وام ازدواج | ثبت نام وام ازدواج

فوری / وام ازدواج از بودجه ۱۴۰۱ حذف شد؟ | وام ازدواج سال آینده چقدر است؟

بند مشخص و رقم وام ازدواج جوانان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ حذف شده است و ظاهرا دولت اختیار کلی برای تعیین آن در هیات وزیران با هماهنگی دستگاه‌ها درخواست کرده است.

فوری / وام ازدواج از بودجه ۱۴۰۱ حذف شد؟ | وام ازدواج سال آینده چقدر است؟
کدخبر : 3443
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

وام ازدواج یک وام با سود کم از طرف دولت برای کمک به جوانان می باشد. وام ازدواج هر ساله بر حسب تورمی که در جامعه ایجاد می شود بدان افزوده می گردد. وام ازدواج به دلیل داشتن سود کم برای آغاز زندگی دو زوج جوان می تواند مناسب باشد.وام ازدواج

نرخ سود پایین و بازپرداخت بلندمدتی دارد.در ادامه آخرین خبرها از وام ازدواج را می خوانید.

وام ازدواج

«وام ازدواج» از لایحه بودجه ۱۴۰۱ حذف نشده

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت که تسهیلات ازدواج جوانان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نه تنها حذف نشده، بلکه فرآیند آن به استناد قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" «تغییر» یافته است.

وحید یامین‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه ارائه تسهیلات ازدواج جوانان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ حذف نشده است، اظهار کرد: دولت در بند "ب" تبصره ۱۷ لایحه بودجه ۱۴۰۱ ذیل عنوان "رفاه‌ و سلامت"، به اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرده که ماده ۶۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز مربوط به تکلیف بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان است. 

معاون امور جوانان با اشاره به تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ تحت عنوان "تسهیلات تکلیفی"، تصریح کرد: در واقع این تبصره، ارائه تسهیلات ازدواج به جوانان را حذف نکرده بلکه درخواست «اختیار» برای آن کرده است. به این معنا که در صورت اجازه مجلس موضوعات و ذینفعان و دوره بازپرداخت و میزان تسهیلات توسط آیین نامه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی تعیین شود. 

وی با بیان اینکه در واقع در لایحه ۱۴۰۱ متن تبصره‌ها تغییر یافته و به قانون مربوطه ارجاع داده شده است، درباره مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۱، ادامه داد: مطابق با تبصره‌ ۴ ماده ۶۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از سال ۱۴۰۱ به بعد حداقل به اندازه نرخ تورم سالانه به مبالغ موضوع این ماده و تبصره‌های آن اضافه می‌شود. 

 براساس تبصره ۱۶ ماده واحده لایحه بودجه سال آینده که مربوط به تسهیلات تکلیفی است، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک‌های دولتی، خصوصی و موسسات اعتباری غیر بانکی مکلف به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از محل ۱۰۰ درصد مانده سپرده‌های قرض الحسنه و ۵۰ درصد سپرده‌های جاری شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی به موارد مندرج در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله قانون برنامه ششم توسعه است.

طبق این تبصره، موضوعات و ذینفعان، میزان تسهیلات پرداختی، دوره بازپرداخت، از جمله موضوعاتی است که در آیین نامه اجرایی این بند که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و معاونت امور مناطق محروم حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد، تعیین می‌شود.

از سوی دیگر مطابق با ماده ۶۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی مکلف است از محل پس انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به کلیه زوج‌هایی که بیشتر از چهار سال از تاریخ عقد آنها نگذشته باشد و تا کنون تسهیلات ازدواج دریافت نکرده‌اند با اولویت نخست پرداخت کند.

به گزارش ایسنا، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال ۱۴۰۰ به منظور کاهش سن ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال (مردان) و زوجه‌های زیر ۲۳ سال (زنان) واجد شرایط دریافت وام ازدواج، ۱۰۰ میلیون تومان و برای سایر زوجین ۷۰ میلیون تومان بود. 

در این راستا بانک‌ها باید برای ضمانت صرفا یکی از سه مورد اعتبار سنجی یا یک ضامن و سفته و یا سهم فرد از حساب هدفمندی یارانه‌ها را به منزله ضمانت بپذیرند. 

طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مسئولیت حسن اجرای حکم این ماده به عهده بانک مرکزی و بانک‌های عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذی‌ربط است و عدم پرداخت یا تاخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است‌. 

از سوی دیگر تمامی بانک‌ها موظف‌اند به صورت ماهانه تعداد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلام کنند. 

همچنین مطابق با تبصره‌ ۴ ماده ۶۸ قانون مذکور، از سال ۱۴۰۱ به بعد حداقل به اندازه نرخ تورم سالانه به مبالغ موضوع این ماده و تبصره‌های آن اضافه می‌شود. 

پیش از این نیز مهدی عبدالعلی پور کارشناس بودجه درباره میزان افزایش مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۱، گفته بود: «دولت در پیش‌نویس نهایی لایحه ۱۴۰۱ مطابق قانون جوانی جمعیت اقدامات لازم در نظر گرفته است و بیان کرده که مبلغ ۷۰ الی ۱۰۰ میلیونی وام ازدواج که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ آورده شده بود هر سال بر اساس تورم باید افزایش یابد این در حالی است که طبق لایحه پیش‌نویس اولیه دولت رقم وام ازدواج ۷۰ میلیون تومان ذکر شده بود بنابراین به نظر می‌رسد این تغییر نظر دولت به سختی و با تلاش مجلس صورت گرفته است. بنابراین مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۱، ۱۰۰ میلیون تومان و برای زوج‌های جوان ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است».

حذف وام ازدواج

میزان وام ازدواج جوانان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ حذف شد و به جای آن دولت برای تسهیلات تکلیفی اختیار کلی درخواست کرده است.

براساس تبصره ۱۶ ماده واحده لایحه بودجه سال آینده که مروبط به تسهیلات تکلیفی است عنوان شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک‌های دولتی، خصوصی و موسسات اعتباری غیر بانکی مکلف به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از محل صد در صد (۱۰۰) مانده سپرده های قرض الحسنه و پنجاه درصد (۵۰) سپرده های جاری شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی به موارد مندرج در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله قانون برنامه ششم توسعه است.

موضوعات و ذینفعان، میزان تسهیلات پرداختی، دوره بازپرداخت، از جمله موضوعاتی است که در آیین نامه اجرایی این بند که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و معاونت امور مناطق محروم حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد، تعیین می‌شود.

هرساله در بودجه پیشنهادی دولت بند مشخص و شفافی به همراه رقم وام ازدواج جوانان پیش‌بینی می‌شد که برای سال آینده وضعیت آن مشخص نیست.

در بودجه سال جاری وام ازدواج جوانان ۷۰ و ۱۰۰ میلیون تومان مصوب شد.

وام ازدواج

اولین گمانه‌زنی‌ها از بودجه سال ۱۴۰۱ می‌گوید مبلغ وام ازدواج حدود ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته و به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است.

در  همین حال  یک کارشناس بودجه خبر داده در پیش‌نویس لایحه بودجه ۱۴۰۱ مبلغ وام ازدواج به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است.

مهدی عبدالعلی‌پور، کارشناس بودجه به این رسانه گفته مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۱، معادل ۱۰۰ میلیون تومان و برای زوج‌های جوان ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

سال گذشته مبلغ وام ازدواج بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بود. مبلغ وام ازدواج برای دختران و پسران زیر ۲۳ و ۲۵ سال ۱۰۰ میلیون تومان بود و برای افراد بالاتر از این سن، مبلغ وام ازدواج ۷۰ میلیون تومان بود.

اما گویا قرار است وام ازدواج در سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کند. مبلغ این وام، برای افراد جوانتر ۱۵۰ میلیون تومان و برای افراد دیگر ۱۰۰ میلیون تومان است.

 دولت موافق افزایش مبلغ وام ازدواج نیست؟

البته این کارشناس بودجه اعلام کرده که دولت موافق افزایش مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۱ نبوده و با اصرار مجلس چنین تصمیمی گرفته است.

مجلس ماه گذشته قانونی با عنوان قانون جوانی جمعیت را تصویب کرد که بر اساس آن امکانات و تسهیلات خاصی برای ازدواج و فرزندآوری در نظر گرفته شده بود.

احتمالا در قالب این قانون، مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا می‌کند.

وام ازدواج

فروش وام ازدواج به قیمت ۸۰ میلیون تومان

وام ازدواج نرخ سود پایین و بازپرداخت بلندمدتی دارد و حتی با قیمت خرید ۸۰ میلیون تومانی نیز برای برخی از متقاضیان وام به صرفه است.

 در برخی از سایت‌های فروش وام برخی از افراد اقدام به فروش وام ازدواج خود کرده‌اند. برخی از این افراد هنوز وام خود را دریافت نکردند و در انتظار دریافت وام هستند برخی هم وام خود را دریافت کرده و حاضرند وام خود را به صورت فوری بفروشند.

در این آگهی‌ها، متقاضی می‌تواند با نرخ سود چهار درصد و با بازپرداخت ۱۲۰ ماهه و با اقساط ماهانه یک میلیون و ۲۰ هزار تومان وام ۱۰۰ میلیونی ازدواج را از فروشندگان دریافت کند.

در برخی دیگر از این آگهی‌ها افراد با فروش وام ۲۰۰ میلیونی ازدواج از مشتری خود ۸۰ میلیون دریافت می‌کنند و وام را به فروش می‌رسانند. برخی از فروشندگان هم در ازای پرداخت وام ۱۴۰ میلیونی ۶۰ میلیون تومان پیش از پرداخت دریافت می‌کنند و وام را به متقاضی می‌فروشند.

اقساط وام ۲۰۰ میلیون تومانی ازدواج که مربوط به یک زوج است، حدود دو میلیون تومان برآورد می‌شود و همچنین وام گیرنده باید ۴۳ میلیون تومان هم سود وام بپردازد.

در واقع کسی که یک وام ازدواج ۲۰۰ میلیون تومامی می‌خرد باید ۸۰ میلیون تومان برای خرید وام بپردازد و ۴۳ میلیون تومان نیز سود وام بپردازد که در مجموع این وام به قیمت ۳۲۳ میلیون تومان تمام می‌شود.

وام ازدواج

چرا مردم به دنبال خرید وام ازدواج می‌روند؟

وام ازدواج نرخ سود پایین و بازپرداخت بلندمدتی دارد و حتی با قیمت خرید ۸۰ میلیون تومانی نیز برای برخی از متقاضیان وام به صرفه است. چرا که اگر این فرد بخواهد یک وام ۲۰۰ میلیون تومانی را شبکه بانکی دریافت کند باید آن را به سود ۱۸ درصد به بانک برگرداند.

بانک‌ها معمولا تسهیلات خود را با اقساط ۳۶ ماهه و نهایتا ۶۰ ماهه پرداخت می‌کند، همچنین این وام‌ها به سپرده‌گذاری چندین ماهه نیاز دارد. اقساط یک وام ۲۰۰ میلیون تومانی عادی با سود ۱۸ و حداکثر بازپرداخت ۶۰ ماهه حدود پنج میلیون تومان برآورد می‌شود که نسبت به اقساط دو میلیون تومانی وام ازدواج بسیار سنگین‌تر است.

از نظر قیمت تمام شده نیز خرید یک وام ازدواج با نرخ سود چهار درصد، بازپرداخت ۱۰ ساله و بدون نیاز به سپرده‌گذاری ۳۲۳ میلیون تمام می‌شود؛ اما یک وام عادی ۲۰۰ میلیون تومان با نیاز به سپرده‌گذاری، اقساط پنج ساله و سود ۱۸ درصد حدود ۳۰۴ میلیون تومان هزینه‌بر است.

از نظر هزینه تمام شده، اگرچه وام ازدواج هزینه بیشتری دارد اما زمان بازپرداخت آن بلندمدت‌تر است و نیاز به سپرده‌گذاری ندارد؛ در واقع سخت‌گیری بانک‌ها در پرداخت وام موجب شده که مردم به دنیال خرید وام ازدواج باشند.

سایت‌های خرید و فروش وام برای دسترسی به اطلاعات تماس آگهی دهندگان مبالغی را ابتدا تحت عنوان ثبت‌نام در سایت دریافت می‌کنند که میانگین عضویت در این سایت‌ها ۵۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

همچنین به ازای هر آگهی هم ۹۵ هزار تومان از متقاضیانی که می‌خواهند آگهی آن‌ها در سایت قرار بگیرد دریافت می‌‌کنند. درآمد این سایت‌ها با توجه به تعداد آگهی و عضویت‌ زیاد نیست و مبالغ هنگفتی را دربرنمی‌گیرد و به صورت تقریبی از محل عضویت و ثبت آگهی فقط ۲۰ میلیون تومان عاید سایت می‌شود.

در هنگام ثبت‌نام بارها در این سایت‌ها تکرار شده است که مسئولیت ضمانت و درستی آگهی‌ها بر عهده سایت نیست و آن‌ها مسئولیتی را قبول نمی‌کنند و تنها بستری برای ثبت آگهی هستند.

در واقع متقاضی خرید وام مرجع و پشتوانه‌ای ندارد که بتواند به راحتی به آن اعتماد کند. زیرا ممکن است آگهی دهنده وام را بفروشد، ضامن را از خریدار دریافت کند و بعد از آن وام را به فروش نرساند که در این صورت متقاضی متحمل زیان بزرگی می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه