اعتراض به رتبهبندی معلمان جدی شد | افزایش باورنکردنی حقوق فرهنگیان
رتبهبندی معلمان یکی از اصلیترین مطالبات فرهنگیان است. بزرگترین مانعی که برای اجرای این طرح پیش پای آموزش و پرورش است نبود بودجه کافی برای آن اجرای است.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور در بیانیهای به تشریح مطالبات اصلی معلمان و کادر آموزشی پرداخته است.
در این بیانیه مهمترین مطالبات به شرح زیر آمده است:
- اجرای همسانسازی بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری
- تصویب رتبهبندی و مشخص شدن اعتبار آن برای امسال و سال آینده
- توقف خصوصیسازی آموزش و ارائه آموزش رایگان و باکیفیت به تمام دانشآموزان
- رسیدگی به حقوق نیروهای خدماتی مدارس
- تامین امنیت شغلی نیروهای قراردادی و خرید خدمتی
- شفافسازی در حساب و کتاب صندوق ذخیره فرهنگیان
رتبه بندی معلمان تا پایان سال کامل اجرا میشود؟
رتبهبندی معلمان از شهریور امسال آغاز شده است؛ اقدامی که بهگفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس تا پایان سال۱۴۰۰ باید به پایان برسد. ماجرای لایحه رتبهبندی معلمان به سند تحول بنیادین و اجرای آن در وزارت آموزش و پرورش برمیگردد و امسال بعد از اما و اگرهای فراوان، رتبهبندی معلمان آغاز شده است. این طرح با هدف بهبود سطح معیشتی معلمان و همچنین ارتقای شایستگی حرفهای معلمان مطرح شده و انتظار میرود متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانشآموزان هم باشد.
براساس این طرح، رتبهبندیهای ۵گانهای برای معلمان درنظر گرفته شده است. آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم، استاد معلم تقسیمبندیهای این طرح است و اولویت مهم برای قرار گرفتن هر معلم در هریک از این رتبهها، ۴ تا ۵سال است؛ معلمان از بدو ورود به نظام آموزش و پرورش عنوان آموزشیار را دریافت میکنند و بعد از حداکثر ۲۲سال به رتبه استاد معلم میرسند.
بزرگترین مانعی که تاکنون برای اجرای این طرح پیش پای آموزش و پرورش بوده، تامین مالی این طرح و نبود بودجه کافی برای آن است.
هیأتهای ممیزی شهرستان و استان، از ارکان مهم اجرای طرح رتبهبندی معلمان هستند که بهگفته وزیر آموزش و پرورش بهمحض تصویب آییننامه، این هیأتها تشکیل خواهد شد. نوری میگوید: «برای سال آینده و در لایحه بودجه ۲۵هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان پیشبینی شده است. در حوزه کارکنان اداری، یک عده از همکاران ما آموزشی و یک عده اداری صرف هستند که تعداد اداریها که مشمول رتبهبندی نمیشوند بسیار کم است و شاید به حدود ۱۰هزار نفر برسد.»
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در سال۱۳۹۰ بهتصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده و طرحی نظاممند و مورد تأیید رهبر معظم انقلاب است، بهعنوان سند بالادستی طرح رتبهبندی معلمان شناخته میشود. با این حال تاکنون عدمتخصیص بودجه اجرای این طرح را ۱۰سال به تأخیر انداخته است.
فلاحی، عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت:ایرادات شورای نگهبان به طرح رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش مجلس مطرح و برخی از ابهامات آن حل شده است.
اگر ابهام شورای نگهبان نسبت به اصل ۷۵ طرح رتبه بندی حل نشود، باید لایحه دولت را در دستور کار قرار دهیم.
سال مالی بودجه ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه سال آینده خواهد بود و هنوز برای تصویب قانون رتبه بندی معلمان در بودجه سال ۱۴۰۱، شش ماه زمان باقی مانده است.
براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، حقوق معلمان در سال آینده کمتر از ۸ میلیون تومان نخواهد بود.