اخبار روز| اخبار سیاسی| محمود احمدی نژاد
چرا احمدی نژاد دادگاهی شد؟
علت محاکمه محمود احمدی نژاد مشخص شد.
محمود احمدی نژاد ششمین رئیس جمهور ایران است. محمود احمدی نژاد اولین استاندار اردبیل بود. محمود احمدی نژاد طی سال های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ شهردار تهران بود. محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نیز ثبت نام کرد ولی ردصلاحیت شد و پس از ردصلاحیت، انتخابات را تحریم کرد. محمود احمدی نژاد عضو کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
محمود احمدی نژاد محاکمه می شود
محسن کوهکن گفت که در موضوع حمله به خاطرات آقای هاشمی از یک دید دیگر به آن نگاه کنیم. بگذارید حمله کنند، نقد کنند و آیتالله هاشمی نیز که معصوم نبودند.
محسن کوهکن، نماینده ادوار مجلس، در پاسخ به سؤالی درباره اینکه در آمریکا رؤسای جمهور قبلی اولین نسخه خاطرات خود را به رئیسجمهور مستقر میدهند تا او را از تجربیات خود مطلع کنند، در ایران با وضعیتی که رؤسای جمهور ما دچار شدند مثلا آقای احمدینژاد یا خاتمی و حتی حسن روحانی که هنوز هم عدهای به دنبال محاکمه او هستند این امکانپذیر است؟ یا مثلا آیتالله هاشمی فوت شدند، ولی حملات به ایشان تمامشدنی نیست، گفت: یکی از اشتباهات ما این است که زمانی که در کلان درباره یک مسئله مهم و درست صحبت میکنیم، یکباره سراغ مصادیق میرویم. شما به مورد خوبی اشاره کردید، ولی مگر بحث ما آقای احمدینژاد بود یا فرضا کسی میخواهد به او مسئولیت بدهد؟
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه نوع نگاه و تحلیل درست از این ظرفیت را باید سنجید، گفت: من معتقد هستم که اگر عدهای آمدند و از آقای روحانی شکایت کردند، نباید موضع گرفت و باید به آن رسیدگی شود. حتما این رسیدگی باید براساس قانون بوده و نتیجه آن اعلام شود. این رسیدگی به صورت شفاف بررسی شود و آقای روحانی یا تبرئه میشود و اگر در بخشی مجرم باشد مجازات میشود. آقایان روحانی، رئیسی، احمدینژاد و لاریجانی برای ما در نظام اصل نیستند.
کوهکن ادامه داد: این افراد در زمانی انتخاب شدند، خدمت کردند و ما میخواهیم با توجه به عملکرد این افراد به یک خروجی تجربه و شیوه درست مدیریت برسیم. در اواخر دولت آقای روحانی فردی از من پرسید که یک رئیس جمهور خوب چگونه است؟ گفتم شما از آقای هاشمی تا آقای روحانی محاسن و معایب آنان را بنویسید، سپس کسی را پیدا کردید که معایب هیچکدام از این افراد را نداشت، حاصلجمع محاسن رؤسای جمهور قبل را نیز داشت، او یک نیروی درجه یک و ناب است.
وی افزود: بنابراین از پوسته مریدپروری و رؤسای قبلی باید خارج شویم؛ حتی اگر احمدینژاد و روحانی را محاکمه کردند، برای متنبهشدن دیگران است که آنان دیگر راه رؤسای جمهور پیشین را نروند.
پرونده احمدی نژاد در دادگاه
نصرالله پژمانفر نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، درباره ورود این کمیسیون به بحث ترک فعل مسئولان، گفت: در کمیسیون پروندههای متعددی در این زمینه تشکیل شده که برخی از آنها به دستگاه قضا برای رسیدگی بیشتر ارجاع شده و برخی نیز در حال تکمیل شدن است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲ پرونده درباره این موضوع از سوی کمیسیون به قوه قضائیه ارسال شده است، ادامه داد: اولین پرونده درباره موضوع بورس و دومین پرونده درباره مداخلات ارزی از سوی برخی افراد در دولت گذشته و به ویژه آقای روحانی رئیسجمهور سابق بود.
نماینده مشهد در مجلس تصریح کرد: پرونده دیگری در کمیسیون درخصوص بحث مسکن و ترک فعلهای که از سوی مسئولان دولت گذشته رخ داده تشکیل شده که در روزهای آینده با اتمام کارهای کارشناسی بر روی این پرونده آن را به قوه قضائیه ارجاع خواهیم داد.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که برخی معتقدند ابتدا باید به پرونده احمدی نژاد رسیده شود و سپس پرونده روحانی هرچند به نظر نمی رسد رسیدگی به این پرونده ها در دستورکار باشد.
راز سفرهای محمود احمدی نژاد
محمود احمدینژاد در «روستای اباترصومعه سرا» بود و من در روستاهای زلزلهزدهی کوهرنگ و اندیکا، احمدینژاد در حال سخنرانی با روستائیان بود و من در حال عکاسی از خانههای نیمه ویرانِ مناطق زلزلهزدهی کوهرنگ و اندیکا که با یک مورد بسیار عجیب مواجه شدم، آن قدر عجیب که در ادامهی این سفر، موضوع را با خیلی از ساکنان مناطق زلزلهزده به اشتراک گذاشتم و نتیجهای یکسان به دست آوردم و آن این که؛ محبوبیت احمدینژاد طی تمامی سالهایی که رئیس جمهور نبوده در بین طبقات فرودست جامعه به ویژه روستائیان، ذرهای کاهش پیدا نکرده که هیچ، امیدواریها و اعتمادها به وی به عنوان تنها کسی که میتواند ایران را از مشکلات فعلی نجات دهد بیشتر نیز شده است.
> قصه چه بود...؟!
از یک روستایی که لباس محلی به تن داشت خواستم تا یک عکس دو نفره بگیریم و این شروع ماجرایی بود که تا سه روزِ بعد نیز همچنان رد و نشانِ خود را در تهیهی گزارش از مناطق زلزلهزده بر جای گذاشت. آن روستایی با مهربانی و لبخند به من گفت: «بگذار یکدست لباس محلی به تو بدهم تا عکس به یاد ماندنی از این سفر داشته باشی!» و من خیلی آهسته و لبخندزنان البته پاسخ دادم: «اینها کار من نیست کار احمدینژاد است.»
خیلی جدی و معترض به من گفت: «حرمت میهمان بودنت را نگاهدار و به احمدینژاد توهین نکن!» و من که جا خورده بودم از او دلجویی کردم که: «من توهین نکردم فقط گفتم این جور عکس گرفتنها هنر احمدینژاد است نه من!»
آن روستایی وقتی دید از موضعی که در مورد احمدینژاد دارم کوتاه نمیآیم بحثی جدی را با من شروع کرد: «اگر فکر میکنی متوجه منظورت نشدهام سخت در اشتباهی! آقای احمدینژاد اگر با لباس محلی هر منطقه عکس میگیرد میخواهد بگوید یکی از جنس ماها است، یکی شبیه به خودِ منِ روستایی. او بهترین و دردآشناترین رئیس جمهور ایران بود. هنوز هم خیلی از روستاییها اگر همان یارانهی اندک نبود از گرسنگی مُرده بودند. شک نکن اگر خودش رئیس جمهور بود اولاً وضع مملکت این گونه نبود، ثانیاً یارانه خیلی بیشتر از یک میلیون تومان بود.»
حالا چند نفری دور ما دو نفر که در حال گفتن و شنیدن بودیم جمع شده بودند. پیرمردی که بین هفتاد تا هشتاد سال سن داشت رو به من کرد و با تحکم گفت: «آقای خبرنگار! اگر احمدینژاد نبود حالا این روستا وسط رودخانه بود، جاده هم نداشتیم،
خانههایمان نیز بازسازی نشده بود، همان قوت بخور و نمیر هم گیرمان نمیآمد. من هربار انتخابات شد فقط به احمدینژاد رای دادم باز هم به او رای میدهم تا خودش بیاید و به داد ما روستاییها برسد!»
خوب که نگاه کردم گِرداگِردِ ما را گرفته بودند؛
- یکی میگفت: هنوز هم وقتی نامه میفرستیم تهران برای «آقای دکتر» رسیدگی میشود!
- دیگری گفت: خرج بیمارستان مادر پیرم خیلی زیاد شده بود با واسطه به آقای دکتر مراجعه کردیم مشکلمان حل شد.
- یکی دیگر گفت: خیلی از مدیران دوران احمدینژاد اگر نبودند مدیران فعلی جواب سلام ما را نیز نمیدادند.
احساس میکنم ادامهی ماجرا چندان جالب نباشد اما اگر این وضعیت در دیگر روستاها نیز به همین شکل و اندازه باشد باید دربارهاش اندیشید و نوشت.
> سفر به روستاها و مناطق کم نام و نشان هدفدار است؟!
آن روز که من با روستائیان مناطق زلزلهزده گفتگو میکردم، کیلومترها آن طرف تر، احمدینژاد مشغول سخنرانی برای اهالی روستای اباتر صومعه سرا در استان گیلان بود اصلا خوب که نگاه میکنیم میبینیم احمدینژاد - با مشاوره گرفتن از یک تیم قوی یا با تکیه بر هوش و دانش جامعه شناسانهی خودش - همواره مقاصدی دور افتاده و کم نام و نشان را برای دیدار و گفتگو بر گزیده است گویی درست میگویند که او روی «شبکه سازی» از پایین به بالا متمرکز شده است.
احمدینژاد سالها است که در مراکز استانها کمتر دیده میشود او یا راهی شهرستانهای محروم میشود یا روستاهایی با چند ده و در نهایت چند صد نفر جمعیت (!) تیم همراهِ او همچنان نامه از مردم میپذیرند و نامهها گویی بیاثر نیز نیست. در مناطقی که مردم عادی مخاطب من بودند چنین ادعا میشد که نامهها به مقصد میرسد و تاثیرگذاریِ قابل قبولی نیز دارد.
احمدینژاد گویی پالسهایی که باید از جامعهی هدف دریافت کند را به درستی دریافت کرده است. اصلاً سفرهای استانی بود که احمدینژاد را با مردم همسایه کرد گویی رئیس جمهور سالهای نه چندان دورِ ایران سالها است همین حوالی و لا به لای مردم زندگی میکند.
> اعتراض را از احمدینژاد یاد بگیرید
روستایی دیگر و همان حرفها و پرسشها و پاسخهای منکوبکننده؛ رهگذری مورد خطاب من، وقتی مطمئن میشود که هدف بدی از پرسشهایی که مطرح میکنم ندارم میگوید: «بروید اعتراض کردن را از احمدینژاد یاد بگیرید، او نه آشوب میکند نه نظم را به هم میزند اما شدیدترین اعتراضات که دست بر قضا حرف دل مردم است را با رساترین کلمات به گوش آنانی که باید بشنوند و خود را به نشنیدن زدهاند میرساند.»
جوانی که برای کارگری از این روستاها تا کرمان میرود و باز میگردد میگوید: شما روزنامهها خیلی علیه احمدینژاد مینویسید، مردم اما تحت تاثیر این حرفها قرار نمیگیرند (!) میگویم: خیلی از نزدیکان وی هم علیه او گفته و نوشته اند، میگوید: برو ببین از چه منفعتی دستش کوتاه شده که کینهی آقای احمدینژاد را به دل گرفته!
از مغازه داری میپرسم: در سیستان و بلوچستان مغازههایی دیده بودم که کارت یارانه گرو میگیرند و به مردم نسیه میدهند، این حوالی هم از این خبرها هست؟ میگوید ما کارت کسی را گرو نمیگیریم ولی هستند کسانی که اگر یارانهی احمدینژاد نبود زندگی سختی را سپری میکردند و ادامه میدهد: این تنها یادگار احمدینژاد گویا به مذاق خیلیها خوش نیامده (!) و من که متوجه نمیشوم میپرسم یعنی چه؟ و او میگوید: این که میخواهند یارانهها را حذف کنند یعنی میخواهند احمدینژاد را از ذهن مردم پاک کنند!
> آیا احمدینژاد یک طغیانگر است؟!
حال، طرف صحبت من یک دانشجو است. او میگوید وقتی ریاست جمهوری احمدینژاد تمام شد من هم دانشجو شدم. از او بسیار شنیدهام و روی همهی واکنشهای او به ویژه مصاحبههای او با برخی خبرگزاریهای بعضاً مخالف نظام نیز بررسیها کردهام اما این که میگویند او یک طغیانگر و مخالف نظام است را نمیتوانم بپذیرم. میپرسم: سفر اخیر او به امارات را چگونه میتوان تحلیل کرد؟ او میگوید: من قبول دارم که بسیاری از کارهایی که احمدینژاد انجام میدهد از نظر خیلیها عجیب است اما این شیوهی او است حتی در دوران ریاست جمهوری نیز این گونه بود.
این دانشجوی دوره دکتری میگوید: اصلا اگر خوب نگاه کنیم میبینیم انقلابیتر از احمدینژاد کی رئیس جمهور ایران نشده است او دقیقاً مواظب پابرهنهها و فقرا است.
سفر تمام میشود و من میخواهم اینهایی که دیدهام را منتشر کنم. یاد پیامی از یک دوست میافتم که: بیخود دارید زور میزنید، احمدینژاد خبرهترین آدم در عالم رسانه است دیده نشدن وی محال است حتی اگر همهی روزنامهها و خبرگزاریها او را به اصطلاح بایکوت خبری کنند. حال باید دید آیا سفرهای احمدینژاد به مناطق روستایی و دور افتاده در راستای همان شبکهسازی است یا منظور دیگری دارد اما قدر مسلم در یک پهنهی ۳۸۵ کیلومتری کسی از احمدینژاد بد نگفت یا اگر هم گفت من نشنیدم!
عکس جدید محمود احمدی نژاد
تصویری از محمود احمدی نژاد در هواپیما در فرودگاه رشت را می بینید.
محمود احمدی نژاد برای شرکت در مراسم بزرگداشت والده مکرمه آقای فیضی بخشی وارد فرودگاه رشت شد.
جشن تولد 65 سالگی محمود احمدی نژاد
جمعی از هواداران محمود احمدینژاد، رئیس جمهور دولت های نهم و دهم به مناسبت ۶ آبان، زادروز ۶۵ سالگی او در میدان ۷۲ نارمک حضور یافتند.
آنچه باید درباره محمود احمدی نژاد بدانیم
محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۳۵ در روستای ارادان از شهرستان گرمسار به دنیا آمد و از یک سالگی به همراه خانواده خود به تهران مهاجرت کرد. او اولین استاندار استان اردبیل و شهردار تهران از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ است. او متأهل و دارای سه فرزند دو پسر و یک دختر است.
در سال ۱۳۵۴ برای تحصیل در مهندسی راه و ساختمان در دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل شد. پس از انقلاب سال ۱۳۵۷، به عنوان نماینده علم و صنعت در جلسات مربوط به انجمنهای اسلامی دانشگاهها شرکت میکرد. محمود احمدی نژاد تحصیلاتش را در این دانشگاه تا اخذ دکترای مهندسی عمران ادامه داد و در ۱۳۶۸ به عضویت هیئت علمی این دانشگاه درآمد. در دهه شصت فرمانداری ماکو و خوی را بر عهده داشت. او در ۱۳۷۲ به عنوان اولین استاندار اردبیل منصوب شد و تا ۱۳۷۶ این سمت را بر عهده داشت. احمدی نژاد برای نمایندگی ششمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۹ از تهران نامزد شد که پیروز نشد. در ۱۳۸۲ او به عنوان شهردار تهران برگزیده شد و در این مقام در انتخابات نهم ریاست جمهوری ایران شرکت کرد و در ۳ تیر ۱۳۸۴ در دور دوم انتخابات با کسب ۱۷ میلیون رأی و با ۲۶٪ اختلاف نسبت به رقیب خود آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری، پیروز شد.
احمدینژاد در سال ۱۳۸۸، در پی انتخاباتی مناقشه برانگیز با ۲۴ میلیون و ۵۹۷ هزار رأی و ۲۹٪ درصد اختلاف نسبت به نامزد بعدی، میر حسین موسوی، پیروز شد و برای دومین بار به ریاست جمهوری رسید.[۱۴] از جمله اقدامات احمدینژاد در دورهٔ ریاست جمهوری، اجرای طرح تحول اقتصادی بود که طبق آن سوخت سهمیهبندی شد، و همچنین یارانههای سوخت، آب، برق و مواد غذایی تدریجاً حذف بهطور نقدی به مردم پرداخت شد. از دیگر اقدامات او پروژهٔ مسکن مهر به منظور خانهدار کردن خانوادههای کم درآمد بود. در دورهٔ ریاست جمهوری او روابط با کشورهای در حال توسعه بر کشورهای توسعه یافته اولویت یافت و برنامهٔ هستهای ایران با وجود فشارهای بینالمللی که منجر به اعمال تحریمهای اقتصادی شورای امنیت، آمریکا و اروپا علیه ایران شد، به پیش برده شد.
در ۱۳۹۲، حسن روحانی با وعده بهبود شرایط کشور و تغییر سیاستهای اقتصادی، سیاست خارجی و فرهنگی جانشین احمدینژاد شد. احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ نامزد شد ولی صلاحیت وی مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفت.
احمدی نژاد در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نیز ثبت نام کرد ولی رد صلاحیت شد و پس از رد صلاحیت، انتخابات را تحریم کرد.
ادعای شرکت محمود احمدی نژاد در گروگانگیری سفارت آمریکا
پس از انتخاب محمود احمدینژاد به ریاست جمهوری چند نفر از کارمندان سفارت آمریکا که در جریان تصرف سفارت آمریکا به گروگان گرفته شده بودند، احمدینژاد را یکی از گروگانگیرها معرفی کردند. علاوه بر این برخی گروههای بسیجی در ایران نیز وی را از شرکت کنندگان در این واقعه نام برده بودند. با این حال سازمان سیا معتقد است که هیچ مدرکی تاکنون دال بر این ادعاها قابل اثبات نبوده است.
این موضوع بلافاصله از سوی تعدادی از دانشجویان فعال در ماجرای اشغال سفارت آمریکا رد شد. ابراهیم اصغرزاده نیز از مخالفت احمدینژاد با پیشنهاد تصرف سفارت آمریکا خبر داد. ابراهیم اصغرزاده اظهار داشت: «احمدینژاد کمونیسم را خطر جدیتری میپنداشت و به جای آن اشغال سفارت شوروی را پیشنهاد میکرد.» به همین جهت ابراهیم اصغرزاده، محسن میردامادی و حبیبالله بیطرف همگی مصمم شده و احمدینژاد را از عملیات خارج کردند. البته ایده حمله به سفارت شوروی را کسی جدی نگرفت.عباس عبدی نیز گفت احمدینژاد پس از اشغال سفارت میخواست به ما بپیوندد، اما ما اجازه ندادیم وارد سفارت شود یا به گروه ما بپیوندد.
عضویت محمود احمدی نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام
احمدی نژاد در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۲ توسط حکم رهبر انقلاب به عنوان یک شخص حقیقی به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد. احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوریش بیشترین غیبت را در جلسات مجمع به اسم خود ثبت کرده و انتقادات متفاوتی را نسبت به اعضای آن مطرح کرده بود. غیبتهای بدون توجیه احمدینژاد در زمان عضویتش به عنوان شخص حقیقی در مجمع نیز ادامه یافت. احمدینژاد در نخستین جلسه مجمع که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم برگزار شده بود، (۲۶ مرداد) بازهم غیبت کرد تا همچنان در طول سالهای ۱۳۸۴ تا مرداد ۱۳۹۲، تنها در دو جلسه از مجموعه جلسات مجمع شرکت کرده باشد.
احمدی نژاد پس از اتمام ریاست جمهوری اش نیز سفرهای استانی خود را ادامه داد و در بسیاری از استانها حضور پیدا کرد. روزنامه ابتکار اهداف این سفرها را عوام گرایی و دست گذاشتن روی جمعیت روستایی و حاشیه نشین برای جلب افکار عمومی و فعالیتهای انتخاباتی زود هنگام قلم داد کرد.
جگرمردم ایران احمدی نژادحمایت میکنم