رتبه بندی فرهنگیان | افزایش حقوق معلمان
تصمیم جدید مجلس برای رتبه بندی فرهنگیان | یک گام تا افزایش حقوق معلمان
احمدحسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به آخرین وضعیت لایحه رتبهبندی معلمان گفت: شورای نگهبان دو ایراد اصل 75 و چند ابهام به مصوبه مجلس وارد کرده بود که در این موارد در جلسه اخیر کمیسیون آموزش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: رئیس کمیسیون در تلاش است تا طی رایزنی با دولت نظر مثبت او را تامین کند و ایرادات شورای نگهبان به لایحه رتبه بندی هر چه سریعتر حل و فصل و لایحه برای اجرا ابلاغ شود.
وی افزود: در همین راستا مقرر شد تا رئیس کمیسیون آموزش طی رایزنی با دولت نظر مثبت او را تامین کند و ایرادات شورای نگهبان به لایحه نیز هر چه سریعتر حل و فصل و لایحه برای اجرا ابلاغ شود.
عضو کمیسیون آموزش مجلس در عین حال یادآور شد: در صورتی که تلاشهای کمیسیون برای متقاعد کردن دولت به نتیجه نرسد، راهکار کمیسیون این است که به لایحه دولت بازگردد و تمامی اصلاحات صورت گرفته در صحن را ملغی کند.
فلاحی، در ادامه با بیان اینکه نمایندگان دولت در زمان بررسی لایحه رتبه بندی در مجلس متعهد به تامین اعتبار 12.5 هزار میلیارد تومانی برای اجرای این لایحه در سال 1400 شده بودند، گفت: با این حال تغییراتی که در زمان بررسی جزئیات لایحه از سوی نمایندگان اعمال شد، افزایش میزان بار مالی لایحه را به همراه داشت که همین مسئله باعث شد تا دولت در ارسال نامه تایید به شورای نگهبان تجدید نظر کند.
وی همچنین درباره رفع ایراد دیگر شورای نگهبان به لایحه رتبه بندی مبنی بر اینکه «منوط کردن اجرای رتبه بندی در سالهای بعد به پیشبینی در بودجههای سنواتی، مغایر بند 10 اصل سوم قانون اساسی است» تصریح کرد: قیدی که بر مبنای آن اجرای رتبه بندی در سالهای آینده منوط به بودجه سنواتی شده بود، در جلسه اخیر کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مقرر شد که این قید برای تامین نظر شورای نگهبان از لایحه حذف شود.
رحیم زارع ، با اشاره به منابع رتبهبندی معلمان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: منابع رتبهبندی معلمان در بودجه سال ۱۴۰۱ دولت دیده شده است.
وی با بیان اینکه حداقل بودجه رتبهبندی معلمان ۲۵ هزار میلیارد تومان است، تاکید کرد: احتمال این امر وجود دارد که منابع رتبهبندی معلمان در بودجه ۱۴۰۱ افزایش پیدا کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ تاکید کرد: همکاران ما در کمیسیون تلفیق پیشنهاداتی را درباه افزایش منابع رتبهبندی معلمان ارائه خواهند کرد.
این نماینده مجلس بیان داشت: نظر قاطبه کمیسیون تلفیق این است که رتبهبندی معلمان به صورت کامل اجرایی شود البته نظر دولت بر عملیاتی کردن رتبه بندی معلمان در سه سال آینده است.
زارع در ادامه با اشاره به ایرادت شورای نگهبان به طرح رتبهبندی معلمان اظهارداشت: امیدواریم ایرادات شورای نگهبان در مجلس به سرعت مورد بررسی قرار گرفته و برطرف شود.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از رفع برخی ایرادات شورای نگهبان در مورد نظام رتبهبندی معلمان خبر داد.
علیرضا منادی سفیدان در گفتوگویی با تشریح نشست کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، اظهار کرد: در نشست امروز که با حضور نمایندگان رسمی شورای نگهبان، سازمان امور استخدامی و اداری کشور، سازمان برنامه و بودجه، وزارت آموزش و پرورش و مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، ایرادات و ابهامات شورای نگهبان در خصوص لایحه نظام رتبهبندی معلمان بررسی شد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با توجه به پیگیریهای صورت گرفته توسط مجلس، قرار است نامهای از جانب دولت ارائه شود و بار مالی مربوط به سال ۱۴۰۰ ناشی از اجرای لایحه رتبهبندی معلمان پذیرفته شود. به همین جهت در نشست ، کمیسیون به بندها و ایرادات مربوط به بار مالی ورود نکرد و سایر ایرادات برطرف شد و فقط بررسی ۲ مورد به کمیته آموزش و پرورش ارجاع شد.
منادی تأکید کرد: جلسه کمیته آموزش و پرورش نیز فردا برای رفع این ایرادات و ابهامات با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف برگزار خواهد شد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: با توجه به اینکه بار مالی ناشی از اجرای رتبهبندی در سالیان آینده در قوانین بودجه دیده میشود، پیگیر ارسال هرچه سریعتر نامه از جانب دولت برای تقبل بار مالی ناشی از اجرای لایحه در سال ۱۴۰۰ خواهیم بود.
بر اساس اصل هفتاد و پنجم قانون اساسی طرحهایی که نمایندگان مجلس در خصوص لوایح قانونی عنوان میکنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینههای عمومی میانجامد، تنها در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن روش جبران کاهش درآمد یا تأمین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.
معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش با اشاره به عودت لایحه رتبهبندی معلمان از سوی شورای نگهبان برای بررسی بیشتر و رفع ابهامات به مجلس شورای اسلامی، انتقاداتی به عملکرد مراجع ذیربط در جریان تصویب این لایحه وارد کرد.
محیالدین بهرام محمدیان با بیان اینکه "یکی از شگفتیهای برخی تصمیمگیران و مسئولان، اندیشیدن پس از اقدام و عمل است " اظهار کرد: برخی ابتدا دست به انجام کاری میزنند و سپس فکر میکنند که چه گفتهاند، چه کردهاند و تبعات یا مزایای تصمیمشان چه بوده است.
وی با بیان اینکه اگر مجلس مدعی کارشناسی در کار خود است و مطمئن است که آنچه تصویب کرده صلاح معلمان بوده است برای نهایی کردن، تصمیم خود را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کند گفت: اما اگر اینها بازی برای فرصت گرفتن و خسته کردن باشد، مرتکبین آن بدانند که اولا آتش این رفتار نسنجیده، دامن خود آنان را میگیرد و ثانیا دود این قبیل اقدامات به چشم مردم میرود.
رئیس مجمع نمایندگان فارس با بیان اینکه ایرادات مطرح از سوی شورای نگهبان به رتبه بندی معلمان به زودی مرتفع خواهد شد، گفت: پیش بینی ما این است که این قانون تا پایان بهمن یا قبل از سال جدید اجرایی شود.
علیرضا پاکفطرت در نشست هم اندیشی مجمع نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی با مدیرکل و اعضای شورای معاونین آموزش و پرورش این استان، گفت: وزارت آموزش و پرورش را مادر و مرجع تمام وزارت خانههای کشور میدانیم و نقشی که سیستم تعلیم و تربیت در راستای رشد کشور میتواند ایفا کند بی بدیل و بی جایگزین است.
او افزود: باور داریم توسعه یافتگی هر جامعه و کشوری به آموزش و پرورش آن کشور بستگی دارد و در راستان این امر مجلس یازدهم توجه ویژه ای به این مساله داشته است.
رئیس مجمع نمایندگان فارس گفت: طرح رتبه بندی معلمان را که سالها مغفول مانده بود، مجلس یازدهم پی گیری کرده و تا حصول نتیجه پای کار ایستاده است.