یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی
خبر مهم درباره پرداخت یارانه نقدی در سال آینده | کالا برگ الکترونیکی برای هفت قلم کالا
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد.
یارانه نقدی اعطای کمک مالی دولت به قشر خاصی از مردم است که بیستم هر ماه واریز می شود. پرداخت یارانه نقدی جهت افزایش رفاه عمومی در دولت دهم کلید خورد. میزان یارانه نقدی 45 هزار و پانصد تومان است. پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در رابطه با یارانه نقدی حرف و حدیث های زیادی بوده است، زیرا رئیسی وعده افزایش یارانه را داده است. در ادامه به آخرین خبر از واریز یارانه نقدی می پردازیم.
قالیباف گفت: ارز در سال آینده تک نرخی است و دولت ارزهای خود را میتواند یا مستقیماً به واردات کالا بدهد و یا ریال آن را پرداخت کند. وی افزود: نرخ خرید ارز حداکثر ۲ درصد زیر نرخ ETS است و اگر دولت بخواهد ارز را به واردکننده بدهد باید به نرخ ETS بدهد ولی اگر بنا دارد آن را به انتهای زنجیره یعنی به مصرف کننده و مردم بدهد کار درستی را انجام داده است که نظر من هم همین روش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد.
قالیباف گفت: مردم میتوانند کالاهای خود را بر همین اساس از همه مغازهها خریداری کنند و یارانه این موضوع به همین کارتهای بانکی که هماکنون در اختیار مردم است واریز میشود.
وی افزود: دولت احتمالاً یارانه لازم را به انتهای زنجیره و برای تأمین نیازهای مردم به اقلامی مانند گوشت سفید، شیر، گندم، آرد، روغن، شکر و ... خواهد داد. برای مثال یک و نیم مرغ، ۸۰۰ گرم روغن، ۷۰۰ گرم گوشت قرمز، شیر و نان نیاز ماهانه هر فرد است که بر همین اساس به این کالاها یارانه پرداخت خواهد شد و باید براساس مصرف میانگین ماهانه مردم حمایتهای یارانهای از آنها صورت گیرد البته این حمایت براساس قیمت شهریور سال ۱۴۰۰ اجناس است و مردم کالاهای بالاتر از میزان نیاز خود را با قیمت آزاد خریداری میکنند اما کالاهای به میزان در نظر گرفته شده یارانه دارد.
رئیس مجلس گفت: ما به مردم اطمینان میدهیم اقلام اساسی مردم که در سفره آنها است تأمین خواهد شد. این در حالی است که در سال جاری ۱۵ تا ۱۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین نهادههای دامی اعتبار در نظر گرفته شد که چهار هزار میلیارد تومان آن به هدف ننشست.
قالیباف گفت: ۱۲ هزار نفر از مردم در فقر مطلق بوده و کم توان هستند این در حالی است که ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش سازمانهای حمایتی هستند ولی باید قدرت خرید مردم را بالا ببریم و از آنها حمایت کنیم.
وی افزود:سیاست اصلی دولت برای حمایت از انتهای زنجیره یعنی مردم ا ست ولی ممکن است دولت حمایت را به ابتدای زنجیره در برخی اقلام و کالاها ببرد و برخی این حمایتها هم به پایان زنجیره؛ ولی اگر قرار است این حمایت مختص انتهای زنجیره باشد بایستی فقط از طریق کالابرگ باشد نه یارانه نقدی.
قالیباف گفت: به بازنشستگان، فرهنگیان، معلمان و اعضای هیأت علمی خدا قوت میگویم ضمن اینکه باور مجلس و دولت آن است که این افراد آینده کشور را میسازند و نسل بعدی را تربیت کرده و مهارت به آنها یاد میدهند؛ تربیت و تزکیه دست آنان است و ما مکلف به توجه به این قشر هستیم به همین دلیل برای حقوق این افراد اعتبارات خوبی در نظر گرفتهایم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی آخرین جزییات حذف یارانه پردرآمدها را تشریح کرد و گفت: در این طرح یارانه مشمولان قانون جوانی جمعیت اضافه میشود.
مهدی طغیانی، پیرامون جزئیات حذف ۱۸ میلیون نفر از دریافت یارانه اظهار داشت: دولت در بودجه جدید موضوعی مبنی بر حذف یارانه پردرآمدها آورده بود و دولتمردان در پاسخ به پرسش نمایندگان اعلام کردند، در حال حاضر ۸۷ میلیون نفر در کشور یارانه هدفمندی دریافت میکنند و ۶۰ میلیون نفر نیز یارانه معیشتی میگیرند.
او افزود: با این وضعیت تعداد ۸۷ میلیون نفر جزو اقشار مستحق یارانه محسوب نمیشوند و بخشی از آنها کسانی هستند که درآمد کافی دارند اما به دلیل نقصی که ما در اطلاعات و پایگاه دادهای داشتهایم اینها نیز مشمول دریافت یارانه شدند و توزیع شدن منابع سبب شده که نتوانیم به کسانی که مستحق واقعی هستند رسیدگی کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر افرادی در صف دریافت یارانه هستند که به سبب کمبود بودجه، امکان اضافه کردن آنها به افراد یارانهبگیر وجود ندارد، بیان کرد: بدین معنا که این افراد یا در زمان مقرر ثبت نام نکردهاند و یا به اشتباه حذف شدهاند که اکنون شرایط اضافه شدن این دسته از افراد وجود ندارد. در مقابل عده زیادی قابل توجه، مستحق یارانه نیستند ولی اکنون یارانه دریافت میکنند و باید به این نکته توجه داشت که برخی از این افراد هیچ نیازی به این دریافت این عدد ندارند.
او تصریح کرد: براساس آخرین سرشماری حدود ۸۴ میلیون نفر جمعیت کشورمان است که اکنون ۷۸ میلیون نفر در یارانه هدفمندی قرار دارند و یعنی حدود پنج میلیون نفر یارانه دریافت نمیکنند. در قانون، حذف یارانه پردرآمدها آمده است بدین معنا که سه دهک که حدود ۱۸ میلیون نفر میشود حذف شوند و یارانه هدفمندی از ۱۸ میلیون به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده و پرداخت میشود و با تعداد یارانه معیشتی برابر میشود که به احتمال زیاد دهک یک تا شش و یا هفت یارانه دریافت میکنند و سه دهک هشت، ۹ و ۱۰ به احتمال حذف میشوند.
طغیانی درپاسخ به این سوال که با حذف ۱۸ میلیون نفر یارانهبگیر به نرخ دریافتی یارانه افراد باقی مانده در یارانه هدفمندی اضافه میشود یا خیر، بیان کرد: برای بحث یارانه احکام مختلف داریم که دولت موظف به انجام آن است. به طور مثال کسانی که مشمول قانون جوانی جمعیت میشوند و کسانی که تحت پوشش هستند، حمایت شده و یارانه آنان افزایش مییابد. بحث افزایش یارانه همه یارانه بگیران به میزان منابع دولت بستگی دارد، یعنی اگر دولت تشخیص دهد که لازم است افزایشی دهد و یا به صورت تبعیض آمیز به دهکهای پایین بیشتر و به دهکهای بالاتر کمتر بپردازد، اختیارش با دولت است.