب شدن چرخه صادرات زعفران شده است، به طوری که در حال از دست رفتن است.

طلای سرخ

عوامل تولید این مستند 47 دقیقه‌ای عبارتند از:

تهیه‌کننده و کارگردان: محمد عبدالهی، تصویربردار: محمد مهربان، هادی ثابت و محمدامین زراعتکار، صدابردار: جلال شبانی و سیدمجتبی والی نژاد، دستیار تدوین: فرزانه کرامتی‌نیا، پژوهش: نجیب الله رجبی و رضا مطلبی‌پور.

زعفران گیاهی با ارزش

از آنجایی که زعفران در کشور ایران از قدمت بسیار بالایی برخوردار است، در ایران به طلای سرخ مشهور است.

ایران یکی از اصلی ترین تولید کننده های زعفران در دنیا میباشد و به دلیل شرایط اقلیمی و خاکی مناسب، باعث شده است که این محصول جزو بهترین زعفران‌های جهان شناخته شود.

زعفران تنها گیاهی است که به واحدهایی کیلو معامله و یا مثقال معامله میشود.

زیرا این گیاه از طرفدارهای بسیاری برخوردار است و تاکنون هیچ گیاهی نشده است که بیش از زعفران خواص داشته باشد.

همچنین زعفران های مربوط به ایران از ارزش کالایی بسیار بالایی برخوردار هستند برای همین آنها را به صورت کیلویی معامله می‌کنند و هیچ وقت به روش تولید معامله نمی‌کنیم.

این روش که کیلویی معامله می‌شود که نشان دهنده ارزش بسیار بالای زعفران در ایران است.

گیاه زعفران در ایران به دلیل رنگ و عطر بسیار دلنشینش، معروف است.

تاکنون دانشمندان نتوانسته اند خواص چای زعفران را به خوبی شناسایی کنند و البته هیچ جایگزینی برای این خواص اعجاب انگیز زعفران پیدا و یافت نشده است.

طلای سرخ

کشور ما ایران به دلیل وجود زعفران بسیار در زمین های زراعی معروف است.

زعفران در ایران از ارزش کالای بسیار بالایی برخوردار است و بقیه کشورها برای یک سوغات از ایران زعفران را انتخاب می کنند. زیرا دارای طعم و بوی بسیار دلنشین است و قرمزی خاصی را به غذاهای ایرانی بخشیده و عطر بسیار بالایی در زمینه های رنگ دهنده ها دارد.

یکی از معروف‌ترین خواص زعفران می‌توان به خاص نشاط بخشی آن اشاره کرد. زیرا به شما اگر به هر دارو گیاهی مراجعه فرمایید و برای رفع افسردگی خودتان دنبال یک دارو باشید به شما ۱۰۰ درصد زعفران را پیشنهاد می‌کنند.

زیرا زعفران از داروهای شادی آور است و از اثرات آرامش بخش بسیار بالایی برخوردار است. زیرا بعضی ها شاید در مورد زعفران بگویند که زعفران فقط یک چاشنی غذایی بسیار عالی است. ولی این گونه نیست زعفران گیاهی با قیمت بالا می باشد و از خواص بسیاری برخوردار است.

طلای سرخ

در سفره های ایرانی در بین چاشنی های غذایی ایرانی یک جایگاه به خصوص برای خود اختصاص داده است.

علاوه بر چاشنی غذا بودن، زعفران یکی از مواد اولیه مورد استفاده در صنعت غذایی، داروسازی، عطرسازی و صنایع دیگر است.

قیمت زعفران بسیار بالا و نیاز به نیروی کار زیاد برای برداشت و پالایش آن، باعث می‌شود که این محصول از ارزش اقتصادی بسیار بالایی برخوردار باشد./تسنیم

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه