تشکیل کارگروه سهام عدالت تا پایان سال | سود سهام عدالت چه زمانی واریز می شود؟

مدت هاست که برای مشمولان سهام عدالت فرقی نمیکند که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده باشند یا غیرمستقیم، در هر صورت هردو گروه امکان فروش سهام خود را ندارند.

تشکیل کارگروه سهام عدالت تا پایان سال | سود سهام عدالت چه زمانی واریز می شود؟
کدخبر : 4585
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طبق آخرین خبر ها به نظر می رسد سود سهام عدالت همه سهامداران واریز نشود. سود سهام عدالت هر سال در دو مرتبه به حساب سهامداران پرداخت می شود . باقی مانده، حواشی واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ همچنان ادامه دارد و سهامداران را از اینکه این پول به حسابشان واریز نشود نگران کرده است. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در حال پیگیری موضوع عدم پرداخت سود سهام عدالت توسط برخی شرکت ها است. در ادامه آخرین خبر ها را از واریز سود سهام عدالت می خوانیم.

سود سهام عدالت

مستقیم ها به دلیل شرایط بازار و غیرمستقیم ها به دلیل تعلیق شدن نماد شرکت ها. موضوعی که به گفته سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت انتظار میرود تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شود.

 

اردیبهشت سال گذشته که فرایند آزادسازی سهام عدالت آغاز شد، از میان حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت، ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند و ۳۹ میلیون نفر نیز روش غیرمستقیم را برگزیدند تا سهام دار شرکت های سرمایه گذاری استانی شوند.

بر این اساس در دولت قبل اقداماتی برای برگزاری مجامع این شرکت ها صورت گرفت که همگی با شکست مواجه و پرونده این ماجرا بسته شد. اما غیر مستقیم های سهام عدالت هم مانند مستقیم سرنوشت خوشی نداشتند و نماد شرکت ها یا در صف فروش قفل بود و یا تعلیق! درواقع مدت زمان زیادی است که امکان معامله این نمادها برای سهام داران وجود ندارد و مشخص نیست این نمادها چه زمانی بازگشایی شوند.

در این راستا، علی اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت، یکی از دلایل عمده بسته شدن نمادهای شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت، نبود بازارگردان است، اظهار کرد: عدم تعیین بازارگردانی و عدم برگزاری مجامع و افشای صورت های مالی شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت از دلایل عمده تعلیق نماد شرکت ها است. بر این اساس در یکی از جلسات اخیر شورای عالی بورس مصوبه ای تصویب و قرار شد بر مبنای آن کارگروه مشترکی برای تعیین تکلیف مسائل با اهمیت سهام عدالت تشکیل شود.

وی ادامه داد: طبق مصوبه مذکور تا پایان سال کل مباحث مربوط به سهام عدالت از جمله نحوه فعالیت شرکت های سرمایه گذاری استانی، برگزاری مجامع بررسی و تعیین تکلیف شود و امیدواریم تشکیل کارگروه مربوطه سریع تر صورت بگیرد تا با تشکیل این کارگروه ویژه تمام موارد مغایر قانون اصل ۴۴، قانون تجارت و فرمان هشت گانه مقام معظم رهبری احصا و برای ابطال موارد مغایر قانون و اصلاح ایین نامه گزارش داده شود.

علی حیدری گفت: سهام عدالت و کارهایی که در زمان احمدی‌نژاد انجام شد بر اساس یک تفکر کمونیستی و مبنی بر اصل اقتصاد برای همه – یا توده مردم – بود. دولت بعدی از سهام عدالت به عنوان یک ابزار کنترلی برای جمع کردن اعتراض‌ها استفاده کرد. هرکجا احساس می‌کرد اعتراض‌های گسترده به دلیل افزایش تورم وجود دارد، شروع به پخش کردن پول با نام سهام عدالت می‌کرد.

سود سهام عدالت

وی ادامه داد: مساله سهام عدالت از ابتدا غلط تعریف شده است. ممکن است در جوامع سوسیالیستی کار درستی باشد اما منبع تامین این پول در اقتصادی مانند ایران که تورم مزمن دارد و برخی به خودشان زحمت نمی‌دهند که اقتصاد را به عنوان علم بپذیرند و کماکان فردگرا هستند، سهام عدالت معنی ندارد. چون اقتصادی وجود ندارد که سود آن شامل همه شود.

حیدری گفت: دولت قبلی هم اگر بخواهیم صادقانه نگاه کنیم، از سهام عدالت فقط به شکل ابزاری کنترلی استفاده کرد که هر جا می‌خواست جلوی اعتراض مردم را بگیرد، شروع به حاتم بخشی به نام سهام عدالت می‌کرد. با این روش قصد داشت با پخش کردن پول در سطح جامعه، به شکلی فضا را مدیریت کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت فعلی اگر بتواند مذاکرات را به سمتی پیش ببرد – چه آشکارا و چه پشت پرده – که منابع نفتی وارد شود، دوباره سهام عدالت را برجسته و تلاش می‌کند آن را سر سفره مردم آورد. در غیر این صورت کماکان به شکل حرف و حدیث به دوره ۴ ساله بعدی می‌رسد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت قبل درباره سهام عدالت و مساله آزادسازی آن، دروغ گفت؟، عنوان کرد: این مساله دروغ نبود بلکه سنگی بود که دولت قبل از روحانی به پشتوانه افزایش قیمت نفت انداخته بود. شاید در آن مقطع زمانی نیاز بود اعلام کند سهام عدالت آزاد شده تا بتواند قدری شرایط تورمی را مدیریت کند.

حیدری تاکید کرد: الان سهام عدالت و یارانه، بخشی از درآمد اصلی برخی خانوارهاست. شاید سهام عدالت در آن زمان ابزاری بود که بتواند از آن استفاده کند تا به اوضاع آن زمان سامان دهد. سهام عدالت پیش از انقلاب هم مطرح بود. در آن زمان قرار بود کارخانه‌ها سود شرکت را تحت عنوان سهامدار به کارگران بدهند. از سال ۵۳ که افزایش قیمت نفت داشتیم، این مساله راکد مانده بود. زمزمه اجرای آن از دولت خاتمی هم مطرح می‌شد. اما سبک مدیریتی آن قابل قبول نبود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت با اعلام این خبر که تا هفته آینده کارگروهی برای وصول سود سهام عدالت مربوط به سال 99 تشکیل می‌شود، گفت: سود سهام عدالت باید تا پایان سال به حساب سهامداران واریز شود.

 در پاسخ به این پرسش که برای وصول سود عملکرد سال 99 سهام عدالت چه اقدامی انجام شده است اظهارداشت: هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده اما مقرر شده است کارگروه ویژه‌ای از سوی شورای عالی بورس و سازمان بورس در هفته آینده تشکیل شود که کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم در این کارگروه حضور خواهند داشت.

سود سهام عدالت

وی گفت:‌ کارگروه ویژه وظیفه وصول سود عملکرد شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت را بر عهده خواهند داشت و باید به‌صورت مناسب و در اسرع وقت این سود به حساب دارندگان سهام عدالت و ذی‌نفعان واریز شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت:‌ فرآیند وصول سود سهام عدالت و توزیع آن بین سهامداران با فرآیند معاملاتی‌شدن سهام عدالت از هم جداست در سال‌های قبل هم که هنوز سهام عدالت آزاد نشده بود سود شرکت‌ها وصول و توسط سازمان خصوصی‌سازی بین سهامداران عدالت توزیع می‌شد و این تفاوت نمی‌کند که سهامدار عدالت روش مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم را انتخاب کرده باشد یا سهام عدالت در پرتفوی او قرار داشته یا نشان داده نشود تا زمانی که کسانی سهام عدالت دارند سود عملکرد شرکت‌ها توسط کارگروه وصول و به حساب‌شان واریز می‌شود.

حیدری در پاسخ به این سوال که نحوه توزیع سود سهام عدالت چگونه خواهد بود، گفت:‌ سال گذشته سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 98 وصول شد اما توزیع آن طبق اعلام سازمان خصوصی‌سازی به جز سود شرکت مخابرات، سود بقیه شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت بین سهامداران توزیع شد.

وی افزود: امسال هم این کارگروه بعد از تشکیل تلاش خواهد کرد سود شرکت‌ها را جمع‌آوری و به صورت متمرکز از طریق سامانه خصوصی‌سازی یا سامانه شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی یا سجام واریز کند و همچنین دو بانک اعلام کردند بدون دریافت کارمزد و هزینه حاضر به توزیع سود سهامداران عدالت هستند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت:‌ به هر حال طبق قانون تا پایان سال جاری برای واریز سود عملکرد سال 99 شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت مهلت وجود دارد.

حیدری همچنین گفت: کارگروه ویژه‌ای که برای سهام عدالت با مصوبه شورای عالی بورس تشکیل می‌شود قرار است علاوه بر آن آیین‌نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت را هم مورد بررسی و تجدیدنظر قرار دهد که بر اساس قانون اصل 44 و فرمان 8‌بندی مقام معظم رهبری در سال 85 آئین‌نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت را با دقت و بر اساس صرفه و صلاح سهامداران اصلاح کنند.

وی این خبر را هم داد: در حال حاضر 28 شرکت استانی سهام عدالت در بورس پذیرش شده‌اند و فقط 3 شرکت سرمایه‌گذاری استان تهران، البرز و سمنان باقی مانده است که فعلا کل فرآیند سهام عدالت متوقف مانده و باید کارگروهی که تشکیل می‌شود در مورد آن تصمیم بگیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه