حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان

ماجرای طومار حقوق بازنشستگان چیست؟ | بازنشستگان از رئیسی چه خواستند؟

شاغلان و بازنشستگان کشوری و لشگری با امضای طوماری خطاب به رئیس جمهور، خواستار افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم واقعی شدند.

ماجرای طومار حقوق بازنشستگان چیست؟ | بازنشستگان از رئیسی چه خواستند؟
کدخبر : 3532
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

حقوق بازنشستگان برای قشر بزرگی از جامعه اهمیت دارد. موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیربسیار مطرح شده است ولی کماکان طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان در مجلس به نتیجه مطلوب نرسیده است. اکنون زمان واریز حقوق بازنشستگان برای آذر ماه مشخص شده است. جزئیات زمان واریز حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.

حقوق بازنشستگان

شاغلان و بازنشستگان کشوری و لشگری، با امضای طوماری خطاب به رئیس جمهور، خواستار افزایش حقوق ۱۴۰۱ متناسب با نرخ واقعی تورم شدند.

در متن این طومار آمده است: «چندی پیش در کمال ناباوری زمزمه‌های افزایش ١٠ درصدی حقوق کارکنان و بازنشستگان کشور در سال ١۴٠١ توسط برخی مسئولان ذی‌ربط در رسانه‌های جمعی مطرح و این امر موجب یأس و ناامیدی در قشر حقوق‌بگیران، شاغلان و بازنشستگان لشکری و کشوری شد.

حضرتعالی برخاسته از میان مردم رنج‌کشیده و ستم‌دیده این کشور هستید و بی‌شک درد این‌گونه افراد جامعه را بهتر از سایر افراد درک می‌کنید. در حال حاضر قشر عظیم حقوق‌بگیر، با تورم سرسام‌آور و کمرشکن قادر به گذراندن زندگی خویش نیستند و هر لحظه بیشتر در گرداب فقر و فلاکت فرو می‌روند.

در پایان، ضمن آرزوی توفیق برای جنابعالی و دولت محترم، امیدواریم با تدبیر، درایت و حسن نیتی که در حضرتعالی مبرهن است، ترتیبی اتخاذ فرمایید که ضریب افزایش حقوق سال ١۴٠١ مطابق با ضریب افزایش واقعی نرخ تورم تعیین شود.»

بر اساس لایحه بودجه سال 1401، میزان افزایش حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق‌های تابعه دولت، به طور متوسط 10 درصد در نظر گرفته شده است.

ظاهرا هدف دولت از هدف‌ گذاریِ 10 درصد افزایش حقوق، برای بازنشستگان، افزایش بیشتر برای سطوح پایین‌تر است اما اینگونه که در لایحه عنوان شده میزان افزایش برای حداقل بگیران، 3 درصد حکم حقوقی سال 1400 به اضافه 538 هزار تومان در نظر گرفته شده است. 

بر این اساس، حداقل حقوق نباید از 4 میلیون و 500 هزار تومان کمتر باشد.

حقوق بازنشستگان

پرداخت مطالبات صندوق‌های بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۱

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱بندی برای پرداخت مطالبات صندوق‌های بازنشستگی و جزئی از بدهی جاری سازمان تامین اجتماعی در طولِ اجرای قانون در نظر گرفته شده است

در تبصره (۲) لایحه بودجه ۱۴۰۱، پرداخت بدهی صندوق‌های بازنشستگی از طریق واگذاری شرکت‌های مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی در نظر گرفته شده است. 

علاوه بر این تبصره که تمام صندوق‌های بازنشستگی را دربرمی‌گیرد در ردیف ۱۶ جدولِ تبصره (۱۴) لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، ۳۰ هزار میلیارد ریال برای بیمه‌شدگان اقشار خاص شاملِ رانندگان، زنان سرپرست خانوار، زنبورداران و… در نظر گرفته شده است. 

با توجه به اینکه سهم بودجه صندوق‌ها به صورت مشخص تعیین نشده است، به نظر می‌رسد که نویسندگان بودجه، موضوع را برای چکش‌کاری بیشتر به مجلس سپرده‌اند.  

در بودجه سال ۱۴۰۰، ۸۹ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شده است. 

با این حال، با وجود گذشت ۹ ماه از سال جاری، هنوز معادل سهامی یا نقدی آن به سازمان پرداخت نشده است. 

سال گذشته هم علاوه بر بودجه‌ی بیمه‌ای اقشار خاص، ۳۲ هزار میلیارد تومان از بابت رد دیون دولت به سازمان درنظر گرفته شده بود که در پایان سال ۹۹ به صورت سهام و اسناد خزانه اسلامی به سازمان واگذار شد. 

باید دید که پس از بررسی لایحه در مجلس و تبدیل آن به قانون، چه میزان بودجه از بابت رد دیون صندوق‌ها و بودجه‌ی اختصاصی آن‌ها (به تفکیک) در نظر گرفته می‌شود. 

حقوق بازنشستگان

متناسب‌سازی جزو حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی قرار گرفته است

علی دهقان‌کیا گفته است: در سال ۱۴۰۰ با افزایش دستمزد و اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، افرادی که ۳۰ سال سابقه دارند، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و افرادی که بالای ۳۵ سال سابقه دارند چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌توانند دریافت کنند.

رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران با بیان اینکه برای بازنشستگان سایر سطوح نیز شرایطی نیز تعریف شده است، تصریح کرد: افرادی که با هفت برابر دستمزد بازنشسته شده بودند و در سال ۱۴۰۰ حقوق‌شان به سه برابر دستمزد رسیده بود و چهار برابر حداقل دستمزد، حقوق‌شان کاهش یافته بود به همین منظور ۵۰ تا ۷۵ درصد کسری حقوق آن‌ها را تامین کردیم.

حقوق بازنشستگان

آخرین جزییات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس جلسه هم‌اندیشینمایندگان با عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان تامین اجتماعی را تشریح کرد.

حمیدرضا حاجی بابائی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه  و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: این نشست با حضور حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونان و مسئولان سازمان تامین اجتماعی و معاونت های گوناگون با هدف بررسی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، تعاونی‌ها، شستا، مطالبات سازمان تامین اجتماعی و نحوه تامین آنها و ... برگزار شد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: یکی از اظهارات نمایندگان این بود، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزو ثروتمندترین وزارتخانه‌های کشور است و با وجود درآمدهای بسیار باید یکی از وزارتخانه‌های کلیدی در دولت باشد. بنابراین از این وزارتخانه توقع می‌رود، بتواند به قول‌ها و وعده‌های خود برای پرداخت تمام بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری اقدامات لازم را انجام دهد.

حاجی‌بابایی اظهار کرد: نمایندگان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستند تا قبل از پایان سال با فروش اموال گوناگونِ در اختیار و پتروشیمی ها  کمک کار دولت باشد و در خصوص پرداخت حقوق کارگران و افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی عدالت را رعایت کند.

حقوق بازنشستگان

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران درباره آخرین اخبار از اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی توضیحاتی ارائه داد.

علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران، درباره آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال آینده اظهار کرد: طی دو مرحله همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرا شد اما می‌دانیم که حداقل بگیران تامین اجتماعی هنوز مستمری کمی را دریافت می‌کنند و مطالبتشان را نادیده نمی‌گیریم.

وی افزود: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل باید بین 10 میلیون تا 11 میلیون تومان باشد تا بتوانند زندگیشان با شرایط فعلی اقتصادی، گرانی مسکن و ... تامین کنند اما یک حداقل بگیر تامین اجتماعی با 30 سال سابقه درحال حاضر 4 میلیون و 200 هزار تومان و با 35 سال سابقه 4 میلیون و 500 هزار تومان دریافت می‌کند و این شکافی است که طی سال‌های گذشته ایجاد شده است.

دهقان‌کیا با اشاره به اینکه بازنشستگان تامین اجتماعی به ویژه حداقل بگیران از میزان مستمری خود ناراضی هستند و این رقم جوابگوی مخارج زندگی‌شان نیست، ادامه داد: قرار شد دولت در سال 99، 50 هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت و با 30 درصد این محل سازمان تامین اجتماعی متناسب سازی را اجرا کند. اجرای متناسب سازی در سال اول 17 هزار میلیارد تومان منابع نیاز داشت اما دولت قبلی فقط 32 هزار میلیارد تومان از آن 50 هزار میلیارد تومانی که باید به سازمان پرداخت می‌کرد در قالب چند شرکت و سهام واگذار کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه