همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
خبر مهم درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان | آخرین جزییات از همسان سازی حقوق بازنشستگان
محمدعلی براتی (فعال صنفی کارگران بازنشسته) ، در ارتباط با افزایش مستمری بازنشستگان گفت: انتظار داریم قبل از پایان اردیبهشت، احکام حقوقی جدید صادر شود؛ خواستهی ما اعمال مصوبات شورایعالی کار با تمام مولفههای مزدی و همچنین اجرای متناسبسازی ۱۴۰۱ است.
همسانسازی حقوق بازنشستگان یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازهترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداختها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسانسازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوقها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.
محمدعلی براتی خواستار صدور احکام افزایش حقوق بازنشستگان قبل از پایان اردیبهشت شد.
محمدعلی براتی (فعال صنفی کارگران بازنشسته) ، در ارتباط با افزایش مستمری بازنشستگان گفت: انتظار داریم قبل از پایان اردیبهشت، احکام حقوقی جدید صادر شود؛ خواستهی ما اعمال مصوبات شورایعالی کار با تمام مولفههای مزدی و همچنین اجرای متناسبسازی ۱۴۰۱ است.
او تاکید میکند: بایستی علاوه بر افزایش حقوق، متناسبسازی عادلانه برای تمام بازنشستگان از جمله حداقلبگیران اجرایی شود. در عین حال باید مابهالتفاوت فروردین ماه نیز همراه حقوق اردیبهشت پرداخت شود.
به گفته براتی، تبلیغات علیه افزایش مزد و مستمری ناعادلانه است: آن عضو اتاق بازرگانی که میگوید افزایش حقوق حداقلبگیران تورمزاست، باید پاسخ دهد چرا خودش ده برابر حداقل دستمزد یا بیشتر حقوق میگیرد اما هیچ مشکلی هم ندارد و تورم هم ایجاد نمیشود؟!
این بازنشسته ادامه میدهد: آیا فقط وقتی حقوق ۴ میلیون تومانی من بشود ۶ میلیون یا ۷ میلیون تومان، تورم ایجاد میشود؛ دستمزد مدیران و نمایندگان مجلس چقدر است؛ چرا کسی اعتراضی به مزدهای نجومی برخی گروهها و مشاغل نمیکند؛ چرا تعرفه پزشکان زیاد میشود اما اعتراضی نمیکنند که تورمزاست و ناعادلانه؟!
براتی در ادامه به حق درمان بازنشستگان اشاره میکند و میگوید: برخی مدیران برای عملهای پزشکی ساده به خارج از کشور میروند اما من بازنشسته توان تامین هزینههای درمان در داخل کشور و در بخش دولتی را هم ندارم؛ سالها حق بیمه دادهام اما امروز دفترچه بیمه به کارم نمیآید؛ حتی با بیمه تکمیلی نیز نمیتوانم از پس هزینههای سنگین دارو و درمان بربیاییم.
او با بیان اینکه «همه مواهب برای از ما بهتران است» ادامه میدهد: یکدرصدیها همه چیز دارند و خریدهایشان از خارج کشور است اما بازنشستهی حداقلبگیر نمیتواند برای نوهاش اسباببازی سادهی وطنی بخرد؛ بازهم میگویند افزایش حقوق ما تورمزاست!
براتی در پایان تاکید میکند: در این شرایط باید هرچه سریعتر احکام افزایش حقوق بازنشستگان با در نظر گرفتن افزایش شورایعالی کار و متناسبسازی صادر شود؛ البته با توجه به وضعیت اقتصادی موجود، این افزایشها نیز دردی از ما دوا نمیکند.
افزایش مستمری بازنشستگان با رای مثبت هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی به تصویب رسید.
حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اعلام این خبر از ارسال مصوبه یادشده به هیئت دولت جهت تصویب نهایی آن خبر داد.
به گفته وی، آنچه در هیات مدیره سازمان به تصویب رسیده، افزایش یاد شده مستمری به اندازهی مصوبات شورایعالی کار به اضافهی متناسبسازی است.
صادقی در پایان ابراز امیدواری کرد: احکام حقوقی جدید بازنشستگان با در نظر گرفتن افزایش سالانه به اضافهی متناسبسازی تا قبل از پایان اردیبهشت صادر شود.
دریابیگی، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران شمار بازنشستگان استان را ۱۸۰ هزار نفر ذکر کرد و گفت: ۷۰ درصد آنان از حقوق حداقلی برخوردار هستند.
نصراله دریابیگی با اشاره به مشکلات فراروی کارگران و بازنشستگان اظهار داشت:یکی از مسائل فراروی حوزه درمان است درحالی که طبق قانون، درمان رایگان بوده ولی کارگران و بازنشستگان سه نوع حق بیمه پرداخت می کنند و سرانه های درمانی نیز عاید کارگران نمی شود.
وی عدم اجرای کامل همسان سازی حقوق بازنشستگان را از دیگر مشکلات ذکر کرد و با بیان اینکه طبق قانون همسان سازی بازنشستگان ۲۵ درصد طلب دارند، افزود: طبق قانون باید اول ۲۵ درصد طلب بازنشستگان داده و سپس مصوبه دستمزد سال جاری اعمال شود.
دریابیگی تصریح کرد: ۷۰ درصد بازنشستگان از حداقل حقوق بهره مند هستند و چالش حقوق و دستمزد روی زندگی آنان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اظهار اینکه ۲۵ درصد مابقی همسان سازی بازنشستگان و جامعه کارگری باید محقق شود، افزود: این درحالی که همسان سازی حقوق معلمان و غیره از بودجه دولت انجام شد ولی برای بازنشستگان تامین اجتماعی این مسئله محقق نشد و از حساب ذخیره شده آنان تامین شد.
وی با اظهار اینکه تخصیص ۸۹ هزار میلیارد تومان برای بدهی تامین اجتماعی فقط در حد مصوبه و کاغذ است، گفت: سهام چند کارخانه را به تامین اجتماعی دادند که ضررده هستند.
وی شمار افراد تحت پوشش تامین اجتماعی را یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ۱۸۰ هزار نفر از این تعداد بازنشسته هستند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: همسانسازی حقوق، خواسته جدی بازنشستگان است و اختصاص ۹هزار میلیارد تومان برای این کار، به معنای اراده دولت برای ادامه اجرای آن است.
همسانسازی؛ کلمهای که برای برخی تنها وعده است و برای برخی کورسوی امیدی برای رهایی از این وضعیت؛ بازنشستگان ماههاست منتظرند تا همسانسازی را به جای صحبتهای مسئولان، نمایندگان و... در اساماسهای واریز حقوق خود ببینند؛ اما خبری نیست که نیست و هر روز وعده جدید و اعلام زمانی جدید.