رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
فرهنگیان بخوانند | خبر مهم درباره ارتقای رتبه بندی معلمان در ۱۴۰۱
محمدرضا احمدی درباره ریلگذاری مجلس برای حمایت از معلمان در مناطق محروم و صعبالعبور اظهار داشت: در قانون رتبهبندی فرهنگیان حمایتهایی برای معلمانی که در مناطق محروم خدمت میکنند دیده شده است.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
برای معلمانی که در مناطق محروم خدمت میکنند، ارتقای رتبهبندی از ۵ سال به ۴ سال کاهش یافت و این امر مشوقی برای خدمت در مناطق محروم است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در قانون رتبهبندی معلمان، فرهنگیان در ۵ سطح رتبهبندی میشوند که هر کدام از پایهها با شرایطی پس از طی ۵ سال میتوانند به رتبه بالاتر ارتقاء پیدا کنند.
احمدی با بیان اینکه برای معلمانی که در مناطق محروم خدمت میکنند ۵ سال به ۴ سال کاهش یافت ابراز داشت: این امر هم مشوقی برای خدمت در مناطق محروم است و هم سبب میشود تا حین خدمت در مناطق محروم از امتیازات لازم محروم نشوند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره نظارت کمیسیون اصل ۹۰ بر حسن اجرای قوانین خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در اجرای قانون رتبهبندی فرهنگیان با توجه به اینکه قانون مشمول جمعیت زیادی میشود و باید نظارت کافی بر آن اعمال شود.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این راستا دو نفر از اعضای کارشناس کمیسیون آموزش و تحقیقات در هیئت ممیزی عضو شدند تا در روند نوشتن شرایط رتبهبندی و احراز آن نظارت کنند.
وی گفت: علاوه بر آن با دستگاههایی نظیر اداره کار جلساتی برگزار شد تا به عنوان مثال با توجه به گزارشات واصله که حاکی از اجحاف در حق معلمان غیرانتفاهی است بازدیدهایی را به عمل آوردند تا ببیند در حوزه بیمه یا پرداخت حقوق حق این معلمان ادا میشود یا خیر.
احمدی با بیان اینکه مجلس از بعد نظارتی بر این امر ورود کرده و نظارت میکند تصریح کرد: همچنین دستگاههایی که بازوانی برای نظارت مجلس شورای اسلامی هستند نیز بهکارگیری میشوند تا در کنار مجلس بر این امور نظارت کنند.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس خاطرنشان کرد: چنانچه برخی از قوانین که مجلس مصوبه کرد اما گاهی دولت یا بخش خصوصی آن را اجرا نکرد طبق قانون امتیازات بخش خصوصی ابطال میشود؛ البته اینکه صرفاً مجلس در همه جا بر حسن اجرای قوانین نظارت داشته باشد دشوار است.
وی افزود: مجلس، دولت، دستگاههای نظارتی و امنیتی همه باید پای کار باشند تا قوانینی که برگرفته از ساعتها بحث و گفتوگو در مجلس است به خوبی اجرا شود اما اگر در زمینهای مردم مشاهده کردند که قانون وجود دارد اما اجرا نمیشود آن را برای کمیسیون اصل ۹۰ مکاتبه کنند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به عنوان مثال یکی از قوانینی که مصوب اما اجرا نشد در حوزه بورسیه دانشجویان دکترا بود که توانستیم پس از ورود به این موضوع حق این دانشجویان را به آنان برگردانیم.
صادق ستاریفرد در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه اظهار داشت: برای پیشگیری از آسیبهای آموزش مجازی راهی به جز آغاز آموزش حضوری مدارس وجود ندارد.
وی افزود: شیوع کرونا سبب اختلال در نظام آموزشی کشور شد زیرا فضای مجازی بستر تربیت چندساختی نیست و فضای مجازی به عنوان یک مکمل در دوره گذار مطرح بود و مدرسه باید آخرین مکان بسته شدن و نخستین مکان بازگشایی باشد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دانشآموزان و خانوادهها از بازگشایی حضوری مدارس استقبال بسیار خوبی کردند عنوان کرد: از مجاهدت و تلاش معلمان به عنوان مدافعان تعلیم و تربیت قدردانی میکنیم.
ستاری فرد بیان کرد: آموزش و پرورش یک دستگاه عظیم انسانساز و تمدن ساز و یک نیاز اساسی در جامعه است و معلم در نگاه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و مقام معظم رهبری نقش اصلی را در تربیت نیروی انسانی دارد.
ستاریفرد با بیان اینکه نقطه آغاز تحقق شعار سال در مدرسه و آموزش و پرورش است بیان کرد: مدرسه مهمترین بستر تحقق تولید دانشبنیان است و فرهنگ کار و اشتغالزایی و کارآفرینی باید در وجود دانشآموزان نهادینه شود و اشتغالزایی برای هنرجویان آموزش و پرورش فراهم شود که به تحقق شعار سال و هم به نظام حکمرانی کشور کمک میکند.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۳۸ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۱ برای رتبهبندی معلمان لحاظ شده است عنوان کرد: آیین نامه اجرایی این طرح در چند روز آینده توسط هیئت وزیران ابلاغ میشود.
ستاریفرد با اشاره به اینکه توزیع عادلانه اعتبارات براساس سند آمایش سرزمینی و عدالت یکی از اهداف جدی وزارت آموزش و پرورش است عنوان کرد: یکی از سیاستهای اساسی وزارت آموزش و پرورش توجه جدی به نظام تربیتی چندساحتی دانش آموزان براساس سند تحول بنیادین است زیرا معلمان فقط انتقالدهنده علوم درسی نیستند بلکه مربیانی هستند که دانش آموزان را در همه زمینههای اعتقادی، عبادی، اخلاقی، مهارتی و کارآفرینی پرورش میدهند و در واقع مدرسه کانون پیشرفت محله میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش از اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه ورزش در مدارس استان کرمانشاه خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم مدارس این استان در سال جاری میزبان مسابقات ورزشی کشورهای حوزه مقاومت باشد.