قیمت بنزین | افزایش قیمت بنزین
بنزین هم کوپنی شد؟ | افزایش قیمت بنزین با واریزی جدید
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم تاکید کرد: نان به هیچ وجه گران نمیشود، بنزین هم به هیچ وجه کوپنی و گران نخواهد شد.
قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مهمترین خبر منتشر شده در باره قیمت بنزین قیمت واقعی آن که 20 هزار تومان اعلام شده است. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.
سیدکاظم موسوی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس در نطق میان دستور خود گفت: باید از ظرفیت دانشگاه ها در بخش صنعت، انرژی، دارو و درمان استفاده کرد. نباید شعار مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۱ روی زمین بماند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس ضمن تبریک روز کارگر و با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) دست دو نفر حضرت زهرا (س) و کارگر را بوسه زد گفت: فعل معصوم برای ما حجت است باید به این قشر آسیب پذیر دقت ویژه ای داشته باشیم؛ نمی شود در این ممکلت کسی ۵ میلیون تومان حقوق بگیرد و فرد دیگر ۵۰ میلیون تومان حقوق بگیرد این ناعدالتی آشکار است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: به هیچ وجه نان کوپنی نمی شود به هیچ وجه بنزین کوپنی و گران نمی شود پروتئین مردم نباید گران شود. رئیس جمهور انقلابی دیشب کار خارق العاده ای انجام دادند و مبلغ ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومان برای سرپرستان خانوار واریز کردند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس در انتقاد از نبود اشتغال برای جوانان، گفت: پیشنهادم به رئیس جمهور این است که برای جوانانی که هنوز پایشان به محل کار باز نشده ماهیانه در نظر بگیرید. این جوانان با خانواده، همسر یا نامزدشان درگیر هستند. امروز اگر جوانی بخواهد ازدواج کند از او میپرسند شغلت چیست یا چقدر دارایی داری؟ اگر به جوان کار ندهیم، جوان ذلیل میشود. رسول الله (ص) جوانی که کار نمیکرد را دوست نداشت.
کمبود کالاها و گرانیهای روزانه بر روی کالاهای اساسی مردم را نگران تر از همیشه کرده است. بسیاری از گران شدن بنزین و افزایش بیشتر قیمت ها صحبت میکنند. در خصوص شرایط پیش روی مردم رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است. حتماً باید مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
تا صحبت از گرانی کالا در بین مردم میشود، برخی میگویند هنوز بنزین گران نشده است. نگرانیها در خصوص افزایش بیش از این قیمتها تلاطم را بین مردم و بازار بیشتر کرده است. رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال افزایش قیمت بنزین گفت: قیمت بنزین یک مسئله حاکمیتی است. ما خودمان تولید کننده بنزین هستیم و تا امروز هیچ ارادهای برای افزایش قیمت بنزین نیست.
وی افزود: باید افزایش قیمت بنزین به شکلی باشد که اتفاقاتی که در گذشته برای همین مساله افتاد دیگر تکرار نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه یارانه پنهان بالایی بر روی بنزین میپردازیم، توضیح داد: ایران جزء کشورهایی است که بیشترین یارانه را در بخشهای مختلف پرداخت میکند. ولی افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است و حتماً باید با مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
زارع درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای اخیر عنوان کرد: در بحث کالاهای اساسی، تقریباً در دوران کرونا یعنی از سال ۲۰۱۹ تا به امروز، قیمت جهانی کالاهای استراتژیک و مصرفی مثل گندم، غلات و ... افزایش پیدا کرده است.
نماینده مردم فارس در مجلس ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل محدودیتهای کرونایی سطح مصرف افزایش پیدا کرده است. در ایران نیز علاوه بر افزایش قیمت جهانی و سطح مصرف، بحث قاچاق این کالاها هم مطرح است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد تصمیم مجلس شورای اسلامی در این شرایط گفت: مجلس اختیار کامل را به دولت داده و عنوان شده است که دولت اختیار دارد در هر زمان که لازم دانست، کالاهای اساسی مورد نیاز را از طریق واردات تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس پیش بینی کرده است که میزان ۱۳ میلیارد دلار واردات در این زمینه صورت گیرد، اما با در نظر گرفتن افزایش قیمت جهانی کالاها این رقم قابل توجهی نیست و من فکر میکنم اگر بیش از ۵ میلیارد دلار قرار باشد از طریق ارز تخصیصی تامین شود، این به معنای هدررفت منابع است.
در ادامه تصریح کرد: دولت در بحث آرد گام اول را برداشت و یارانه صنف و صنعت را از ۲۷۰۰ به ۱۶ رسانده است؛ اما برای نان مردم هیچ افزایش قیمتی در دستور کار قرار ندارد. این کار میتوانند در کیفیت، کاهش مصرف و قاچاق تاثیر بگذارند.
رحیم زارع سوء مدیریت را یکی از علل گرانی مطرح کرد و در ادامه توضیح داد: البته برخی از گرانیها از اراده دولت خارج است. مثلاً همیشه ما در تامین گوجه فرنگی در فرودین ماه مشکل داریم حل نشدن این موضوع هم از سوء مدیریت است. اما برخی کالاها به دلیل افزایش قیمت جهانی رشد قیمتی داشتند و از ید اراده دولت خارج است. این افزایش به خاطر دوران کرونا است. البته من فکر میکنم با کاهش همهگیری به نوعی قیمت ها کاهش پیدا کند و دولت هم برنامه بهتری داشته باشد.