3 ارز دیجیتال تسخیر کننده 2022

امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) در طول سال ۲۰۲۱ سرخط خبرهای حوزه از دیجیتال را به تصرف خود درآورده بود و علاوه بر آن، توکن‌های غیرمثلی هم تأثیر زیادی در پذیرش انبوه ارزهای دیجیتال داشتند.

3 ارز دیجیتال تسخیر کننده 2022
کدخبر : 3625
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

با افزایش میزان استقبال کاربران از برنامه‌های غیرمتمرکز و توکن‌های غیرمثلی (NFT)، شبکه‌های مبتنی بر قراردادهای هوشمند در سالی که گذشت رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کردند. اکنون و در آستانه آغاز سال جدید میلادی، پیش‌بینی می‌شود که ۳ پروژه خاص بتوانند عملکرد خوب خود را در سال ۲۰۲۲ هم دنبال کنند.

سهام‌گذاری در برنامه‌های غیرمتمرکز و خریدوفروش NFTها، تاکنون برای سرمایه‌گذاران فعال در این حوزه بازدهی خوبی داشته است، اما باید به خاطر داشت که اگر قرارداهای هوشمند نبودند، هیچ‌کدام از اینها ممکن نمی‌شد.

در اکوسیستم ارزهای دیجیتال، اتریوم همچنان پرکاربردترین شبکه لایه‌ اول برای قراردادهای هوشمند است. با این حال، در سال‌های گذشته تمام فعالان این صنعت از کارمزدهای بالا و مشکلات مربوط به تراکم در شبکه اتریوم، آگاه بوده‌اند.

در سال ۲۰۲۱، شبکه‌های رقیب اتریوم، یعنی اولنچ و بایننس اسمارت چین، با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار شدند و این سازگاری نتایج مثبتی برای سرمایه‌گذاران هر دو اکوسیستم در پی داشت.

اکنون می‌خواهیم نگاهی به وضعیت چند پروتکل لایه‌ اولی داشته باشیم که در سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ بهترین عملکرد را داشته‌اند و این موضوع را بررسی کنیم که چگونه مشارکت، سرمایه‌گذاری شرکت‌های سنتی و توسعه ابعاد فنی یک پروتکل می‌تواند برای چشم‌انداز این پروژه‌ها در سال ۲۰۲۲ مفید باشد.

الگورند (ALGO)

الگورند یک شبکه بلاک چینی لایه‌ اول است که از سازوکار اثبات سهام استفاده می‌کند و به‌گونه‌ای طراحی شده است تا بتواند در حفظ پایداری شبکه خودکفا و بسیار مقیاس‌پذیر باشد. این خصوصیات باعث شده است تا الگورند بتواند تراکنش‌های سنگین را با هزینه‌ای اندک پردازش کند.

در سه‌ماهه چهارم سال جاری میلادی، ماشین مجازی الگورند راه‌اندازی شد که اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز را در این پروتکل امکان‌پذیر می‌کرد. این یعنی اکنون می‌توان پروژه‌های مرتبط با دیفای و NFTها را در این شبکه اجرا کرد.

استیبل کوین‌های تتر و یو‌اس‌دی کوین (USDC) پیش‌تر در این شبکه عرضه شده بودند؛ در نتیجه افزودن آنها به پلتفرم‌های دیفایِ فعال در شبکه الگورند بدون دردسر انجام شد و همین امر جمع‌آوری سریع نقدینگی را امکان‌پذیر کرد. علاوه بر این، بنیاد الگورند نیز در سال جاری یک صندوق با موجودی ۱۵۰ میلیون توکن ALGO، معادل ۳۰۰ میلیون دلار، راه‌اندازی کرد تا توسعه اکوسیستم دیفای در این شبکه را سریع‌تر کند.

این پروژه توجه سرمایه‌گذاران نهادی را به خود جلب کرد و باعث شد سرمایه قابل‌توجهی از شرکت بوردرلس کپیتال (Borderless Capital) وارد شبکه شود. این شرکت در ادامه برای کمک به توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز شبکه الگورند، یک صندوق ۵۰۰ میلیون دلاری راه‌اندازی کرد. شرکت هایومایند کپیتال پارتنرز (Hivemind Capital Partners) هم این پروتکل را به‌عنوان اولین شریک خود در حوزه ارزهای دیجیتال معرفی کرد.

تزوس (XTZ)

تزوس یک بلاک چین اثبات سهام منعطف بوده و به‌گونه‌ای طراحی شده است تا بتواند در طول زمان بدون نیاز به هاردفورک تکامل پیدا کند. در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۱، برخی از نهادهای مالی سنتی مانند عرب بنک سویتزرلند (Arab Bank Switzerland) با همکاری این پروتکل، چند سرویس نرم‌افزاری در زمینه سهام‌گذاری، معامله و امانت‌داری برای توکن اصلی شبکه تزوس، یعنی «XTZ» راه‌اندازی کردند.

در ۷ دسامبر (۱۶ آذر)، مشخص شد که تزوس قصد دارد با همکاری یکی از غول‌های صنعت بازی‌سازی جهان، یعنی یوبی‌سافت (Ubisoft) اکوسیستم NFT خود را گسترش دهد. این اتفاق باعث شد نام تزوس در صدر اخبار قرار گیرد. پلتفرم یوبی‌سافت کوارتز (Ubisoft Quartz) هم از بلاک چین تزوس استفاده کرده است و بازیکنان «Ghost Recon: Breakpoint» می‌توانند NFTهای مخصوص این بازی را در بازار یوبی‌سافت کوارتز بخرند و معامله کنند.

در ۱۵ دسامبر (۲۴ آذر)، بازار توکن‌های غیرمثلی رَریبل (Rarible) اعلام کرد که در اکوسیستم خود از بلاک چین تزوس پشتیبانی خواهد کرد. در نتیجه، کاربران رَریبل می‌توانند در مقایسه با بازارهای اتریومی، NFTهای تزوس را با کارمزدی ارزان‌تر خرید‌و‌فروش کنند.

الروند (EGLD)

الروند یک پلتفرم بلاک چینی برای برنامه‌های توزیع‌شده و کسب‌وکارهای سازمانی است که هدف آن تبدیل‌شدن به اکوسیستم فناوری «نسل جدید اینترنت» است.

بر اساس مطالب موجود در وب‌سایت این پروژه، شبکه الروند از فناوری شاردینگ (Sharding) برای پردازش ۱۵,۰۰۰ تراکنش در ثانیه استفاده می‌کند. میانگین هزینه هر تراکنش هم ۰.۰۰۱ دلار است.

در ماه‌های پایانی سال جاری، صرافی غیرمتمرکز مایار (Maiar) که مبتنی بر شبکه الروند است، یک برنامه تشویقی ۱.۲۹ میلیارد دلاری برای جذب نقدینگی به شبکه راه‌اندازی کرد. این اتفاق باعث شد قیمت «EGLD»، توکن بومی این پروتکل، افزایش یابد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: