واریز یارانه ویژه برای این افراد | از یارانه جدید چه خبر؟
سازمان هدفمندی یارانهها اعلامکرد: مبلغ ۲هزار و ۵۳۵ میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریال به ادارهای کل راهداری و حمل و نقل جادهای و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در سراسر کشور برای اجرای پروژههای محرومیتزدایی از محل منابع سازمان هدفمندسازی یارانهها واریز شد.
گمانه زنی هایی که در مورد یارانه جدید و افزایش یارانه ها شده بود برخلاف وعده مسئولین تاکنون عملی نشده است. تاکنون هیچ مسئولی زمان دقیق پرداخت یارانه جدید را اعلام نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان پرداخت یارانه جدید به سال آینده موکول شده است. حال یارانه نقدی واریز شد و از یارانه جدید خبری نبود و همان مقدار قبلی به حساب سرپرست خانوار واریز شد .در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
سازمان هدفمندی یارانهها اعلامکرد: مبلغ ۲هزار و ۵۳۵ میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریال به ادارهای کل راهداری و حمل و نقل جادهای و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در سراسر کشور برای اجرای پروژههای محرومیتزدایی از محل منابع سازمان هدفمندسازی یارانهها واریز شد.
در راستای اجرای بند (۳۵) جدول مصارف تبصره (۱۴) قانون بودجه کل کشور در سال جاری، ۲هزار و ۵۳۵ میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریال بابت اجرای پروژههای محرومیتزدایی به ادارههای راهداری و حمل و نقل جاده ای و همچنین دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در سراسر کشور واریز شد.
سازمان هدفمندسازی یارانه ها از محل بند یاد شده ۲۴۰ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت، ۱۹۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، ۱۰۶ میلیارد و ۹۱۳ میلیون ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسفراین، ۹۰ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، ۶۹۰ میلیارد و ۲۶۳ میلیون ریال به به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان خراسان شمالی،۲۵۰میلیارد و ۷۲۶ میلیون ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی تهران، ۲۰ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی رفسنجان، ۹۷ میلیارد و ۳۳۷ میلیون ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سیرجان، ۲۸۲ میلیارد و ۷۸ میلیون ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمان و ۹۳ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بم در این مرحله پرداخت کرده است.
همچنین از همین محل نیز به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تهران ۵۶ میلیارد و ۷۹۲ میلیون ریال، ۱۹۳ میلیارد و ۹۱۹ میلیون ریال به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان، ۱۷۵ میلیارد و ۶۰۲ میلیون ریال به اداراه کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی و ۴۶ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال به شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی پرداخت شد.
شایان ذکر است، بند (۳۵) مصارف جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه کل کشور در سال ۱۴۰۰ مربوط به اجرای پروژههای محرومیتزدایی است.
حمیدرضا ترقی با بیان اینکه قرار بود پس از ایجاد زیرساخت های لازم، حذف ارز ترزجیحی امسال اجرایی شود، اظهار کرد: اما دولت قبل، این زیرساخت ها را ایجاد نکرد و به همین دلیل امکان اجرای این قانون فراهم نشد. الان هم اگر قرار به اجرای این قانون است، باید به همه ابعاد آن توجه شده و زیرساخت های لازم تهیه شود.
یک عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی پیشنهاد داد که دولت به مردم بن کارت بدهد تا آنها بتوانند کالاهایی که یارانه آنها حذف شده است را تهیه کنند.
وی در ادامه افزود: در شرایطی که زیرساخت ها فراهم نشده است، باید این سیاست تدریجی اجرا شود یعنی ارز مورد نیاز برای کالاهای اساسی که برای مردم حساس هستند تامین شده و در اختیار افراد مطمئنی قرار گیرد تا کالاها را با قیمت ارز ترجیحی به دست مصرف کننده برسانند. راهکار دیگر این است که بنکارتهایی در اختیار مردم قرار گیرد تا با آن بتوانند کالاهایی که یارانه آنها حذف شده است را تهیه کنند. مثلا اگر قرار است یارانه گوشت حذف شود، بن کارت در اختیار مردم قرار گیرد تا با آن بن کارت با مراجعه به فروشگاه ها صرفا بتوانند همان کالا که مثلا گوشت است را تهیه کنند.
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که مراجعه مردم به فروشگاه های دولتی موجب ایجاد صفهای طولانی نخواهد شد، تصریح کرد: نیاز نیست کالاها فقط در فروشگاه های دولتی توزیع شود. تعاونی روستایی، فروشگاه های زنجیره ای و سوپرمارکت ها همه میتوانند توزیع کالاها را بر عهده بگیرند، البته قرار بود تمام پوزها و صندوق های این فروشگاه ها به سیتسم دارایی وصل شود، ولی دولت قبل در این زمنیه کوتاهی کرد. الان هم دولت دنبال شناسایی 2 میلیون دستگاه پوز است که هیچ اطلاعی از دخل و خرج آنها وجود ندارد. اما به هرحال این کار شدنی است و می توان همه این پوزها را به سیستم دارایی وصل کرد.
ترقی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی جامعه، تاکید کرد: باید راهکار جبران حذف ارز ترجیحی برای مردم روشن باشد. اجرای این سیاست نیز باید با دقت باشد، زیرا اگر راهکار جبرانی به خوبی اجرا نشود، حذف ارز ترجیحی آثار تورمی کمرشکنی ایجاد کرده و مردم تحمل فشار آن را نخواهند داشت.
وی در پایان با بیان اینکه پرداخت یارانه مستقیم موجب افزایش نقدینگی خواهد شد، گفت: تجربه ثابت کرده است که پرداخت یارانه تاثیر آنچنانی در زندگی مردم ندارد.
در تازهترین اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانهها برای واریز یارانه معیشتی، خبری از پرداخت یارانه جدید که از مدتها قبل وعده آن داده شده بود، نیست.
وعده پرداخت یارانه چند صد هزار تومانی نه تنها در در دیماه محقق نشد بلکه اعلام سازمان هدفمندی یارانهها نشان میدهد که این یارانه در ماه بهمن هم واریز نخواهد شد.
همزمان با ۱۰ بهمنماه و به روال ماههای قبل یارانه معیشتی پرداخت خواهد شد. این یارانه از زمان افزایش قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸ در دستور کار دولت قرار دارد و مبلغ آن بسته به تعداد اعضای خانوار متفاوت است.
اما در چندماه اخیر بحثهایی در رابطه با افزایش مبلغ یارانه نقدی پرداختی مطرح شد که در اهم آن در اواخر آذرماه، محسن رضایی-معاون اقتصادی رییس جمهور- اعلام کرد که یارانه نقدی تا ۸۰۰ هزار تومان افزایش مییابد و در اوایل دی ماه پرداخت خواهد شد. به دنبال آن وزیر اقتصاد هم خبر پرداخت یارانه را رد نکرد ولی در مورد زمان آن اعلام دقیقی نداشت.