مواردی که مسواک زدن ممنوع است!

در این ۳ موقعیت مسواک نزنید.بنابه گفته برخی از دندانپزشکان، گاهی‌اوقات مسواک زدن ضررش بیشتر از مسواک نزدن است. در واقع در سه موقعیت هرگز نباید مسواک بزنید.

مواردی که مسواک زدن ممنوع است!
کدخبر : 26254
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

مسواک زدن دندان‌ها دو بار در روز برای سلامت دندان ضروری است. حتی باید به کودک خود یادآوری ‌کنید که روزانه مسواک بزند و ممکن است دندانپزشک به شما بگوید که بیشتر مسواک بزنید. اما با کمال تعجب، این بدان معنا نیست که مسواک زدن همیشه انتخاب درستی است.

آرش نهاوندی: در چند زمان و موقعیت خاص باید از مسواک زدن اجتناب کنید یا آن را به تعویق بیندازید. به گزارش پورت پدیاتریک دنتیستری، در این مطلب نگاهی کرده‌ایم به مواردی که نباید مسواک زد.

۱. بلافاصله بعد از غذا خوردن: شاید در کودکی به شما گفته شده بود که حداقل ۳۰ دقیقه بعد از غذا خوردن شنا نکنید. ظاهرا به نظر می‌رسد، این قاعده افسانه‌ای بیش نباشد. اما یک قانون ۳۰ دقیقه ای دیگر وجود دارد که واقعاً باید به آن پایبند باشید. بین غذا خوردن و مسواک زدن ۳۰ دقیقه صبر کنید. مسواک زدن بلافاصله بعد از یک میان وعده یا غذا فقط اسید موجود در غذا را روی دندان‌هایتان می‌ریزد و منجر به ضعیف شدن مینای دندان می شود. در حالی که منتظر ۳۰ دقیقه خود هستید، یک لیوان آب بنوشید تا به خنثی کردن سطح PH در دهان و پاک کردن قند از روی دندان کمک کند.

نحوه استفاده از مسواک برقی

۲. بلافاصله پس از نوشیدن قهوه: قهوه باعث اسیدی شدن دهان می‌شود و ممکن است اگر فورا مسواک بزنید، مینای دندان‌ها آسیب ببیند. لذا نیم تا یک ساعت پس از نوشیدن قهوه منتظر بمانید

۳. پس از صرف صبحانه: بلافاصله پس از صبحانه مسواک نزنید تا مینای دندان‌ها از بین نرود. بهترین زمان مسواک زدن صبح‌ها قبل از صرف صبحانه است تا دهان از باکتری‌ها تمیز شود.

۴. پس از استفراغ: بعد از استفراغ، ممکن است هوس کنید دندان هایتان را مسواک بزنید و آن طعم بد را از دهانتان خارج کنید. اما حداقل ۳۰ دقیقه پس از استفذاغ نباید مسواک بزنید. استفراغ حاوی اسید معده است و اگر بلافاصله بعد از آن مسواک بزنید، دندان‌هایتان را با اسید مسواک خواهید زد که برای مینای دندان شما وحشتناک است. پس از استفراغ دندان خود را با آب معمولی بشویید، نعناع بدون قند را بمکید یا چیزی ملایم بخورید تا مزه دهان خود را از بین ببرید.

۵. در توالت: واقعیت وحشتناکی وجود دارد و آن این است که دهان و توالت شما بسیار شبیه به هم هستند زیرا هر دو حاوی میلیاردها میکروب هستند. حال به هم زن به نظر می‌رسد، اما حقیقت دارد. لطفا در هنگام رفتن به توالت و نشستن روی توالت فرنگی مسواک نزنید. باکتری‌های توالت می‌توانند در هوا پخش شوند و وارد دهان شوند که می‌تواند منجر به بیماری جدی شود.

مسواک

۶. استفاده از یک مسواک مشترک: مطمئنا می‌توانید هنگام مسواک زدن در کنار کسی بایستید. اما از مسواک مشترک استفاده نکنید. دلایل مختلفی برای ممنوعیت این کار وجود دارد:

• اگر هنگام مسواک زدن لثه‌های شما خونریزی کرد، می توانید یک بیماری منتقله از خون را گسترش دهید.

• شما می توانید باکتری‌های بدی مانند MRSA، لاکتوباسیلوس و سودوموناس (میکروب‌هایی که باعث ذات الریه می‌شوند) را با استفاده از مسواک مشترک به فرد دیگری انتقال دهید یا این باکتری‌ها از مسواک فرد دیگری به شما انتقال یابد.

• دندان‌های شما با هر چیزی که آن فرد شب قبل خورده تماس خواهد داشت، به خصوص اگر آن فرد مسواک خود را به درستی تمیز یا آبکشی نکرده باشد.

در این ۳ موقعیت مسواک نزنید

بنابه گفته برخی از دندانپزشکان، گاهی‌اوقات مسواک زدن ضررش بیشتر از مسواک نزدن است. در واقع در سه موقعیت هرگز نباید مسواک بزنید.

مسواک

از اهمیت استفاده از مسواک و حفظ بهداشت دهان و دندان بارها شنیده‌ایم و اینکه حداقل باید دو بار در روز دندان‌هایمان را مسواک زده و خوب بشوییم. بهداشت دهان جلوی تجمع میکروب در دهان، فساد دندان، بیماری لثوی و بدبوشدن نفس را می‌گیرد.

دکتر شادی منوچهری، دانش‌آموخته مدرسه پزشکی و دنداپزشکی لندن، می‌گوید سه موقعیت است که نباید دندان‌هایتان را مسواک بزنید چراکه آنها صدمه می‌بینند.

موقعیت شماره ۱: پس از استفراغ

برخی از افراد وقتی به‌دلیلی دچار تهوع و سپس استفراغ می‌شوند، نمی‌توانند بوی بد دهان‌شان بعد از استفراغ را تحمل کنند و وقتی حال‌شان کمی بهتر شد، دهان و دندان‌هایشان را با مسواک تمیز می‌کنند. اما محتویات معده که به‌صورت استفراغ از دهان خارج می‌شود، به‌شدت اسیدی است و دندان‌ها هم از مواد معدنی تشکیل شده‌اند. در این حالت به‌محض استفاده از برس مسواک روی دندان‌ها، مینای دندان ساییده شده و از بین می‌رود و دندان‌هایتان شکننده می‌شوند. پس از استفراغ حداقل نیم تا یک ساعت باید صبر کنید یا دهان‌تان را با آب معمولی یا دهانشویه تمیز کنید.

مسواک

موقعیت شماره۲: بلافاصله پس از نوشیدن قهوه

قهوه هم نوشیدنی کاملا اسیدی است، به‌ویژه اگر همراه با شیر و شکر مصرف شود. پس از نوشیدن قهوه اگر فورا مسواک بزنید، باز هم مینای دندان‌هایتان را از بین می‌برید. در این حالت هم نیم تا یک ساعت باید صبر کنید.

موقعیت شماره ۳: پس از صرف صبحانه

معمولا هنگام صبحانه ما نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه و چای می‌نوشیم. بنابراین بلافاصله پس از صبحانه مسواک نزنید تا مینای دندان‌تان از بین نرود.

البته صبح‌ها پیش از صرف صبحانه بهترین زمان مسواک زدن است. درواقع صبح‌ها دهان‌مان پر از باکتری است و بهتر است پیش از خوردن صبحانه، دهان‌مان را از باکتری‌ها تمیز کنیم.

منبع"همشهری آنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه