خبر مهم برای بازنشستگان | جزییات جدید از همسان سازی حقوق بازنشستگان

هادی ابوی اظهار کرد: همه می‌دانیم سازمان تامین اجتماعی با مشکلات عدیده ای روبرو است ولی متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هیچ رقمی برای این سازمان که جمع زیادی کارگران و بازنشستگان را تحت پوشش دارد، دیده نشده است در حالی که کارگران و بازنشستگان به امید روزهای خوب عضو سازمان تامین اجتماعی شده اند.

 خبر مهم برای بازنشستگان | جزییات جدید از همسان سازی حقوق بازنشستگان
کدخبر : 4353
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان  یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازه‌ترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوق‌ها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از کمیسیون تلفیق مجلس خواست تا در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱، موضوع کسری منابع سازمان تامین اجتماعی، همسان سازی حقوق بازنشستگان و  پرداخت دیون و بدهی های دولت به این سازمان را مورد توجه ویژه قرار دهد.

هادی ابوی  اظهار کرد: همه می‌دانیم سازمان تامین اجتماعی با مشکلات عدیده ای روبرو است ولی متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هیچ رقمی برای این سازمان که جمع زیادی کارگران و بازنشستگان را تحت پوشش دارد، دیده نشده است در حالی که کارگران و بازنشستگان به امید روزهای خوب عضو سازمان تامین اجتماعی شده اند.

وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی امسال بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان بابت حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان می پردازد و ماهیانه بین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ میلیارد تومان کسری نقدینگی برای پرداخت حقوق دارد.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران افزود: از طرفی پرداختی های سازمان به مراکز درمانی که تا دی ماه سال قبل تقریبا به روز شده بود، متاسفانه اکنون ۷ ماه معوق است و لذا پیش بینی می‌شود کسری منابع تامین اجتماعی در سال آینده به بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان در ماه برسد.

به گفته ابوی، بدهی تامین اجتماعی به بانکها به دلیل تامین کسری حقوق پرداختی بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان است که به نظر می رسد تا پایان خرداد سال آینده به بیش از ۱۳۵ هزار میلیارد تومان برسد.

این مقام مسئول کارگری افزود: تعهدات دولت صرفا برای سال ۱۴۰۱ جهت بیمه‌های قالیبافان، رانندگان، مشاغل مشمول کمک دولت و ... بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی می‌شود.

وی با تاکید بر همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: علیرغم آنکه همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری از محل اعتبارات عمومی کشور انجام گرفته از این محل هیچ کمکی به سازمان تامین اجتماعی نشده است و سال آینده نیز بانک رفاه از سازمان جدا شده و یقینا سازمان تامین اجتماعی برای تامین نقدینگی با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران پیشنهاد کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ حداقل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی یا در قالب عرضه سهام و املاک به سازمان تامین اجتماعی اختصاص یابد.

به گفته ابوی، این مبلغ می تواند به عنوان دیون جاری دولت و یا تأدیه بخشی از بدهی دولت به سازمان یا در قالب معافیت های مالیاتی باشد تا سازمان تقویت شود؛ در غیر این صورت سازمان دچار چالش جدی خواهد شد.

همسان سازی حقوق بازنشستگانیکی از خواسته‌های اصلی بازنشستگان از سازمان تامین اجتماعی همسان‌سازی حقوق‌ها بود. سازمان تامین اجتماعی از ۵ سال قبل طرح متناسب‌سازی حقوق‌ها را شروع کرده است و به ظور کامل اجرا شده است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان در نامه‌ای به کانون بازنشستگان بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان اعلام کرد که سازمان تامین اجتماعی متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان را به طور کامل اجرا کرده است.

مسعود علیاری، با اشاره به درخواست کانون بازنشستگان بنیاد شهید و امور ایثارگران از رئیس‌جمهوری برای رسیدگی به اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، در نامه‌ای به این کانون یادآور شد که سازمان تامین اجتماعی، از اول مرداد سالِ ۹۵ متناسب‌سازی را به طور کامل اجرا کرده است.

بر اساس این نامه، مبالغ متناسب‌سازی بر مبنای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و بند (ب) ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه پرداخت شده است.

علیاری همچنین تاکید کرده که هر سال سابقه در مشاغل سخت و زیان‌آور معادل ۱.۵ سال است و این عینا با افزایش سنوات مزبور در اعمال متناسب‌سازی به عنوان سابقه بیمه‌پردازی ملاک قرار گرفته و محاسبه شده است.

بر اساس اعلام مدیرکل تامین اجتماعی زنجان مابه‌التفاوت متناسب‌سازی در مشاغل سخت و زیان‌آور که در مرداد ماه لحاظ نشده بود هم پرداخت شده است.

وی همچنین اعلام کرد که اجرای متناسب‌سازی با اعاده سطح ۷۵ درصد، تفاوت تطبیق با ۵۰ درصد افزایش، تفاوت تطبیق متناسب‌سازی حداقل دریافتی بر اساس سابقه پرداخت حق بیمه، متناسب‌سازی کمک هزینه مسکن، متناسب‌سازی کمک به تامین معیشت، متناسب‌سازی کمک هزینه اولاد و عائله مندی انجام شده و در حال پرداخت است و کلیه اقدامات سازمان در راستای اجرای صحیح قانون بوده و صحیح است.

 

همسان سازی حقوق باعث ایجاد دردسرهای بیشتر برای بازنشستگان شده است. به گفته رئیس اتحادیه بانوان خانه کارگر فارس تاکنون هیچکدام از دولت‌ها وضع کارگران و بازنشستگان را بهبود نبخشیدند و حقوق کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان زیر خط فقر است.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

رئیس اتحادیه بانوان خانه کارگر فارس و بازرس کانون تامین بازنشستگان تأمین اجتماعی شیراز با اشاره به اینکه بعضی از تصمیمات دولتمردان برای کارگران و بازنشستگان همانند زلزله‌ای است که بیشتر باعث افزایش فقر و تورم در جامعه می شود، گفت: ذکر این نکته ضروری است که بازنشستگان در ایجاد تورم و کسری بودجه نقشی ندارند.

زهرا درویشی با با بیان اینکه در شرایط فعلی بازنشستگان و کارگران از وضعیت موجود ناراضی اند گفت: مشکلات موجود اقتصادی کشور باعث شده تا این دو قشر سخت در تنگنا باشند و این موضوع آن‌ها را خشمگین کرده است.

دولت برای همسان سازی نسخه ای مشابه بازنشستگان لشکری و کشوری بپیچدبازرس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شیراز در ادامه با اشاره به اینکه دولت باید جهت همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نسخه ای شبیه صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری بپیچد و همسان سازی و حقوق بازنشستگان را از محل بودجه های دولتی بپردازد، افزود: در شرایطی که منابع سازمان تامین اجتماعی با مصارف آن همخوانی ندارد چه لزومی دارد سازمان تامین اجتماعی اموال و دارایی خود را که ذخیره سازمان است بفروشد و از محل آن هزینه پرداخت حقوق و همسان سازی کند.

درویشی در ادامه با بیان اینکه پرداخت نکردن بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مشکلات بازنشستگان و این قشر را افزایش داده است، ادامه داد: در صورتی که دولت بدهی اش را به سازمان پرداخت کند سازمان می تواند از این محل فعالیت های اقتصادی را آغاز کند و تامین و آسایش را برای زیر مجموعه و مستمری بگیران فراهم کند و در نهایت این مهم سبب می شود تا بازنشستگان مجبور نشوند برای دریافت وام ۱۸ درصدی از بانک رفاه ماه ها و روزها منتظر بمانند.

رئیس اتحادیه بانوان کارگر فارس بر لزوم ارائه سهم بانک رفاه در سازمان بورس بیان کرد: با توجه به اینکه بانک رفاه به عنوان یک پشتیبان مناسب نقش بانک مرکزی را برای دولت ایفا می کند بنابراین واگذاری این بانک مشکلات متعددی را برای کارگران و بازنشستگان ایجاد می کند.

درویشی در ادامه با انتقاد از رعایت نشدن عدالت در بخش های بهداشتی و درمانی قشر بازنشستگان تامین اجتماعی، گفت: اجرا نشدن عدالت در پرداخت حقوق و عدم اجرا همسان سازی حقوق این قشر مشکلات متعددی را برای این قشر مواجه کرده است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه