خبر مهم در مورد لایحه رتبه بندی معلمان | دولت دست به جیب میشود؟
حدود ۲۰ روز شورای نگهبان لایحه رتبه بندی معلمان را نگه داشته است که دولت نامه مربوط به پذیرش بار مالی برای اجرای لایحه رتبهبندی را تحویل نداده است.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره سرنوشت رتبه بندی معلمان در مجلس گفت: «اگرچه دولت در مجلس اعلام کرد که بار مالی برای اجرای رتبهبندی معلمان را پذیرش میکند، اما حالا آن را قبول نمیکند.»
علیرضا منادی سفیدان، با بیان اینکه بودجه اجرای این لایحه ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فقط برای سال ۱۴۰۰ است، میگوید: «دولت مدعی است که برای اجرای لایحه رتبهبندی معلمان بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد. ما هم محاسبات دیوان محاسبات کشور را به آنها دادیم که اینطور نیست.»
منادی سفیدان ادامه میدهد: «حدود ۲۰ روز شورای نگهبان این لایحه را نگه داشته است که دولت نامه مربوط به پذیرش بار مالی برای اجرای لایحه رتبهبندی را تحویل نداده است. قبول این بودجه را دولت در مجلس به صورت شفاهی اعلام کرده بود، در جلسه سران سه قوه هم مطرح شده بود و رئیس جمهور هم قبول کرده بود. حالا نامه را آماده کردهاند، اما ظاهرا معاون اول رئیس جمهور امضا نکرده است که بار مالی آن را قبول کنند.»
رئیس کمیسیون آموزش مجلس میگوید: «واقعیت این است که برخی در این میان کار را سخت میکنند و آنچه بین دولت و مجلس شده توافق شده بود را برهم میزنند. ابهاماتی که به این لایحه وارد شده، همه آنها قابل رفع است. فقط متاسفانه هنوز دولت برای بار مالی آن نامه نداده و مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شده است. روز یکشنبه در صحن کمیسیون آموزش مجلس بررسی میکنیم و ابهامات و ایرادات را با حضور نماینده شورای نگهبان و دولت رفع میکنیم.»
قرار است با اجرای لایحه رتبهبندی معلمان افزایش حقوق برای آنها از آذرماه لحاظ شود. یعنی ۶ ماه دوم سال. از سوی دیگر منادی سفیدان پیش از این گفته بود ۷۳۰ هزار معلم مشمول ان لایحه میشوند. با احتساب حداقل افزایش حقوق یعنی چهار میلیون تومان برای این تعداد معلم و برای ۶ ماه به حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است. به عبارتی حدود ۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه!
حالا باید دید دولت و مجلس چگونه قرار است این کسری بودجه را با اصل ۷۵ قانون اساسی جبران کنند؟ (اصل ۷۵ قانون اساسی: طرحهای قانونی، پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان درباره لوایح قانونی عنوان میکنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینههای عمومی میرسد و در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.)
وزیر آموزش و پرورش با در حال رفع بودن ایرادات شورای نگهبان به لایحه رتبهبندی معلمان توسط نمایندگان مجلس، گفت: هر زمانی که قانون به ما ابلاغ شود، آن را اجرایی میکنیم و دوستان ما در وزارت آموزش و پرورش در حال تدوین آییننامهها هستند.
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
رتبه بندی معلمان در هزارتوی نا تمامی اسیر شده است و شورای نگهبان هم آن را به مجلس برگرداند. وزیر آموزش و پرورش وعده داد که هر زمان رتبهبندی معلمان ابلاغ شود، آن را اجرایی میکنیم.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه بازدید از مدارس منطقه بادرود، اظهار کرد: به لایحه رتبهبندی معلمان از سوی شورای نگهبان ایراداتی گرفته شده و نمایندگان مجلس در حال رفع اشکالات شورای نگهبان هستند.
وی افزود: هر زمانی که قانون به ما ابلاغ شود، آن را اجرایی میکنیم و دوستان ما در وزارت آموزش و پرورش در حال تدوین آییننامهها هستند.
نوری در خصوص محرومیت دانشآموزان از فضای مجازی در ایام کرونا گفت: باید از طریق فضای مجازی و حضوری نقصان آموزش را به طریق منطقی پرکنیم و دانشآموزان این فرصت را پیدا کنند که نقصان آموزشی آنها جبران شود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ممکن زمان سال تحصیلی افزایش یابد تا فرصت از دست رفته جبران شود و باید معلمان حضور در کلاس را جدی بگیرند و دانشآموزان با حضور در مدارس فرصت ازدسترفته را جبران کنند.
وی در مورد اسکان فرهنگیان در ایام نوروز گفت: با توجه به فعالیت هتل و اسکان و سفر در کشور ما هم باید از این مورد بهرهمند شویم و آنچه در جامعه در خصوص سفر و اسکان در ایام نوروز در جامعه انجام شود، ما هم آن را انجام خواهیم داد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: تعطیلی مدارس زمان زیادی طول کشید و ما نباید تا به این حد مدارس را تعطیل میکردیم و خوشبختانه مدارس به ویژه مدارس روستایی بازگشایی شدند.
یوسف نوری با اشاره به اهداف سفر به منطقه کاشان و نطنز و بادرود اظهارکرد: تعطیلی مدارس زمان زیادی طول کشید و ما نباید تا به این حد مدارس را تعطیل میکردیم و خوشبختانه مدارس به ویژه مدارس روستایی بازگشایی شدند.
وی با بیان اینکه برنامهریزی کردیم تا خلاءهای آموزشی را به طریق حضوری و از طریق فضای مجازی پر کنیم، افزود: این موضوع ممکن است زمان آموزش را طولانیتر کند اما خلاءهای ایجادشده جبران میشود؛ در خصوص رتبهبندی معلمان نیز شورای نگهبان ایراداتی گرفته که در تلاش هستیم موارد رفع و در حال تهیه و تدوین آئیننامهها هستیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان عزیز آموزش حضوری را جدی بگیرند تا زمان از دست رفته به واسطه شیوع کرونا جبران شود، ابرازکرد: دانشآموزان نیاز به آموزش حضوری و دیدار چهره به چهره با آموزگار خود هستند.