همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان کی اجرایی می شود
خبر خوش برای بازنشستگان | اجرایی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان در بهار
دبیرکل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران در پیام نوروزی خود از کارگران و بازنشستگان تقدیر کرد و انتظارهای این اقشار از دولت و سازمان تامین اجتماعی را برشمرد.
همسانسازی حقوق بازنشستگان یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازهترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداختها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسانسازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوقها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.
دبیرکل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران در پیام نوروزی خود از کارگران و بازنشستگان تقدیر کرد و انتظارهای این اقشار از دولت و سازمان تامین اجتماعی را برشمرد.
متن کامل پیام سال جدید (۱۴۰۱) «علیرضا محجوب» به این شرح است:
سلام بر مزد بگیران کارگران و همه کسانی که تولید به دست، قوت و اراده آنها میچرخد و قدر آنها آنگونه که باید شناخته نمیشود. سال ۱۴۰۱ یا به تعبیری دیگر «حلول قرن جدید هجری شمسی» را خدمت همه شما تبریک میگویم. مبارک باد ما با این سخن همراه است که امسال نمایندگان کارگران در شورای عالی کار خوش درخشیدند و در شرایط سخت، موفقیت مهمی را به دست آوردند؛ اگرچه ممکن است که تورم حاصل کارها بر باد بدهد ولی این از رحمت، تلاش و کوشش آنها کم نخواهد کرد.
جا دارد، در سالی که گذشته از برادرم جناب حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تقدیر کنم که از سال ۹۹ پیگیر تحقق همسانسازی حقوق بازنشستگان بودند و بالاخره توانستند به کمک شما بازنشستگان عزیز این موضوع را به کرسی بنشانند. با این حال هنوز ۲۵ درصد از متناسبسازی سال ۱۴۰۰ باقی مانده است. برای سازمانی که ناچار شده بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی برای سال جاری تنظیم کند، این عدد بزرگی نیست. امیدواریم که این ۲۵ درصد را در کارشان بگنجانند. امیدواریم که بدانند برای بازنشستگان، برای مستمریبگیران و برای همه کسانی که عیان این موضوع هستند، چه اندازه تکمیل همسان سازی تا ۱۰۰ درصدی زمان برقراری مهم است؛ چهقدر همسانسازی مهم و بااهمیت است و یکی از آرزوهایی است که تنها بخشی از آن تحقق پیدا کرده است.
من باید به مسکن کارگری هم اشاره کنم بویژه مسکن آن دست از کارگران و بازنشستگانی که بعد از این همه سال خدمت، مسکنی ندارند. طرح و توافقی ۳ سال پیش با وزارت راه و شهرسازی نوشته شد. این هم جزء مواردی است که سازمان تامین اجتماعی باید منابع آن را اختصاص دهد تا «اتحادیه اسکان» برای انجام آن دست به کار شود. مسکن مهمترین معصل کارگران، بازنشستگان و جامعه است. توجه به مسکن یعنی توجه به همه مشکلات کارگری و بازنشستگی.
همچنین یادآوری میکنم و امیدواریم که در این شرایط دشوار دولت مطابق اجازه ای که مجلس به او داده است، ارز مربوط به خرید کالاهای اساسی را حذف نکند. امیدوارم که دولت از این تصمیم منصرف شود. این کار، سفرههای ما را کوچک میکند. این امر تلاشی که برای افزایش دستمزد توسط شورای عالی کار انجام شده و تلاشی که آقای صادقی برای همسانسازی انجام داده است، را بر باد میدهد؛ چراکه از این ناحیه تورم، سفره فقرا را بر باد میدهد. ما آرزو میکنیم که سال ۱۴۰۱، سالی پر از رفاه، نعمت، صفا و صمیمت باشد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و معاون دبیرکل خانه کارگر، از ضرورت تسری ۲۵ درصد متناسبسازی سال ۱۴۰۰ به حقوق کفبگیران دفاع کرد و یادآور شد که سازمان تامین اجتماعی نباید به سفره کفبگیران خود بیتفاوت باشد.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در نشست ماهیانه اعضای این اتحادیه درباره افزایش ۵۷ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۰ سخن گفت. صادقی در حاشیه این جلسه به خبرنگار ایلنا گفت: «کارفرمایان در مورد افزایش دستمزد، سیاست فرار به جلو را اتخاذ کردهاند که سیاست نخنما شده است.»
وی افزود: «کارفرمایان سال ۸۵ هم همین سیاست را پیش گرفتند تا مصوبه دستمزد را ابطال کنند که در نهایت منجر به تغییر این مصوبه در هیات دولت شد.»
صادقی با بیان اینکه سبد معیشتی که مبنای افزایش ۵۷ درصدی دستمزد قرار گرفته است، با سبد هزینههای مصوب کارگروه مزد شورای عالی کار که حدود ۹ میلیون تومان تعیین شد و سبد معیشت گروه کارگری که حدود ۱۱ میلیون تومان محاسبه شد، فاصله دارد، گفت: «بنابر این مزد ۱۴۰۱ با سبد معیشت کمیته مزد حدود ۲۵ درصد و با سبد معیشت گروه کارگری ۴۴ درصد فاصله دارد.»
وی با نگرانی از آثار تورمیِ سیاستهای اقتصادی سال آینده، گفت: «حذف ارز ترجیحی و دریافت مالیات از حقوقهای بالای ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ضمن ایجاد تورم، درآمدهای کارگران را کاهش میدهند. بنابراین اثرات حذف ارز ترجیحی در قالب تورم سنگینی خواهد کرد و ۱۰۰ هزار تومان هم از دستمزد کارگران به حساب مالیاتهای دولت میرود.»
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به ضرورت تسری افزایش حداقل مزد و مزد سایر سطوح به حداق مستمری و مستمری سایر سطوح بازنشستگان کارگری، گفت: «هر آنچه در شورای عالی کار برای دستمزد تصویب میشود، عینا باید از طریق مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی در مستمری بازنشستگان هم اعمال شود.»