8 راهکار مهم برای داشتن خواب راحت و اتاقی مرتب! | چگونه از شر خر و پف خلاص شویم؟
خواب راحت به خودی خود یک هدف است و وجود تشک راحت و بالشهای سالم از عواملی هستند که بر کیفیت خواب تأثیر می گذارند، بنابراین کارشناسان توصیه میکنند حتما به انتخاب تشکی فکر کنید که مناسب خوابیدن است، علاوه بر این باید به تمیزی تخت توجه داشته باشید.
زینب کامرانی: انجمن حرفهای شرکتهای مواد شوینده و وسایل مراقبت شخصی در آلمان اعلام کرد که طول عمر تشک را میتوان با مراقبت منظم و مناسب از آن افزایش داد. همچنین باید از پوشش (حفاظ نشتی) برای تشک استفاده کنید تا آن را از آلودگی و لکه محافظت کنید.
روکش و ملحفه تشک را تمیز کنید
اگر روکش کثیف شد، باید با در نظر گرفتن دستورالعملهای موجود در برچسب مراقبت، برای از بین بردن لکهها اقدام کنید. همچنین مهم است که هنگام تعویض ملحفه، روکش تشک را به طور مرتب با جاروبرقی تمیز کنید.
تشک را مرتباً برگردانید
همچنین لازم است حداقل هر ۳ ماه یکبار جای تشک را تغییر داده و مرتباً آن را برگردانید تا المان راحتی تا حد امکان حفظ شود و از فرسودگی یک طرف تشک جلوگیری شود.
به بالش خواب خود توجه کنید
وب سایت آمریکایی "برایت ساید" نیز گزارشی را منتشر کرده است که در آن به تأثیر بالشی که روی آن میخوابیم و بوهایی که در هنگام خواب استشمام میکنیم، اشاره کرده است، زیرا بوها تأثیر آرامشبخشی بر سیستم عصبی دارند و به ما کمک میکنند تا بخوابیم. باید بوهایی را که دوست دارید انتخاب کنید و در شب زیاد آنها را افزایش ندهید.
بالشهای قدیمی را تعویض کنید
بالشها باید هر یک سال و نیم، یکبار تعویض شوند، توجه داشته باشید که قابلیت بالشها تا ۳ سال افزایش مییابد. اما اگر از بالش ۵ الی ۶ سال استفاده کنید، به احتمال زیاد خواب آرامی نخواهید داشت.
برای بررسی اینکه آیا نیاز به تعویض بالش دارید، روبالشی را بردارید و از نزدیک به بالش نگاه کنید آیا لکههای عرق وجود دارد؟ آیا پاره شده است؟ آیا بوی بدی دارد؟ بالشها سلولهای مرده پوست، کپکها و قارچها را جذب میکنند. با گذشت زمان، تا نیمی از وزن بالش ممکن است از این اجزای ناخواسته تشکیل شود که میتواند باعث واکنشهای آلرژیک شود و خواب شما را خراب کند.
تشک نامناسب
حتی موقعیت خواب مطلوب برای داشتن خواب خوب مهم است. به عنوان مثال، اگر ترجیح میدهید به پهلو بخوابید، بهتر است یک تشک اسفنجی را انتخاب کنید تا بار روی نقاط فشار (شانه ها و ران ها) را کاهش دهید. اما برای کسانی که به پشت میخوابند، بهتراست روی تشکهای سفتتری بخوابند تا ستون فقراتشان صاف بماند.
ملحفه نامناسب را بردارید
پنبه به دلیل تمیز و طبیعی بودن، ماده مناسبی برای ملحفههای تخت است، اما بهترین انتخاب برای خواب نیست، زیرا پنبه به سرعت عرق مو و پوست را جذب میکند.
روکشهای ابریشمی یک جایگزین عالی است، زیرا رسانایی حرارتی خوبی دارند، به این معنی که در زمستان گرم و در تابستان خنک هستند، آلرژی ایجاد نمیکنند و در برابر کنههای گرد و غبار مقاوم هستند. همچنین تاثیر خوبی روی پوست و مو دارند.
بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، رختخواب را مرتب نکنید
در گزارش دیگری که توسط وب سایت «برایت ساید» منتشر شده، نسبت به مرتب کردن تخت بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب هشدار داده است، زیرا این امر محیط ایدهآلی را برای تکثیر کنههای گرد و غبار فراهم میکند که موجودات میکروسکوپی هستند و از سلولهای مرده پوست تغذیه میکنند و در محیطهای گرم و مرطوب تولید مثل میکنند. این امر ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک جدی از جمله آسم برونش، التهاب مخاط بینی آلرژیک و التهاب ملتحمه شود، بنابراین بهتر است تخت را برای مدتی بدون پوشش بگذارید تا تهویه مناسبی داشته باشد و از عرق خشک شود.
بالشها و پردهها را نو کنید
در گزارش قبلی الجزیره نت، فادیا الشامی، طراح داخلی، توصیه میکند که رنگ و پارچه بالشها را در اتاق خواب تغییر دهید و رنگهای متعدد را با الگو انتخاب کنید تا از کلاسیکهایی که شما را بیحوصله میکند، اجتناب کنید. همچنین میتوانید پردههای اتاق را نو کنید تا ظاهری جدید و سرزنده به دکوراسیون ببخشید.
چگونه میتوان از شر خروپف کردن خلاص شد؟
در اغلب موارد، خروپف زمانی رخ می دهد که فرد به پشت می خوابد یا سبک زندگی نسبتاً ناسالمی دارد. برای کاهش این مشکل راهکارهای زیادی هست که می توانید پیش از مراجعه به پزشک آن ها را امتحان کنید.
ورزش کردن یکی از راههایی است که میتواند به حل مشکل خروپف کمک کند، چرا که این کار باعث قوی شدن تمام ماهیچههای بدن میشود و جلوی شل شدن آنها را میگیرد.
نوشت: خروپف مشکل بسیاری رایج است که گرچه خطری برای سلامتی فرد ندارد، اما برای اطرافیان او می تواند بسیار آزاردهنده باشد. در اغلب موارد، خروپف زمانی رخ می دهد که فرد به پشت می خوابد یا سبک زندگی نسبتاً ناسالمی دارد. برای کاهش این مشکل راهکارهای زیادی هست که می توانید پیش از مراجعه به پزشک آن ها را امتحان کنید. البته در صورت تداوم خروپف، ممکن است لازم به مراجعه به پزشک باشد.
۱- از تشک مناسب استفاده کنید
از خوابیدن روی تشک های خیلی نرم خودداری کنید. در غیراینصورت، لگن و کمرتان در تشک فرو می رود و وضعیت ناراحتی پیدا می کنید. به جای آن، همیشه از تشک های سفتی استفاده کنید که تکیه گاه مناسبی برای انحنای طبیعی ستون فقرات هستند و باعث می شوند احساس راحتی کنید.
۲- به پهلو بخوابید
سعی کنید به جای هر حالت دیگری، همیشه به پهلو بخوابید. این کار مانع از تماس پیدا کردن زبان با دیواره ی حلق می شود.
۳- طوری بخوابید که صورت رو به پایین قرار گیرد
در این حالت، صورت رو به پایین قرار می گیرد، سر به یک سمت می چرخد و دست ها در زیر یا دور بالش قرار می گیرند. به این حالت «سقوط آزاد» هم گفته می شود و یکی از مزایای اصلی آن این است که می تواند به تسکین آپنه خواب (اختلال وقفه تنفسی در خواب) یا خروپف مزمن کمک کند.
۴- اگر به پشت میخوابید، بالش خود را تنظیم کنید
در صورتی که امکان خوابیدن به پهلو را ندارید و باید به پشت بخوابید، چند بالش زیر سرتان بگذارید تا سر چند سانتیمتری بالاتر از بدن قرار گیرد.
۵- تمرین آواز کنید
تمرینات آواز می توانند با خواب تان معجزه کنند. هر روز به مدت ۲۰ دقیقه تمرین کنید تا عضلات حلق تان قوی شوند، چیزی که می تواند به جلوگیری از خروپف کمک کند.
۶- سعی کنید چیزی را در آغوش بگیرید
آپنه خواب یا همان اختلال وقفه تنسی در خواب، نوعی اختلال خواب است که بر اثر آن تنفس فرد در حین خواب به طور موقت و مکرر قطع می شود. این امر باعث می شود خواب فرد به طور مرتب مختل شود و به همین دلیل، بی آنکه خود متوجه شود در طی شب دائماً از خواب بیدار می شود و درنتیجه، روز بعد را با احساس خستگی و خواب آلودگی سپری می کند.
عادت به در آغوش گرفتن بالش از فواید فیزیکی ای از جمله کاهش آپنه خواب برخوردار است. وجود یک بالش کمک می کند تکیه گاهی برای تمام بدن فراهم شود و این امکان را به شما می دهد که بتوانید به پهلو خوابیدن را شروع کنید.
۷- مجاری بینی را باز کنید
شاید کار راحتی به نظر نرسد، اما مؤثر بودن آن در پاکسازی سینوس ها اثبات شده است. کافی است کنار روشویی بایستید و لوله ی نتی پات (وسیله ای برای شستشوی بینی – تصویر بالا) را داخل یکی از سوراخ های بینی خود قرار دهید. آب داخل بینی تان خواهد شد و از دیگر سوراخ بینی تان بیرون خواهد آمد. می توانید این کار را به مدت یک دقیقه برای هر سوراخ بینی انجام دهید.
به خاطر داشته باشید که نمی توانید از هر نوع آبی برای این کار استفاده کنید. کارشناسان تأکید دارند از آب مقطر با استریل شده برای این منظور استفاده کنید، نه آب شیر، چرا که مملو از ناخالصی است.
۸- بالشتان را دیر به دیر عوض نکنید
مایت های گرد و غبار می توانند بر روی بالش انباشته شوند و باعث واکنش های آلرژیک شوند، امری که منجر به خروپف می شود. بالش خود را دیرتر از سالی یک بار تعویض نکنید.
۹- ورزش کنید
ورزش کردن می تواند واقعاً به حل مشکل خروپف کمک کند، چرا که این کار باعث قوی شدن تمام ماهیچه های بدن می شود و جلوی شل شدن آن ها را می گیرد./خبر آنلاین