رتبه بندی معلمان | افزایش حقوق معلمان
خبر خوش مقام دولتی درباره رتبه بندی معلمان
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ از اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی معلمان در سال آینده خبر داد.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
رحیم زارع با اشاره به مصوبه عصر امروز کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: کمیسیون تلفیق در مصوبه ای مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی معلمان در سال آینده اختصاص داد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: سال گذشته رتبه بندی در دستورکار دولت قرار گرفت و به مجلس رفت، اما منابع پایدار برای آن پیش بینی نشده و از محل فروش اموال درنظر گرفته بودند و رقمی برای امسال تعیین نکرده بودند و فروش اموال هم نداشتیم، لذا رتبه بندی اجرا نشد.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه به طور جدی پیگیر اجرای رتبهبندی معلمان در سالجاری هستیم، گفت: آییننامه رتبهبندی معلمان آماده است اما باید در دولت بحث و بررسی شود و مراحلی دارد که باید طی شود.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش درباره درخواست معلمان برای اجرای رتبهبندی قبل از اسفند، اظهار کرد: منتظریم تا بررسیها درباره اشکالات رتبهبندی معلمان در این هفته پایان یافته و تصمیمات نهایی شود و به شورای نگهبان برای تأیید برود.
وی ادامه داد: اگر قانون رتبهبندی معلمان نهایی شود، قطعا ما نیز باید آییننامه آن را در دولت تصویب کنیم.
نوری در پاسخ به این پرسش که «در حال حاضر آییننامه رتبهبندی در چه مرحلهای است»، گفت: آییننامه از نظر ما آماده است. منتها باید در کمیسیون مربوطه در دولت بحث شود و یک مراحلی دارد که باید طی شود اما به طور جدی پیگیری میکنیم.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه «آیا میتوانند معلمان انتظار داشته باشند که این پروسه به امسال برسد؟»، بیان کرد: اینکه وعدهای بدهم، کمی سخت است چون مراحل باید طی شود.
وی افزود: دولت قول داده است که رتبهبندی را اجرا میکند و بر همین اساس ۲۵ هزار میلیارد تومان برای سال آینده قرار دارد که یک منبع پایدار دارد و اعتبار آن برای سال آینده تأمین است اما برای ششماهه دوم امسال در حال بررسی و تأمین منبع مالی هستیم و امیدواریم که به نتیجه برسد و جلسه مهم نیز در این راستا برگزار خواهد شد.
تعدادی از معلمان در پویشی با عنوان «درخواست تسریع در تصویب و اجرای رتبه بندی معلمان» خواستار پیگیری این موضوع هستند؛ در توضیحات این پویش آمده است: «با توجه به احتمال تصویب قانون رتبهبندی معلمان توسط شورای محترم نگهبان، درخواست اجرای آن توسط وزارت آموزش و پرورش و صدور احکام قبل از اسفند ماه را از وزارت آموزش و پرورش داریم»؛ تاکنون بیش از ۱۳ هزار معلم این پویش را امضا کردند.
وزیر آموزشوپرورش درباره آخرین روند تصویب و اجرای رتبه بندی معلمان نیز توضیح داد و گفت: رتبه بندی همزاد خود سند تحول بنیادین است و یکی از دلایل اجرایی نشدن آن، عدم اجرای سند تحول بنیادین بوده است. هدف اصلی رتبه بندی ارتقای صلاحیتها و آماده نگه داشتن معلمان برای ارتقای کیفیت نظام تربیتی است. یک مرتبه در سال ۹۴ و دو مرتبه در سال ۹۸ افزایشهایی به نام رتبه بندی اتفاق افتاد، در حالی که همسان سازی حقوق بود و رتبه بندی را در اذهان مخدوش کرد.
نوری افزود: سال گذشته رتبه بندی در دستورکار دولت قرار گرفت و به مجلس رفت، اما منابع پایدار برای آن پیش بینی نشده و از محل فروش اموال درنظر گرفته بودند و رقمی برای امسال تعیین نکرده بودند و فروش اموال هم نداشتیم، لذا رتبه بندی اجرا نشد. مجلس مصوبهای درباره رتبه بندی داشت که باید تأمین اعتبار میکردیم. ایراد شورای نگهبان، ایراد اصل صدو هفتاد و پنجمی قانون اساسی بود و باید تأمین اعتبار میکردیم که اکنون به جد دنبال آن هستیم و دولت برای این کار مصمم است که رتبه بندی اجرا شود.
وی ادامه داد: برای سال آینده نیز منابع پایدار پیش بینی شده و ۲۵ هزار میلیارد تومان است. پیگیر رفع ایرادات هستیم و جلسات را پیش بردیم. روز سهشنبه هم یک جلسه بسیار مهم در این باره داریم که ایراد تأمین مالیاش برای شش ماهه دوم سال جاری برطرف شود و امید است به نتیجه برسد. هر روز حداقل دومرتبه برای رتبه بندی پیگیری و مذاکره داشتهام. جلسه امروز، جلسه مهمی است و امیدواریم این موضوع در راستای تکریم مقام معلم و در ایام جشن پیروزی انقلاب به نتیجه برسد.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه ۲۹۰ میلیارد تومان سرانه میان مدارس توزیع کردهایم که البته باید تقویت شود گفت: اگر آموزشوپرورش دغدغهای ملی نباشد و به عزم ملی تبدیل نشود امکان اینکه بتواند خودش بهصورت یک جزیره، برنامه سند تحول را پیش ببرد و به اهداف عالیه انقلاب اسلامی برسند محال است.