دلایل کمبود و گرانی روغن در بازار | صفر تا صد ماجرای نایابی و افزایش قیمت

کمبود و گرانی روغن در بازار باعث نگرانی مردم و مسئولان شده است. از دلایل اصلی این بحران تا تدابیر دولت برای حل مشکل، در این گزارش بررسی شده است.

دلایل کمبود و گرانی روغن در بازار | صفر تا صد ماجرای نایابی و افزایش قیمت
کدخبر : 26981
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در ماه‌های اخیر، کمبود و گرانی روغن به یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها و کسب‌وکارها تبدیل شده است. افزایش قیمت این کالای اساسی، بسیاری از مردم را با چالش‌های جدیدی مواجه کرده و نگرانی‌ها در مورد تأثیر آن بر سبد معیشتی افزایش یافته است.

دلایل اصلی کمبود و گرانی روغن در بازار را می‌توان در چند عامل عمده جستجو کرد. نخست، مشکلات مربوط به واردات روغن خام به دلیل نوسانات ارزی و محدودیت‌های تجاری است. همچنین، افزایش هزینه‌های تولید به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های دامی و انرژی، باعث شده تولیدکنندگان نتوانند روغن را با قیمت‌های سابق عرضه کنند.

در کنار این مسائل، برخی از تحلیلگران به کمبود توزیع مناسب و شبکه‌های عرضه اشاره دارند که موجب می‌شود روغن به صورت محدود به دست مصرف‌کنندگان برسد. در این شرایط، برخی افراد نیز از فرصت استفاده کرده و روغن را در بازار سیاه به قیمت‌های بالاتر عرضه می‌کنند.

دولت در واکنش به این بحران، اقداماتی مانند تخصیص ارز دولتی برای واردات روغن خام و نظارت بیشتر بر قیمت‌ها و توزیع را در دستور کار قرار داده است. همچنین، شرکت‌های تولیدکننده روغن موظف به رعایت قیمت‌های مصوب شده‌اند و وزارت صنعت، معدن و تجارت از مردم خواسته است در صورت مشاهده تخلف، آن را گزارش دهند.

با این حال، به نظر می‌رسد که تا رسیدن به ثبات کامل در بازار روغن، نیاز به اقدامات بیشتر و زمان بیشتری باشد.

روغن خوراکی یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی خانوارها است. در روزهای اخیر شاهد کمبود و افزایش قیمت روغن خوراکی هستیم و خانواده ها نگران این روند هستند. طبق آمار به‌دست‌آمده، سرانه مصرف روغن خوراکی در ایران بین ۲۲ تا ۲۴ کیلوگرم است که این آمار نشان می دهد مصرف روغن در ایران تقریباً دو برابر مصرف روغن در اروپا است. بخش اعظم روغن مصرفی کشور به صورت وارداتی تأمین شود. در سال‌های اخیر، به‌دلیل افزایش جمعیت، تغییر الگوی مصرف و نوسانات قیمت جهانی روغن، این صنعت با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده است. طبق آمارهای رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید روغن خوراکی در ایران طی ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۳، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش چشمگیری را تجربه کرده است. در این ۹ ماه، بیش از ۱ میلیون تن روغن خوراکی در کشور تولید شده است که این تولید نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است. جالب است بدانید که مقدار واردات روغن در مدت ذکر شده حدود ۱۰ درصد کاهش داشته و به ۵۰۰ هزار تن رسیده است. این واردات بیشتر از کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، مالزی و اندونزی تأمین شده‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه