خبر مهم برای بازنشستگان | آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

دولت طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را به طور جدی پیگیری نمی‌کند؛ این گلایه‌ای است که اخیرا از زبان بازنشستگان شنیده می‌شود.

خبر مهم برای بازنشستگان | آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان
کدخبر : 4577
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان  یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازه‌ترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوق‌ها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

بررسی‌ها نشان می‌دهد دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق توسط دولت دوازدهم صورت گرفته و بازنشستگان کشور بعد از دو مرحله متناسب‌سازی، تفاوت قابل توجه در حقوق بازنشستگی را مشاهده کردند. بر همین اساس، قرار بر این شد که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در مسیر دائمی شدن قرار گیرد.

«دولت طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را به طور جدی پیگیری نمی‌کند»؛ این گلایه‌ای است که اخیرا از زبان بازنشستگان شنیده می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق توسط دولت دوازدهم صورت گرفته و بازنشستگان کشور بعد از دو مرحله متناسب‌سازی، تفاوت قابل توجه در حقوق بازنشستگی را مشاهده کردند. بر همین اساس، قرار بر این شد که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در مسیر دائمی شدن قرار گیرد و این در حالی است که در حال حاضر دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به طنابی شبیه شده که عده‌ای طرف تصویب و اجرای آن هستند و یک سمت طناب را می‌کشند و عده‌ای دیگر معتقدند همسان‌سازی نتایج خوبی ندارد و طرف دیگر طناب را می‌کشند و هر کدام سعی دارند حرف خود را به کرسی بنشانند.

علت مخالفت عده‌ای از آن‌ها، همان بهانه همیشگی تورم‌زا بودن افزایش حقوق است و برخی دیگر، اما نداشتن پشتوانه مالی برای تامین بودجه‌ی دائمی شدن همسان‌سازی را دلیل مخالفت خود با این موضوع می‌دانند؛ البته برخی از نمایندگان هم ادعا می‌کنند در حال تلاش برای تصویب لایحه دائمی شدن همسان سازی هستند.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

چندی پیش علی ترکاشوند، دبیر اجرایی خانه کارگر شهر ضمن گلایه نسبت به این که دولت طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را به طور جدی پیگیری نمی‌کند، تاکید کرد: «ما از مجلس انتظار داریم از دولت توضیح بخواهد.» بنا به گفته وی، «بعد ازسال‌ها بلاتکلیفی، دولت قبل قدم‌های کوچکی را در بحث طرح همسان‌سازی برداشت و مجلس نیز خواهان دائمی شدن این مصوبه شد، اما اکنون نمی‌دانیم موضع دولت در این خصوص چیست.»

این در شرایطی است که براساس اظهارات ترکاشوند درباره اثر شدید نرخ تورم روی سطح زندگی بازنشستگان، «هزینه‌های زندگی برای کارگران و بازنشستگان بسیار زیاد شده و کارگران با حقوق ۳، ۴ میلیون تومان نه می‌توانند خرج هزینه‌های روزمره را بدهند و نه خرج دوا و درمان که بسیاری از آن‌ها امروز درگیر بیماری هستند.»

دبیر اجرایی خانه کارگر شهر ری توضیح داد: «یک بازنشسته بعد از ۳۰ سال کار، امروز در شرایطی است که باید برای گذرانِ زندگی خود به سراغ مشاغلی چون نگهبانی و دستفروشی برود. درخواست بازنشستگان برای پیگیریِ طرحِ همسان‌سازی زیاده‌خواهی نیست، بلکه زندگی به قدری سخت شده است که آن‌ها دیگر با این حقوق نمی‌توانند زندگی کنند.»

همسان سازی حقوق بازنشستگان

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با اشاره به دغدغه و گلایه مندی بازنشستگان نسبت به عدم اجرای همسان سازی حقوق‌ها گفت: مجلس در برنامه پنجساله ششم توسعه و قانون بودجه سال ۱۴۰۰ منابعی را برای اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قرار داد که این موضوع برای بازنشستگان کشوری و لشکری تقریبا انجام شد اما برای بازنشستگان تامین اجتماعی اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: اکنون نمایندگان در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای تادیه دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی مصوب کردند تا دولت از طریق واگذاری سهام و پرداخت بدهی خود، دست سازمان تامین اجتماعی را برای پرداخت معوقات و حقوق بازنشستگان باز کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: حقوق بازنشستگان سنوات قبل نسبت به بازنشستگان هم رتبه خود در سال‌های اخیر بسیار کمتر است و آنها در شرایط کنونی کشور و با افزایش تورم و حقوق پایینی که حتی از دریافت کارانه، اضافه کار و ... محروم هستند، دچار مشکلات جدی معیشتی شده‌اند.

زارع با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ منابعی برای بازنشستگان کشوری و لشکری قرار داده است، اظهار کرد: نمایندگان در کمیسیون تلفیق پیشنهادات خوبی را در بحث تامین منابع مالی برای پرداخت حقوق و همسان سازی حقوق بازنشستگان ارائه کرده‌اند.

حسین سوری (کارشناس صندوق‌های بازنشستگی) در ارتباط با ضرورت تداوم همسان‌سازی و رفع ایرادات آن گفت: یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه گفته دولت ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ در اختیار صندوق‌های بازنشستگی قرار می‌دهد تا از این اعتبار همسان سازی حقوق بازنشستگان را انجام دهند! از قرار، این وعده قرار است جای تصویب دائمی شدن لایحه‌ی همسان‌سازی را بگیرد! با تاکید می‌گویم که صندوق بازنشستگی تحت هیچ عنوانی همسان سازی حقوق بازنشستگان را انجام نمی‌دهد.

اصلا چنین اختیاری ندارد که همسان سازی را اجرا کند. فقط تامین اجتماعی است که از نظر قانونی این اختیار را دارد که با بودجه‌ی دریافتی، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را به دلخواه انجام دهد. باقی صندوق‌ها با این بودجه‌ی دریافتی اقدام به اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نخواهند کرد.

به گفته وی، اگر لایحه تصویب نشود، صندوق‌های کشوری و لشگری از انجام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و ترمیم آن سربازخواهند زد.

سوری تاکید می‌کند: صندوق بازنشستگی فقط «مجری» است که اگر همسان‌سازی در مجلس تصویب و توسط دولت به آن ابلاغ شد، آن موقع حسب دستور می‌تواند اقدام کند و در غیر این صورت، چنین اختیاری ندارد. بنابراین اعضای کمیسیون تلفیق سعی نکنند با وعده دادن، امری غیرممکن را ممکن جلوه دهند. در عوض کمک کنند تا لایحه همسان سازی خارج از نوبت، بررسی و تصویب شود.

این کارشناس با بیان اینکه «نمایندگان مجلس بعضاً عادت دارند در باغ سبز نشان بدهند و با وعده دادن، امور بازنشستگان را از امروز به فردا احاله دهند» اضافه می‌کند: با تاکید می‌گویم تا لایحه همسان سازی در مجلس تصویب نشده و توسط دولت ابلاغ نشود، صندوق‌های بازنشستگی از جمله صندوق‌های کشوری و لشگری کوچک‌ترین اقدامی نخواهد نمود و تداوم همسان‌سازی بر زمین خواهد ماند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه