وام بانکی | وام با سود کم | وام بدون ضامن

متقاضیان وام بانکی بخوانند | پرداخت وام بانکی تا چه زمانی ادامه دارد؟

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی می‌گوید: توقف پرداخت تسهیلات به هیچ عنوان صحت ندارد. تمام تکالیفی که توسط مجلس و دولت به بانک‌ها تکلیف می‌شود هم با برنامه‌ریزی اعتباری در حال انجام است.

متقاضیان وام بانکی بخوانند | پرداخت وام بانکی تا چه زمانی ادامه دارد؟
کدخبر : 4913
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

وام بانکی مجموعه‌ای از وام‌های قرض‌الحسنه و تسهیلات بانکی وسوسه‌برانگیز است. صاحبان مشاغل، زوج‌های جوان، کارآفرینان،‌ مسکن‌جویان و خلاصه هر کسی که قصد ایجاد تحولی در زمینه شغلی، زندگی و تحصیلی خود دارد؛ می‌تواند از وام بانکی به‌عنوان یک وجه کمکی بهره‌مند شود. وام بانکی به کمک آن دسته از افرادی می‌آید که نیاز مبرم به وجه نقدی هنگفت دارند؛ چرا که نقدینگی، گمشده همیشگی مردم است؛ پس نیاز به وجه نقد برای انجام هر پروژه‌ای، افراد را تشویق (وادار) به استفاده از وام بانکی و تسهیلات ارائه‌شده از سوی بانک‌ها می‌کند.در ادامه به آخرین خبر از وام بانکی می پردازیم.

وام بانکی

 پرداخت وام‌های خُرد بدون ضامن از هفته گذشته طبق بخشنامه‌ای به بانک‌ها ابلاغ شده است. این بخشنامه با مقاومت برخی از بانک‌ها رو به رو منجر به عزل یک مدیر شعبه ممتاز بانک دولتی و ثبت ۴۰۰ شکایت از جانب مردم علیه بانک‌ها شد.

عدم اعطای تسهیلات در ماه‌های آخر سال موضوعی است که  رئیس کل بانک مرکزی آن را تکذیب کرد و گفت: شاید منابع مالی بانک‌ها تحت فشار قرار بگیرد اما روند اعطای تسهیلات متوقف نمی‌شود.

امسال تا ۲۹ آذر نیز ۶۷۱ هزار نفر در مجموع مبلغ ۵۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج دریافت کردند. با توجه به این آمار، پرداخت تسهیلات در بخش ازدواج حدود ۵۰ درصد رشد داشته است. مجموع منابع بانک‌های عضو شورای هماهنگی در پایان آبان امسال رشد ۴۰ درصدی داشت که در همین مدت زمان شاهد رشد ۴۱ درصدی تسهیلات این بانک‌ها نیز بودیم.

وام بانکی

پس از دستور ابراهیم رییسی برای پرداخت وام خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها و اعلام وزیر اقتصاد، از روز شنبه پرداخت این وام به متقاضیان آغاز شد. 

پرداخت وام بدون ضامن درحالی آغاز شده است که صاحبان مشاغل آزاد و افرادی که حقوق بگیر نیستند در لیست مشمولان وزارت اقتصاد برای پرداخت این نوع تسهیلات جایی ندارند.

البته ابتدا بانک‌ها با استناد به این موضوع که بخشنامه‌ای برای آن‌ها ارسال نشده از پرداخت وام خودداری کردند و حتی برخی گفتند که این موضوعات فقط در تلویزیون مطرح می‌شود.

اما سرانجام با ضرب‌الاجلی که وزیر اقتصاد به بانک‌ها داد، پرداخت وام بدون ضامن آغاز شد. 

درباره شرایط پرداخت این وام گفته شد که تسهیلات خرد بدون ضامن به کارمندان دولت، حقوق‌بگیران، مستمری بگیران و همچنین کارمندان بخش خصوصی که حقوق خود را از بانک‌های دولتی و یا بانک‌های خصوصی‌سازی شده دریافت می‌کنند، با نامه کسر از حقوقی که از دستگاه یا محل کار خود به همراه دارند می‌توانند وام بدون ضامن را با توجه به رتبه اعتباریشان تا سقف ۱۰۰میلیون تومان دریافت کنند.

در این بین جای افرادی که حقوق بگیر نبوده و صاحبان مشاغل آزاد برای دریافت وام بدون ضامن به شدت احساس می‌شود و سوال اصلی اینجاست که آیا دولت این افراد را نادیده گرفته است؟

در همین رابطه علیرضا قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی  گفت: این موضوع که چرا افراد صاحب مشاغل آزاد در لیست کسانی که مشمول دریافت وام بدون ضامن نیستند به این دلیل است که اگر به آن‌ها وام پرداخت شود، کسی نیست که ضمانت بدهد در صورت عدم پرداخت اقساط، به جای آن‌ها پرداخت خواهد کرد.

وی ادامه داد: در رابطه با افرادی که کارمند یا حقوق‌بگیر هستند، اگر وامشان را پرداخت نکنند می‌توانیم از حقوقشان اقساط را برداشت کنیم، اما کسانی که مشاغل آزاد دارند باید ضامن داشته باشند تا مشکلی درباره پرداخت اقساطشان نداشته باشیم.

قیطاسی درباره این موضوع که آیا بانک‌ها منابع کافی برای پرداخت این میزان تسهیلات را دارند یا خیر، گفت: درست است که وام بدون ضامن پرداخت می‌شود اما تدابیری همچون اعتبارسنجی پیش بینی شده تا فشاری بر نظام بانکی وارد نشود و بانک‌هایی که وام پرداخت می‌کنند، منابع کافی دارند.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد نیز اعلام کرد: اگر صاحبان مشاغل آزاد که حقوق بگیر یا به اصطلاح کارمند نیستند در مرحله اول مصوبه وزارت اقتصاد دیده نشده‌اند، نباید حمل بر نادیده گرفتن آنها شود، اما مشکل اینجاست که مثلاً شما چطور می توانید یک راننده وسایل حمل و نقل عمومی یا یک کشاورز را اعتبار سنجی کنید؟

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی اعلام کرد: تمام شعب بانک‌های دولتی در سراسر کشور با توجه به تاکید رئیس‌جمهور و دستورالعمل ابلاغ شده، برای پرداخت تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان و بدون اخذ ضامن آمادگی کامل دارند.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی تصریح کرد: دستگاه‌های صادر کننده گواهی شرطی نگذارند که بانک عامل، با توجه به آن شرط گواهی کسر حقوق را نپذیرد.

وی افزود، دستگاه متولی باید براساس گواهی صادر شده متعهد شود تا پایان دوره بازپرداخت اقساط، اگر قسطی پرداخت نشد آن را از حقوق وام گیرنده کسر و به بانک عامل پرداخت کند.

قیطاسی ادامه داد: روسای واحد بانک‌ها باید توجه کنند که پرداخت این تسهیلات مورد تاکید رییس جمهور، وزیر اقتصاد، مدیرعامل بانک‌ها و مجموعه شورای هماهنگی بانک‌ها و بانک مرکزی است و شعب بانک‌ها باید این خواسته را اجرایی کنند.

وی افزود: شعب بانک‌ها بر اساس اعتبار سنجی و دستور العمل‌های صادر شده خواسته مردم را بررسی و به آن پاسخ مثبت دهند.

قیطاسی تاکید کرد: چنانچه رییس شعبه به خواسته‌ای پاسخ منفی دهد و این پاسخ منفی مورد رسیدگی قرار گیرد در صورتی که رییس شعبه مقصر باشد قطعا با وی برخورد اداری خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه