رتبه بندی معلمان | افزایش حقوق معلمان

شرط تازه آموزش و پرورش برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان | تصویب طرح رتبه‌بندی معلمان در هیئت دولت

نوری با اشاره به اهداف اجرای طرح رتبه بندی معلمان خاطرنشان کرد: رتبه بندی معلمان مبتنی بر سندتحول بنیادین است و مهم ترین هدف آن ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت در کشور است.

شرط تازه آموزش و پرورش برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان | تصویب طرح رتبه‌بندی معلمان در هیئت دولت
کدخبر : 6020
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح رتبه بندی معلمان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.

رتبه بندی معلمان

وزیر آموزش و پرورش گفت: تا یک ماه آینده آیین نامه رتبه بندی معلمان تدوین و پس از تصویب در هیئت دولت از اوایل سال 1401 اجرا خواهد شد.

 یوسف نوری با اشاره به آخرین تصمیمات پیرامون رتبه بندی معلمان، اظهار کرد: لایحه رتبه بندی معلمان از سال 1392 مبتنی بر سندتحول بنیادین آموزش و پرورش شروع و در ادامه مسیر با چالش های زیادی مواجه شد تا اینکه پس از بررسی های متعدد در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، در 23 اسفندماه 1400، از سوی رئیس جمهور به آموزش و پرورش ابلاغ شد.

وی با تأکید بر انتظارات به جا و برحق جامعه معلمان درخصوص طرح رتبه بندی گفت: با وجود تمام تلاش هایی که  انجام شد به نظر میرسد باز هم در اجرای طرح از بُعد زمان، کمی تأخیر داشته ایم که تنها دلیل آن وجود مقررات و قوانین مربوط به اجرای این طرح بود. خوشبختانه در دولت سیزدهم با توجه به حمایت رئیس محترم جمهور، اشکالات این طرح سریعا برطرف شده و در نهایت طرح رتبه بندی به نتیجه رسیده است.   

نوری با اشاره به اهداف اجرای طرح رتبه بندی معلمان خاطرنشان کرد: رتبه بندی معلمان مبتنی بر سندتحول بنیادین است و مهم ترین هدف آن ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت در کشور است.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به هدف اصلی رتبه بندی اضافه کرد: طرح رتبه بندی، علاوه بر افزایش حقوق و مزایای معلمان، انگیزه «آموختن دانش» و «رقابت علمی» را در جامعه معلمان ارتقا می دهد و این باعث افزایش توانمندی معلمان نسبت به امروز خواهد شد. لذا این توانمندی در تربیت دانش آموزان نیز بی تأثیر نبوده و آنها را به سمت اهداف سند و تربیت تمام ساحتی هدایت خواهد کرد.

نوری گفت: ماده دوم رتبه بندی فرهنگیان، به شرح شایستگی های 3 گانه، عمومی، تخصصی و حرفه ای معلمان پرداخته و در هر مورد رتبه ها را مشخص می کند.

رتبه بندی معلمان

وی با بیان اینکه در طرح رتبه بندی، معلمان در 5 رتبه تقسیم بندی می شوند، گفت: دایره شمول رتبه بندی، در دو لایحه ای که دولت گذشته ارائه شده بود، بعضی افراد از جمله همکاران فرهنگی که از مدارس به ادارات آمده بودند را شامل نمی شد که بر اساس اصلاحات صورت گرفته و مصوبه شورای انقلاب، این اشکال برطرف شد.

نوری ادامه داد: اکنون با ابلاغ طرح رتبه بندی و براساس قانون، وزارت آموزش و پرورش مکلف است آیین نامه مربوطه را در مدت یک ماه کاری تدوین کند که امیدواریم پس از تصویب آیین نامه در هیئت دولت، طرح رتبه بندی از اوایل سال جدید اجرایی شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری  جلسات مکرر با موضوع رتبه بندی، گفت: تلاش می کنیم تا این کار دقیق و جدی انجام شود و تأکید داریم که یکی از مهم ترین اقدامات ما نگاه به هدف رتبه بندی است که می تواند برای جامعه و معلمان موثر باشد.

نوری با بیان اینکه در ماده یک رتبه بندی به افزایش کیفی فرایند تعلیم و تربیت و اعتلای کرامت و منزلت همچنین استقرار نظام پرداخت براساس شایستگی و توسعه مستمر شایستگی عمومی و حرفه ای معلمان اشاره شده است، افزود: در لایحه قدیم دولت، افراد هر 6 سال یک بار مشمول رتبه بندی می شدند اما اکنون افراد هر 5 سال یک بار مشمول رتبه بندی خواهند شد و محدودیت سنوات نیز ندارد اما برای یک عده که در مناطق محروم خدمت می کنند و یا معلم شاغل در مدارس استثنایی و ابتدایی هستند این رتبه هر سال 3 ماه کم می شود و به 4 سال تقلیل پیدا می کند و برای معلمانی که تاییدیه بنیاد نخبگان را دارند نیز یک رتبه 3 ساله خواهد بود.

نوری گفت: در اجرای این قانون از دولت، مجلس، رئیس جمهور و شورای نگهبان تشکر میکنم زیرا این کار گسترده ای است که با تلاش دولت؛ در حداقل زمان ممکن به نتیجه رسید.

وزیر آموزش و پرورش افزود: همه معلمان رسمی، پیمانی و افرادی که حکم معلمی دارند، اما در ادارات آموزش و پرورش خدمت می‌کنند و همچنین معلمان غیررسمی که احکام استخدامی دارند؛ شامل رتبه بندی خواهند شد، ولی این قانون شامل معلمان بازنشسته نخواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود از تشکیل کلاس‌های حضوری مدارس بعد از تعطیلات نوروز خبر داد و گفت: اکنون نیز فعالیت های آموزشی در حال انجام است اما رعایت پروتکل های بهداشتی شرط اصلی است؛ در صورت افزایش دوباره کرونا پس از ایام تعطیلات، کلاس‌های جبرانی در مدارس تشکیل و به نیم سال دوم تحصیلی نیز مدتی افزوده خواهد شد.

وی درباره پرداخت دریافتی های معلمان حق التدریس بیان کرد: نبود زیرساخت‌های مالی و اختلاف‌های آماری با سازمان برنامه و بودجه از دلایل تاخیر در پرداخت حق التدریس معلمان است که خوشبختانه در حال حاضر بخشی از آن تامین مالی شده است. همچنین پرداخت اضافه تدریس همکاران شاغل و بازنشسته را نیز خواهیم داشت.

نوری درباره تعیین تکلیف نیروهای قبل از سال 92، افزود: براساس توافق نامه‌ای که بین آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی به امضا رسیده، احکام استخدامی ۳۶هزار نفر از معلمان حق التدریس، خرید خدماتی و نهضتی صادر شده است و احکام سایر معلمان غیر رسمی که شاغل نیستند ملزم به تدریس از مهر ۱۴۰۱خواهد بود.

وی از برگزاری آزمون استخدامی داخلی برای ۵۹هزار معلم قراردادی که صدور احکام استخدامی آن‌ها منع قانونی ندارد، ولی فاقد شماره کارمندی هستند خبر داد و افزود: این آزمون فروردین سال آینده برگزار خواهد شد و تکلیف این معلمان نیز مشخص خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزشیاران نهضت سوادآموزی که در آزمون خرداد امسال پذیرفته نشده‌اند؛ می‌توانند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند و سال آینده تکلیف ۴۰هزار معلم غیررسمی که تا قبل از سال ۹۲با آموزش و پرورش همکاری داشته‌اند؛ مشخص خواهد شد.

نوری خاطرنشان کرد : سال آینده  ۲۵هزار معلم از طریق آزمون سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان خواهند شد که پس از طی دوره ۴ساله به استخدام آموزش و پرورش در خواهند آمد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه