رتبه بندی معلمان | افزایش حقوق معلمان

اعتراض سراسری معلمان | لایحه رتبه بندی معلمان را به خیابان کشاند

شماری از معلمان صبح امروز 30 بهمن ماه در استان‌های مختلف کشور در مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع و خواستار تسریع در تعیین تکلیف لایحه رتبه‌بندی و رسیدگی به مشکلات معیشتی خود شدند. توجه یکسان به حقوق معلم‌های شاغل و بازنشسته از جمله مهمترین مطالبات معترضین به طرح رتبه بندی است.

اعتراض سراسری معلمان | لایحه رتبه بندی معلمان را به خیابان کشاند
کدخبر : 5345
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح رتبه بندی معلمان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.

جمعی از معلمان در شهرهای مختلف کشور برای اجرای طرح رتبه‌بندی و بهبود وضعیت معیشت خود در مقابل ادارات آموزش و پرورش استان خود تجمع کردند.

در استان‌های قم، کرمانشاه، گیلان، البرز، آذربایجان  غربی، کرمانشاه، مازندران،  لرستان، خراسان رضوی، کردستان، یزد، خراسان  شمالی، خوزستان، ایلام، مرکزی، همدان، اصفهان، اردبیل، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، کرمان معلمان با در دست داشتن پلاکارد و سردادن شعارهایی خواستار اجرای عدالت و برخورد صادقانه دولت و مجلس شورای اسلامی با قشر فرهنگی شدند و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی خود را مطالبه کردند.

در استان فارس و در شهر شیراز حدود 400 نفر از فرهنگیان با در در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار رسیدگی به مشکلات معیشتی معلمان شدند. گفتنی است  جمعیت تجمع کنندگان در شیراز نسبت به موارد مشابه در ماه‌های گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.

در شهرستان مریوان استان کردستان معلمین با تجمع مقابل آموزش و پرورش اعتراض خود را در رابطه با تبعیض در پرداخت کارکنان دولت اعلام کردند و از مجلس خواستند نسبت به اصلاح اساسی این مشکل اقدام جدی انجام دهد.

در کرمانشاه حدود ۱۵۰ نفر از معلمان در اعتراض به وضعیت رتبه بندی معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند. حاضران در این تجمع با شعارهایی مانند «مسؤول کدگذاری باید بیرون بیایی»، «مطالبات حل نشه، کلاسا تعطیل میشه» اعتراض خود را به عدم اجرای لایحه رتبه بندی اعلام کردند.

در همدان معلمان بازنشسته با دادن شعارهایی چون «ما بازنشستگانیم، از یاد رفتگانیم» نسبت به فاصله حقوق خود با معلمین شاغل اعتراض کردند و خواسار توجه جدی مجلس و دولت  شدند. 

در استان  یزد  نیز حدود 250 معلم در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبه بندی معلمان تجمع کرده و با سردادن شعارهایی در راستای عدالت آموزشی خواستار بهبود خدمات حمایتی از معلمین شدند.

در استان کردستان معلمان با تجمع در ادارات آموزش و پرورش مرکز استان و برخی شهرستان‌ها خواستار اجرای کامل رتبه‌بندی، اجرای کامل همسان سازی حقوق بازنشستگان، اجرای اصل 30 قانون اساسی شدند.عکس| تجمع فرهنگیان یزد در محوطه اداره کل آموزش و پرورش یزد

لایحه رتبه بندی معلمان پس از ده سال کشمکش آذر ماه ۱۴۰۰ به تصویب مجلس رسید. شورای نگهبان ۱۹ دی ماه با ارسال نامه‌ای به مجلس مهلت بیشتری برای بررسی این لایحه درخواست کرد. 

رتبه بندی معلمان

حدود یک ماه از برگردان لایحه رتبه‌بندی معلمان از سوی شورای نگهبان به مجلس می‌گذرد. اما هنوز تکلیف این لایحه روشن نشده است.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید: «نمی‌توانیم قول دهیم که پیش از پایان سال لایحه رتبه‌بندی معلمان اجرایی شود چون قبلا هم تصویب کردیم اما شورای نگهبان آن را برگشت داد.»

حدود یک ماه از برگردان لایحه رتبه‌بندی معلمان از سوی شورای نگهبان به مجلس می‌گذرد. اما هنوز تکلیف این لایحه روشن نشده است.

آذرماه سال جاری پس از سال‌ها لایحه رتبه‌بندی معلمان در مجلس تصویب شد. اگرچه تصور می‌شد تصویب آن به زودی گره این ماجرا را باز کند اما اینطور نشد. هنوز طرح رتبه‌بندی معلمان در دست بررسی است و برای اجرای آن امروز و فردا می‌شود.

موضوع مورد مناقشه در تائید نهایی لایحه رتبه‌بندی، بودجه است. ۷۳۰ هزار معلم که باید چهار تا هشت میلیون تومان به حقوق آنها اضافه شود. معلمان هم بارها در تجمعاتی که داشتند برای اجرای آن اعتراض کردند. اما آیا تا پیش از پایان سال ۱۴۰۰ تائید و اجرا می‌شود؟

رضا حاجی پور، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تجارت‌نیوز می‌گوید: «تلاشمان این است که تا پیش از پایان سال ۱۴۰۰ این لایحه اجرایی شود. نمی‌توانیم قول دهیم که پیش از سال جدید اجرایی شود چون قبلا هم تصویب کردیم اما شورای نگهبان آن را برگشت داد.»

او ادامه می‌دهد: «بعد از اینکه لایحه رتبه‌بندی از سوی شورای نگهبان برگشت در کمیسیون آموزش رسیدگی‌های لازم انجام شد. مجددا در کمیته آموزش و پرورش نیز در حال رسیدگی است.»

حاجی پور می‌گوید: «در این کمیته سازمان برنامه و بودجه، شورای نگهبان و اداره امور استخدامی حضور دارد که یک تصمیمی گرفته شود که دیگر ایراداتی به آن وارد نشود و از شورای نگهبان برنگردد.»

دولت می‌گوید تلاش دارد این طرح را اجرایی کند اما چرا اجرا نمی‌شود؟ محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری در این مورد گفت: «رسیدگی به وضعیت افراد شاغل در آموزش‌وپرورش هم در شعارهای انتخاباتی رئیس‌جمهور بود و هم در بودجه سالانه ۱۴۰۱ مورد تاکید قرار گرفته است. دولت مصمم است طرح رتبه‌بندی معلمان را به انجام برساند.»

اما پیش از این علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس به تجارت‌نیوز گفته بود: «قبول این بودجه را دولت در مجلس به صورت شفاهی اعلام کرده بود. در جلسه سران سه قوه هم مطرح شده بود و رئیس جمهور هم قبول کرده بود. حالا نامه تائید آن را آماده کرده‌اند اما ظاهرا معاون اول رئیس جمهور امضا نکرده است که بار مالی آن را قبول کنند.»

منادی سفیدان گفت: «۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرایی این لایحه تا پیش از پایان سال ۱۴۰۰ نیاز است.»

اگر این لایحه تائید نهایی شود از آخر شهویورماه برای معلمان احتساب می‌شود. یعنی ۶ ماه در سال ۱۴۰۰. بر اساس این لایحه معلمان چهار تا هشت میلیون تومان باید افزایش یابد. به عبارتی حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است. یعنی کسری بودجه پنج هزار میلیارد تومانی برای رتبه‌بندی معلمان!

حالا باید دید دولت و مجلس چه راهی برای رفع این مانع و تائید نهایی دارند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه