رتبه بندی فرهنگیان | رتبه بندی معلمان
خبر خوش برای فرهنگیان | زمان اجرای رتبهبندی معلمان اعلام شد
رضا حاجیپور درباره نحوه رفع مشکل اجرای رتبهبندی معلمان گفت: لایحه رتبهبندی معلمان برای رفع ابهامات به شورای نگهبان ارسال شده است.

طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت اعتبار اجرای رتبهبندی معلمان با تصویب بودجه ۱۴۰۱ برای سال جاری نیز تامین شده است و هیچ مشکلی وجود ندارد.
رضا حاجیپور درباره نحوه رفع مشکل اجرای رتبهبندی معلمان گفت: «لایحه رتبهبندی معلمان برای رفع ابهامات به شورای نگهبان ارسال شده است.»
حاجیپور ادامه داد: «با توجه به اینکه بار مالی رتبهبندی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تامین شده و اعتبار لازم برای ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ نیز در این بودجه در نظر گرفته شده است عملا مشکل ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی شورای نگهبان به رتبهبندی هم حل شده است.»
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «زمان اجرای رتبهبندی فرهنگیان همچنان از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ است.»
وی در پایان نیز گفت: «میزان افزایش حقوق بر اساس رتبهبندی معلمان همان فوقالعاده رتبهبندی، حداقل ۴۵ درصد مجموع امتیازات حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل معلمان است. البته برای رتبههای بالاتر تا حداقل ۹۰ درصد نیز افزایش خواهد یافت.
نماینده مجلس شورای اسلامی از اجرایی نشدن مرحله سوم رتبه بندی معلمان انتقاد کرد.
عبداله ایزدپناه در نشست علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه، 4 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده 22 آئین نامه داخلی مجلس خواهان رعایت انضباط در مجلس شورای اسلامی شد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس عنوان کرد: با وجود تصویب قانون و انجام مراحل در نظر گرفته شده مرحله سوم رتبه بندی فرهنگیان، به دلیل عدم توجه وزارت آموزش و پرورش تعداد زیادی از این قشر به تهران آمده و آسایش و آرامش از خانواده آن ها گرفته شود.
وی تاکید کرد: از رئیس مجلس می خواهیم نسبت به عدم رعایت قانون تذکر داده شود و پیگیری شود که چرا نباید قانون با وجود طی مراحلی چون گذراندن دوره ها و دیدن آموزش ها اجرایی شود و باعث شود در ایام منتهی به عید فرهنگیان و خانواده آن ها گرفتار و دچار استرس شوند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: حتما موضوع را از وزیر آموزش و پرورش پیگیری می کنیم.
از سال ۱۳۸۳ سه موضوع مهم اجرای «رتبهبندی»، «سنجش صلاحیتها» و «نظام پرداخت معلمان» با عناوین مختلف در مراجع گوناگونی همچون مجلس شورای اسلامی، هیئت وزیران، شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی آموزش و پرورش مطرح بود و بهصورت یک مجموعه بارها به دولت (آموزش و پرورش) تکلیف شد، اما بهصورت مطلوب و اثربخش اجرا نشد. از آنجا که بسیاری از تکالیف قانونی مذکور از سال ۱۳۸۳ تاکنون توسط دولت به اجرا درنیامده، این مصوبات در قوانین بعد تکرار شده اند.
آخرین اقدام در راستای اجرای نظام رتبه بندی معلمان به تصویب لایحه رتبه بندی معلمان در روز ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ و ارسال آن به مجلس باز می گردد که کلیات آن در روز هجدهم خردادماه جاری با آرای ۹۹ درصدی در جلسه علنی مجلس به تصویب رسید و پس از بررسی دو شوری آن، گزارش شور دوم در اختیار هیئت رئیسه مجلس قرار گرفت.
بررسی نهایی لایحه نظام رتبهبندی معلمان، ۲۴ آذرماه در مجلس شورای اسلامی انجام و در نهایت به تصویب نمایندگان رسید اما ابتدای ماه گذشته از سوی شورای نگهبان برای رفع ابهامات و اشکالات دوباره به مجلس شورای اسلامی برگشت و در نهایت اول اسفندماه از سوی نمایندگان مجلس و جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح و به تصویب رسید.
در ماههای اخیر موضوع «رتبه بندی معلمان»، با حواشی بسیاری رو به رو بود، از تغییرات لایحه در مجلس گرفته تا نحوه تعیین عناوین معلمان در طبقات پنج گانه و همترازی با حقوق اساتید دانشگاه، ابهامات در تامین اعتبار، اعلام ارقام مختلف از میزان افزایش حقوق ها، زمان اجرای آن و اعلام نظرهای متناقض از سوی مجلسی ها، مسئولان دولت و آموزش و پرورش موجبات گلایه فرهنگیان را فراهم و اعتراضهایی را نیز به دنبال داشت.
رامین کریمی نیا، مسئول کارگروه رتبهبندی سازمان معلمان ایران، درباره آخرین اصلاحات رتبه بندی و تغییراتی که داشته، نکاتی را مطرح و به بیان برخی محاسن، معایب آن پرداخت.