رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان | مشمولان رتبه بندی معلمان مشخص شدند
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت: به زودی طرح رتبه بندی معلمان، برای ۷۰۰ هزار معلم اجرایی میشود.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
رحیمی نژاد گفت: طرح رتبه بندی ابتدا در سال ۱۳۷۱ شروع شد و در سال ۱۳۹۹ در قالب لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و سال ۱۴۰۰ برای اجرا در مجلس نهایی شده و این آیین نامه تدوین و تنظیم شده به مجلس وارائه شده است.
او می گوید : در این طرح کیفیت بخشی آموزشی و رضایت شغلی معلمان و نگاه به معلم به عنوان یک هیئت علمی در آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت: قبلا طرح شامل معلمان فعال در آموزشگاهها بود، ولی اکنون دایره شمول آن بالا رفته و همه کسانی که در آموزش و پرورش فعالند مانند معلمان شاغل در گروه اداری و معلمان فعال در آموزشگاهها را شامل میشود.
او می گوید: این طرح از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اجرایی شده و امسال آیین نامه و کارهای آن اجرایی می شود.
رحیمی نژاد گفت: دیگر ارزیابی به صورت متمرکز نیست وخود معلم اطلاعات را وارد سامانه میکند و محوریت شورای معلمان است، اصلاحات این طرح با نظر مدیران مدارس انجام شده است.
او می گوید: این طرح ۲ سال ضمانت اجرایی دارد و قابلیت بازنگری و اینکه در احکام معلمان با عناوین مختلف استادیار معلم، دانشیار معلم و… نیز درج میشود.
به گفته او در لایحه ۹۹ حدود ۲۰ هزار میلیارد برای سه سال در نظر گرفته شده بود که در حال حاضر به ۶۸ هزار میلیارد ارتقا یافته است.
محمدرضا احمدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت تدوین آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان از سوی دولت، گفت: پس از تصویب این قانون در مجلس و ابلاغ آن برای اجرا به دولت قوه مجریه پیشنویس این آئیننامه را تدوین کرده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تدوین پیشنویس اولیه آئیننامه رتبهبندی معلمان از سوی دولت خبر داد.
محمدرضا احمدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت تدوین آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان از سوی دولت، گفت: پس از تصویب این قانون در مجلس و ابلاغ آن برای اجرا به دولت قوه مجریه پیشنویس این آئیننامه را تدوین کرده است.
وی ادامه داد: روز یکشنبه نیز مسئولان وزارت آموزش و پرورش با حضور در مجلس متن این آئیننامه را برای اعضای کمیسیون آموزش تشریح کردند که از نظر اعضای کمیسیون ایراداتی وجود داشت که باید برطرف شود.
نماینده رشت در مجلس با بیان اینکه باید به سرعت این آئیننامه از سوی وزارت آموزش و پرورش تدوین و برای تصویب به هیات وزیران ارسال شود، اضافه کرد: این آئیننامه باید بگونهای تدوین شود که فرهنگیان از مزایای رتبهبندی به خوبی استفاده کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: باید در آئیننامه تدوین شده شرایط بگونهای باشد که بحث علمی، جامعنگری و صلاحیت معلمان درنظر گرفته شود تا شاهد ارتقا شغلی این قشر زحمتکش در کشور باشیم.
احمدی با بیان اینکه قطعاً مجلس برای معیشت فرهنگیان اهمیت قائل است، اظهار کرد: باید آئیننامه قانون رتبهبندی بهگونهای باشد که کف افزایش حقوق معلمان طبق این قانون ۴۵ درصد باشد.
صادق ستاریفرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره رتبهبندی معلمان اظهار کرد: برای تدوین آییننامه رتبهبندی معلمان سعی شد که مشارکت جمعی عوامل مؤثر و ذینفعان در نظر گرفته شود و سعی شد نظرات مدیرانکل استانها و مدیران مناطق آموزش و پرورش کشور مد نظر قرار گیرد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در آییننامه رتبهبندی معلمان، همه معلمان رتبه میگیرند و هیچ محدودیتی برای کسب رتبههای پنجگانه وجود ندارد و هیچ سهمیهای برای رتبههای پنجگانه پیشبینی نشده است.
صادق ستاریفرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره رتبهبندی معلمان اظهار کرد: برای تدوین آییننامه رتبهبندی معلمان سعی شد که مشارکت جمعی عوامل مؤثر و ذینفعان در نظر گرفته شود و سعی شد نظرات مدیرانکل استانها و مدیران مناطق آموزش و پرورش کشور مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش آییننامه رتبهبندی معلمان را پیشنهاد کرده است فلذا در فرایند بررسی در کمیسیونهای دولت و در صحن هیأت وزیران، امکان جرح و تعدیل مفاد آییننامه حتما وجود دارد.
ستاریفرد به تفاوت لایحه رتبهبندی معلمان و آنچه قرار است اجرا شود، اشاره کرد و افزود: در لایحهای که دولت قبل فرستاده بود، موضوع رتبهبندی را سهمیهبندی کرده بود و به نحوی پیشبینی شده بود که حداقل 55 درصد معلمان در رتبه یک و دو قرار بگیرند و پیشبینی شده بود صرفا 10 درصد معلمان در رتبه 5 قرار گیرند.
وی اضافه کرد: در لایحه رتبهبندی، افزایش حقوق را 25 درصد عنوان کرده بودند در صورتی که در متنی که قرار است اجرا شود افزایش حقوق از 45 درصد تا 90 درصد هست.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در لایحه صراحتا گفته بودند معلمانی که دارای حداقل 2 سال سابقه هستند باید مشمول رتبهبندی شوند یعنی معلمان سال اول و دوم مشمول رتبهبندی نمیشدند، اضافه کرد: در حال حاضر همه معلمان مشمول رتبهبندی میشوند.
وی ادامه داد: در آییننامه رتبهبندی معلمان، همه معلمان حداقل در یک رتبه قرار خواهند گرفت و هیچ محدودیتی برای کسب رتبههای پنجگانه وجود ندارد و هیچ سهمیهای برای رتبههای پنجگانه پیشبینی نشده است.
ستاریفرد اظهار کرد: در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس، سنوات ارفاقی و تعجیل در کسب رتبه، اساسا پیشبینی نشده بود اما انشاءالله این آییننامه و قانون به نحوی اجرا میشود که برای معلمان شاغل در مدارس روستایی و عشایری و مرزی و معلمان مدارس استثنایی، یک سال تعجیل در کسب رتبه خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در ارزیابی رتبهها و امتیازات مربوط به هر رتبه، اصل و محوریت را بر اعتماد به خود آموزش و پرورش گذاشتیم و اصل بر اعتماد به مدرسه و هیأت ممیزه هر منطقه و ناحیه آموزشی و پرورشی است لذا این دو مرجع، مدرسه و هیأت ممیزه منطقه یا ناحیه آموزشی و پرورشی تعیینکننده رتبه معلمان خواهند بود.