همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
شکست لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان | اعتراض بازنشستگان در شهرهای مختلف
بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی که به نحوهی اجرای همسانسازی مستمریهای خود، کسر سرانه درمان از مستمری، اعمال نشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی متناسب با هزینههای زندگی اعتراض دارند، امروز (یکشنبه/۱۵ اسفند) در شهرهای مختلف تجمع کردند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازهترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداختها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسانسازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوقها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.
بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، امروز (یکشنبه/۱۵ اسفند) در شهرهای مختلف تجمع کردند.
معترضان، خواهان استمرار اجرای متناسبسازی به منظور کاهش فاصله هزینههای زندگی با مستمریهای خود هستند و میگویند که متناسبسازی باید به نحوی استمرار یابد که با اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی هماهنگ باشد.
تکمیل متناسبسازی مستمری بازنشستگان تا ۱۰۰ درصد زمان برقراری مستمری، دیگر خواستهی بازنشستگان است که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. سازمان تامین اجتماعی متناسبسازی را بر اساس میزان مطالباتی که از دولت وصول میکند اجرا میکند.
با این حال بازنشستگان میگویند که اجرای متناسبسازی تکلیف قانون برنامه ششم توسعه است و مطالبات سازمان از دولت ارتباطی با اجرای متناسبسازی ندارد.
به گزارش ایلنا،بازنشستگان همچنین به کسر سرانه درمان ۲ درصدی از مستمری خود بر اساس ماده ۸۹ قانون تامین اجتماعی اعتراض دارند.
اجرای کامل سهجانبه با تغییر ساختار سازمان تامین اجتماعی از حالت هیات امنایی به شورای عالی، دیگر خواستهی بازنشستگان است.
بازنشستگان همچنین خواهان پرداخت کامل مطالبات دولت به سازمان تامین اجتماعی هستند که رقم آن به بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
بررسیها نشان میدهد که دو مرحله از متناسبسازی حقوق توسط دولت دوازدهم صورت گرفته و بازنشستگان کشور بعد از دو مرحله متناسبسازی، تفاوت قابل توجه در حقوق بازنشستگی را مشاهده کردند.
در حالی همه معادلات درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان برهم خورده و هنوز تصمیم جدیدی در این باره اعلام نشده که در سالهای اخیر فشارهای اقتصادی، بازنشستگان را در تنگنا قرار داده است.
دولت اواسط بهمنماه لایحه مربوط به همسانسازی حقوق بازنشستگان را که میتوانست موج نارضایتیها را بکاهد، پس گرفت. این در شرایطی است که دولت پیشین برای رفع مشکل بازنشستگان، این لایحه را به مجلس فرستاد تا عزم خود را برای حل مشکل آنها نشان دهد.
بررسیها نشان میدهد که دو مرحله از متناسبسازی حقوق توسط دولت دوازدهم صورت گرفته و بازنشستگان کشور بعد از دو مرحله متناسبسازی، تفاوت قابل توجه در حقوق بازنشستگی را مشاهده کردند. بر همین اساس، قرار بر این شد که همسانسازی حقوق بازنشستگان در مسیر دائمی شدن قرار گیرد و این در حالی است که درحالحاضر دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان به طنابی شبیه شده که عدهای طرف تصویب و اجرای آن هستند و یک سمت طناب را میکشند و عدهای دیگر معتقدند همسانسازی نتایج خوبی ندارد و طرف دیگر طناب را میکشند و هر کدام سعی دارند حرف خود را به کرسی بنشانند.
علت مخالفت عدهای از آنها، همان بهانه همیشگی تورمزا بودن افزایش حقوق است و برخی دیگر، اما نداشتن پشتوانه مالی برای تامین بودجهی دائمی شدن همسانسازی را دلیل مخالفت خود با این موضوع میدانند؛ البته برخی از نمایندگان هم ادعا میکنند در حال تلاش برای تصویب لایحه دائمی شدن همسانسازی هستند.
برخی نمایندگان، دلیل پس گرفتن لایحه دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت را به مخالفت سازمان اداری و استخدامی مرتبط دانستهاند. اما در همین رابطه علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که آیا دولت برنامهای جایگزین برای لایحه دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان دارد؟ گفته: در دولت قبل در حوزه مسائل ریشهای مانند بازنشستگان، ساماندهی استخدامها، رتبهبندی معلمان و... یک تعداد لوایح غیرکارشناسی ارائه شد که البته بخشهای مختلف دولت هم مخالف آنها بودند. بر این اساس، بعضا یک تعداد لوایح «دومینووار» تقدیم مجلس شدند و طرحهای مجلس هم به آنها اضافه شدند.
به گفته او، نگاه دولت این است که اگر بخواهیم حل مسائل کشور را به صورت جدی و کارشناسی شده انجام دهیم و بخشینگری نکنیم، باید نقشه اصلاحی جامع را تهیه کنیم.
وی متذکر شده؛ برخی مسابل جدی کشور مانند بازنشستگان یا حقوق و استخدام کارکنان با بخشینگری به مراتب مخربتر هستند، به همین دلیل رئیسجمهوری دستور دادند که سازمان اداری و استخدامی طرح جامعی را در حوزه استخدامها تهیه کند. در حوزه بازنشستگی هم، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آسیبها را شناسایی و به رئیسجمهوری گزارش دادهاند. در نهایت راهکارها استخراج میشوند.