همسان‌سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

جزییات جدید از همسان سازی حقوق بازنشستگان | سرانجام همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟

بازنشستگان خواستار راه‌اندازی نهاد تخصصی مسئول رسیدگی به حقوق شده و به مجلس ترکیب این کمیته را پیشنهاد داده‌اند.

جزییات جدید از همسان سازی حقوق بازنشستگان | سرانجام همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟
کدخبر : 6609
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان  یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازه‌ترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوق‌ها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

 وضعیت آشفته صندوق‌های بازنشستگی و اجرایی‌نشدن تمام وعده‌های همسان‌سازی حقوق بازنشستگان وضعیت زندگی بسیاری از بازنشستگان را با مشکل مواجه کرده است. 

در چنین شرایطی جمعی از بازنشستگان کشور با راه‌اندازی کارزاری که بیش از ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر آن را امضا کرده‌اند از رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خواسته‌اند کمیته تخصصی پیگیری مطالبات بازنشستگان را راه‌اندازی کند. 

بازنشستگانی که این کارزار را امضا کرده‌اند، مجلس را خطاب قرار دادند و آنها را به کوتاهی در مورد رسیدگی به حقوق خود متهم کرده‌اند و یادآور شده‌اند که عملکرد مجلس موجب ناامیدی و دلسردی آنها شده است. 

به همین دلیل بهترین راهکار ممکن را اصلاح این وضعیت از طریق راه‌اندازی نهاد تخصصی مسئول رسیدگی به حقوق خود دانسته‌اند و به مجلس ترکیب این کمیته را پیشنهاد داده‌اند.  

در متن این کارزار آمده است: 

«احتراما همانگونه که استحضار دارید جمعیت بازنشستگان کشور اعم از تامین اجتماعی، لشکری و کشوری که مشترک صندوق‌های بازنشستگی ۱۸گانه می‌باشند. حدود ۶ میلیون نفر است که با خانواده تحت پوشش، جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر یا یک‌چهارم از جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند و رسیدگی به امور تقنینی و نظارت بر اجرای قوانین مرتبط با آن‌ها در صندوق‌های بازنشستگی و وزارتین مربوط طبق قانون آیین‌نامه داخلی مجلس در حوزه وظایف و فعالیت کمیسیون اجتماعی مجلس قرار دارد. 

متاسفانه مجلس محترم و به‌ویژه این کمیسیون تا به حال فعالیت قابل‌توجه و ثمربخشی در راستای توجه به امور معیشتی، درمانی و رفاهی بازنشستگان کشور از خود بروز نداده و عملکرد کنونی باعث دلسردی و نومیدی این اقشار فرهیخته و سالمند را از نحوه فعالیت نمایندگان محترم مجلس که نماینده و وکیل ملت محسوب می‌شوند فراهم نموده است. 

با عنایت به اینکه انتخابات مجلس دوازدهم در سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و بازنشستگان در این زمینه جهت تنویر افکار عمومی و ترغیب مردم جهت شرکت حداکثری در انتخابات مشارکت بسیار فعالی خواهند داشت، به منظور انجام فعالیت ثمربخش و موثر جهت امور قانونگذاری و نظارت بر عملکرد صندوق‌ها و رسیدگی به امور متنوع بازنشستگان کشور تشکیل و سازماندهی (کارگروه یا کمیته تخصصی امور بازنشستگی) در آن کمیسیون محترم در سال ۱۴۰۱ بسیار ضروری خواهد بود. 

برای تحقق تشکیل و ساماندهی این کمیته تخصصی ترکیب مناسبی از اعضای کمیسیون اجتماعی، اساتید و صاحب‌نظران حوزه تامین اجتماعی و همچنین حداقل ۱۱ نفر از بازنشستگان متخصص، مجرب و مبرز (۳ نفر از بازنشستگان مشترک سازمان تامین اجتماعی، ۳ نفر از بازنشستگان مشترک صندوق بازنشستگی کشوری، ۳ نفر از بازنشستگان مشترک سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و ۲ نفر از بازنشستگان سایر صندوق‌ها) می‌توانند ساختار و کیفیت کار این کارگروه تخصصی را پایه‌ریزی و به وضعیت مطلوب هدایت کنند تا امور بازنشستگان و صندوق‌های بازنشستگی از طریق ارائه و بررسی طرح‌ها و لوایح مرتبط و همچنین نظارت بر فعالیت‌ها و عملکرد صندوق‌های تامین اجتماعی ارتقا یابد.» 

همسان سازی حقوق بازنشستگان

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد: انتظار داریم که احکام بازنشستگان تامین اجتماعی پس از اعمال متناسب‌سازی سال ۱۴۰۱ صادر شود.

حسن صادقی در لایو اینستاگرامی کارگر ایرانی، با اشاره به سابقه اعمال متناسب‌سازی و افزایش مستمری بازنشستگان در سال ۱۴۰۰، گفت: در هنگام تعیین عدد نهایی جمع متناسب‌سازی و افزایش مستمری ۱۴۰۰ گزینه‌های مختلفی مطرح شد.

وی ادامه داد: اصرار ما بر این بود که مستمری بازنشستگان با اعمال متناسب‌سازی کمتر از کف‌بگیر شاغل کشوری و بازنشسته هم‌تراز وی نباشد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه از طریق منابع خود به اطلاعات حقوق شاغلان کشوری دست یافتیم و برای‌مان روشن شد که حداقل حقوق این گروه در سال ۱۴۰۰ کمتر از چهار میلیون و ۹۵۰ هزار تومان نیست، اظهار داشت: در نهایت پس از روزها و ساعت‌ها بحث، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کف مستمری بازنشستگان تعیین شد؛ البته قرار بود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باشد که ۱۰۰ هزار تومان آن را پرداخت نکردند.

صادقی با اشاره به طلب بازنشستگان تامین اجتماعی از متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: ۲۵ درصد متناسب‌سازی ۱۴۰۰ برای ۱۴۰۱ در تعهد سازمان تامین اجتماعی باقی مانده است و انتظار داریم که پرداخت آن با احکام ۱۴۰۱ انجام شود.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی اصرار داشت که متناسب‌سازی باقی‌مانده‌ ۱۴۰۰ صرفا برای میانه‌بگیران اعمال شود اما ما نپذیرفتیم و تاکید داریم که باید برای همه باشد، حتی برای آن حداقلی‌بگیر که به جای چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۰ دریافت کرده است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه ۲۵ درصد طلب مستمری‌بگیران در سال ۱۴۰۰ یک چهارم کف مستمری ۱۴۰۰ را دربرمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: طلب بازنشستگان از ابن بابت ۶۷۵ هزار تومان می‌شود. انتظار داریم که احکام بازنشستگان تامین اجتماعی پس از اعمال متناسب‌سازی سال ۱۴۰۱ صادر شود.

صادقی با اشاره به موضوع اعمال ۱۰ درصد افزایش مستمری برای برای بازنشستگان کلیه صندوق‌ها و عدم تفکیک تامین اجتماعی از آنها در شرایطی که این سازمان قوانین خاص خود را دارد، ابراز داشت: منتظر اصلاح بودجه ۱۴۰۱ هستیم تا برابر مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد ۱۴۰۱ و بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی با بازنشستگان تامین اجتماعی رفتار شود.

وی اضافه کرد: چنانچه ۱۰ درصد افزایش مستمری را برای بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال کنند، آن را نمی‌پذیریم و پاسخ قاطع خواهیم داد؛ البته احساس می‌کنیم که موضوع حل شده است اما حتی اگر ذره‌ای دخل و تصرف در مصوبه شورای عالی کار صورت دهند، پاسخ خود را از ما خواهند گرفت.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه