تحویل دارو با کارت ملی شایعه است! | آغاز فروش اینترنتی دارو از این ماه

سازمان تامین اجتماعی، هر نوع ابلاغ به داروخانه‌ها در رابطه با این اقدام را رد کردند.

تحویل دارو با کارت ملی شایعه است! | آغاز فروش اینترنتی دارو از این ماه
کدخبر : 26074
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

شایعات حاکی از این است که در مواردی مراجعان به داروخانه‌ها با درخواست نشان دادن اوراق هویتی به منظور پیچیدن نسخه الکترونیکی پزشک در داروخانه مواجه شده و در این زمینه در تهیه دارو دچار مشکل شدند اما منابع معتبر خبر این موضوع را تکذیب کردند.

پس از پخش برخی خبرها گزارش‌های مردمی در فضای مجازی مبنی بر تقاضای تسلیم کارت ملی یا شناسنامه برای شناسایی بیمه شده متقاضی دارو در داروخانه‌های طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی، منابع آگاه در این سازمان، هر نوع ابلاغ به داروخانه‌ها در رابطه با این اقدام را رد کردند.

منابع سازمان تامین اجتماعی البته اعلام کردند که از ابتدای اجرای طرح نسخه الکترونیک مقرر بوده است که کلیه داروخانه‌های طرف قرارداد عملیات احراز هویت را انجام داده و با یکی از کارت‌های شناسایی دارای عکس و کد ملی، هویت تحویل گیرنده دارو را شناسایی کنند، اما اخیرا برای اجرای این پروتکل، ابلاغیه و دستورالعمل جدیدی صادر نشده است.

در روزهای اخیر، برخی شایعات مطرح شده در فضای مجازی حاکی از این بوده است که در مواردی مراجعان به داروخانه‌ها با درخواست نشان دادن اوراق هویتی به منظور پیچیدن نسخه الکترونیکی پزشک در داروخانه مواجه شده و در این زمینه در تهیه دارو دچار مشکل شدند.

دارو

البته روابط عمومی انجمن داروخانه‌داران ایران در پاسخ به سوالی پیرامون وقوع مواردی که متصدیان داروخانه از مراجعین بیمه شده سازمان تامین اجتماعی اوراق هویتی مانند «کارت ملی»، «شناسنامه» و... بخواهند، اظهار کرد: هیچ نوع دستورالعمل و بخشنامه‌ای از سوی این انجمن به داروخانه‌ها پیرامون چنین موضوعی صادر نشده و ما نیز تاکنون با گزارشی در این زمینه که داروخانه‌ها از مراجعین بیمه شده سازمان تامین اجتماعی اسناد مثبته هویتی بخواهند، مواجه نشدیم.

به این ترتیب به نظر می‌رسد هرگونه درخواست اوراق برای تحویل دارو از سوی داروخانه‌های طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی و پیچیدن نسخه الکترونیک در ازای تسلیم اسناد هویتی فاقد وجاهت قانونی است.

در ادامه اولیاء علی بیگی (عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی) در واکنش به این گونه گزارش‌ها گفت: این احتمال شاید وجود داشته باشد که داروخانه‌ای برای تحویل دارو به منظور اینکه از حقوق بیمه‌شدگان خود سازمان تامین اجتماعی صیانت کند، از مراجعین کارت ملی یا شناسنامه بخواهد تا کسانی به صورت من غیرحق، از بیمه افراد بیمه شده استفاده نکنند؛ اما اولاً ابتدا باید چنین موضوعی از سوی سازمان تامین اجتماعی به داروخانه‌ها رسما ابلاغ شود و ثانیا نباید به گونه‌ای روال دریافت دارو باشد که بیمه شده در گرفتن داروی خود دچار مشکل شود.

آغاز فروش اینترنتی دارو از این ماه

رئیس مرکز ملی بهبود و محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد، گفت: وقتی دارو از طریق سکو توزیع شود، نظارت و کنترل بهتر خواهد شد و قانون می‌گوید اگر دستگاه تنظیم‌گری نکند، نمی‌تواند جلوی فعالیت سکوها را بگیرد.

دارو

«امیر سیاح» اعلام کرد فروش و توزیع دارو از طریق سکوهای اینترنتی به‌طور رسمی از یک ماه آینده آغاز می‌شود.

 وی از امکان فروش و توزیع دارو از طریق انواع سکوهای اینترنتی از یک ماه آینده خبر داد و اظهار داشت که وزارت بهداشت به مدت یک سال و هشت ماه در توزیع اینترنتی دارو و امکان فروش از سکوهای اینترنتی تأخیر داشته است و باید از آن زمان فروش اینترنتی آغاز می‌شد.

او افزود: «سازمان غذا و دارو قصد دارد برای توزیع و فروش دارو به روش‌های اینترنتی و توسط سکوها تنظیم‌گری کند. در آخرین تاریخ اعلام‌شده قرار بر این بود که از دهه فجر سال گذشته، وزارت بهداشت نسبت به اجرای توزیع دارو از طریق پلتفرم‌های اینترنتی اقدام کند؛ اما با تأخیر مواجه شدیم و اخیراً در جلسه کمیسیون اصل ٩۰ تصمیم گرفته شد که فروش و توزیع دارو از سکوهای اینترنتی از یک ماه آینده عملیاتی شود.»

سیاح با بیان اینکه با فروش اینترنتی دارو، سیستم توزیع دارو شفاف‌تر خواهد شد، گفت: «با ثبت درخواست خرید و تحویل دارو در یک سکوی اینترنتی، نظارت‌ها دقیق‌تر و بیشتر خواهد شد و در صورت بروز تخلف، مانند ارائه داروی تاریخ‌گذشته، پیگیری‌ها راحت‌تر خواهد شد. همچنین سیستم توزیع دارو شفاف می‌شود.»

او درخصوص لزوم تنظیم‌گری گفت: «وقتی دارو از طریق سکو توزیع شود، نظارت و کنترل بهتر خواهد شد و قانون می‌گوید اگر دستگاه تنظیم‌گری نکند، نمی‌تواند جلوی فعالیت سکوها را بگیرد.»

دارو

تامین ارز دارو از مرز ۴میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار گذشت

تأمین ارز امسال بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته از رشد ۲۶ درصدی برخوردار است.

طبق اعلام بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، از ابتدای امسال تاکنون برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعاً ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تأمین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال برخوردار است.

میزان ارز تأمین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی پارسال ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای امسال تا به امروز به بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.

تأمین ارز امسال بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته از رشد ۲۶ درصدی برخوردار است./اقتصاد آنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه