همسان سازی حقوق بازنشستگان
خبر تازه از همسان سازی حقوق بازنشستگان | پرداختهای مربوط به اصلاح همسانسازی حقوق بازنشستگان
حسین عامریان ، درباره مطالبات معوق بازنشستگان فولاد اظهار کرد: مطالبات معوقی بابت همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود داشت که تا دی ماه را تسویه کردهایم.
همسانسازی حقوق بازنشستگان یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازهترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداختها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسانسازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوقها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد از اصلاح همسان سازی حقوق بازنشستگان فولاد خبر داد و گفت: تلاش میکنیم طی سه سال پرداختهای مربوط به اصلاح همسانسازی را انجام دهیم.
وی افزود: یکسری مطالبات ایثارگران باقی مانده که ظرف ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۱ تسویه خواهد شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد درباره اصلاح همسان سازی حقوقها نیز گفت: همسان سازی که در گذشته صورت گرفته بود، اشتباه انجام و موجب تضییع حقوق بازنشستگان شده بود. از هفته اول ورودم به این صندوق، این انتظار از سوی بازنشستگان برای اصلاح همسان سازی مطرح شد.
عامریان ادامه داد: بیش از ۱۰ جلسه با کانونهای بازنشستگان برگزار شد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که یک اصلاح همسان سازی باید انجام شود.
وی با بیان اینکه ارزش ریالی اصلاح همسان سازی، سه برابر همسان سازی قبلی است که انجام شده بود عنوان کرد: آخرین همسان سازی انجام شده، نزدیک به یک هزار میلیارد تومان هزینه داشت، اما هزینه اصلاح آن حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که تلاش میکنیم آن را در عرض سه سال انجام دهیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد درباره تامین منابع اصلاح همسانسازی حقوقها گفت: این هزینه باید از محل منابع داخلی تامین شود. وضعیت صندوق هم مناسب نیست؛ اما در تلاشیم داراییهای غیرمولد را مولد کرده و به نحوی اعتبار مورد نیاز را تامین کنیم.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: به منظور اجرای مفاد ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه، منابع مورد نیاز به منظور استمرار متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با شاغلان در بودجه سال ۱۴۰۱ پیش بینی شده است.
سیدنظام الدین موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ استمرار می یابد.
وی با بیان این خبر افزود: به منظور اجرای مفاد ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه، منابع مورد نیاز به منظور استمرار متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با شاغلین در بودجه سال ۱۴۰۱ پیش بینی شده و با اختصاص بودجه مناسب، بخشی از مشکلات بازنشستگان عزیز حل می شود.
موسوی با تاکید بر اهتمام، همکاری و هماهنگی کامل بین قوای کشور در این خصوص، خاطرنشان کرد: امیدواریم با تخصیص بودجه مصوب در قانون بودجه ۱۴۰۱، متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری به طور کامل اجرا شده و استمرار یابد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری میگوید احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان زودتر صادر شود تا بعد رقم ریالی آن به بازنشستگان پرداخت شود.
حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، بر ضرورت تکمیل متناسبسازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی بر مبنای ۱۰۰ درصد زمان برقراری مستمری تاکید کرد و گفت: «۷۵ درصد متناسبسازی اجرا شده و ۲۵ درصد آن باقی مانده است که انتظار داریم با اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، پرداخت مابهازای ریالی آن در مستمری در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد.»
وی افزود: «بر اساس ماده ۹۶ سازمان تامین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد، با توجه به افزایشهزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد. باید متوجه باشیم که آنچه در ۱۴ سال گذشته اتفاق افتاده موجب ایجاد شکاف میان مستمری و هزینههای زندگی شده است. بنابراین این ۲۵ درصد که باقی مانده جز حقوق باقی مانده مستمریبگیران، بازنشستگان و از کارافتادگان محسوب میشود.»
صادقی تصریح کرد: «مجموع بازنشستگان ذینفع، محق هستند که نسبت به آنها متناسبسازی کامل اتفاق بیفتد و نسبت به ۱۰۰ درصد مابهالتفاوت مستمری زمان برقراری، از افزایش بهرهمند شوند. این افزایش جدا از اعمال افزایش سالیانه دستمزد کارگران شاغل است که به افزایش مستمری سالیانه بازنشستگان تامین اجتماعی تسری داده میشود. اجرای کامل متناسبسازی خواسته بازنشستگان از مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی بود اما آن زمان گفتند که سازمان پول ندارد اما در این دوره بازنشستگان منتظر اجرای آن هستند. در نتیجه انتظار داریم که احکام آن زودتر صادر شود تا بعد رقم ریالی آن به بازنشستگان پرداخت شود.»
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، با بیان اینکه اگر سازمان تامین اجتماعی امسال هم برای پرداخت این ۲۵ درصد پول ندارد باید آن را در مطالبات معوق خود قرار دهد و نه اینکه آن را اجرا نکند، گفت: «به استناد ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و بر اساس قاعده عدالت بیمهای و تناسب میزان مشارکت و سنوات بیمهپردازی، باید بر اساس مستمری زمان برقراری، متناسبسازی اجرا شود. بنابراین اعمال افزایش حقوق و رساندن مستمری به سطح زمان برقراری آن بر اساس ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی در پیوند با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، باید مورد توجه قرار گیرد.»
وی با بیان اینکه ماده ۹۶ از مصوبه شورای عالی کار تبعیت نمیکند، گفت: «در این زمینه باید توجه داشته باشیم که قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، حقوقی را برای جامعه مشمول قانون تامین اجتماعی قائل است که در نتیجه ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی مستقل از ماده ۴۱ قانون کار و اعمال مصوبه مزد در حوزه بازنشستگی قابل تفسیر است. بر اساس بند (ب) این ماده از قانون «اصل کفایت» باید در دستور کار قرار گیرد؛ این یعنی حداقل نیازهای اساسی آحاد جامعه تأمین اجتماعی باید تامین شود. بر اساس بند (ط) ارائه تعهدات بیمهای صندوقها درقبال افراد عضو و تحت پوشش براساسقاعده عدالت و به تناسب میزان مشارکت (سنوات و میزان پرداخت حق بیمه) و با تنظیم ورودیها وخروجیها طبق محاسبات بیمهای صورت میپذیرد. بر اساس بند (ی) هم سازمانها، مؤسسات و صندوقهای بیمهای نظام تأمیناجتماعی ماهیت تعهدی داشته وحق بیمهشدگان نسبت به صندوقها، منحصر به دریافت تعهدات قانونی است.»