فروش فوری خودرو | فروش فوق العاده | ثبت نام خودرو
آغاز کار سامانه فروش فوری خودرو |جزئیات سامانه یکپارچه فروش فوری خودرو
مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت، به تشریح جزئیات فروش خودرو در سامانه یکپارچه فروش پرداخت.
شیوه فروش فوری خودرو رسما تغییر کرد و دیگر خودروسازان طرح فروش فوری خودرو یا فوق العاده را انجام نمی دهند.بسیاری از خودروسازان نسبت به فروش فوری خودرو با قرعه کشی با روش جدید اعتراض کرده اند و معتقدند بدون سیستم قرعهکشی خودرو مردم به سهولت خودرو را ثبت نام کرده و تحویل میگرفتند.حال باید دید جایگزین طرح فروش فوری خودرو تا چه حد به بازار پر نوسان خودرو کمک می کند.در ادامه به آخرین خبر از فروش فوری خودرو می پردازیم.
عبدالله توکلی ضمن تشریح کامل جزئیات و سازوکار «سامانه یکپارچه فروش خودرو»، در ابتدا به علت چرایی و هدف از طراحی این سامانه پرداخت.
او گفت: در روشهای قبلی فروش و عرضه خودرو دو نکته حائز اهمیت وجود داشت که زمینهساز هماندیشی برای طراحی این سامانه شد.
در وهله اول، بررسی روند عرضه خودرو بهویژه طی چند سال اخیر نشان میدهد که خودروسازان ما به تولید خودروهای ناقص روی آورده بودند.
خودروسازان آمار تولید را ارائه میدادند اما در عمل میزان عرضه بسیار کمتر بود.
در حقیقت خودروها به سبب ناقصی قطعات در پارکینگها میماند و امکان عرضه نداشت.
این در حالیست که بایستی تمرکز اصلی بر عرضه محصول به بازار باشد؛ لذا تاکید شده تا خودروسازان تولید ناقص نداشته باشند و هر چه تولید میکنند، قابلیت عرضه داشته باشد.
مدیرکل دفتر صنایع حملونقل وزارت صمت تصریح کرد: فارغ از اینکه این تولید خودروها به این شیوه (خودرو ناقص) در دنیا بسیار عجیب و غیرمتعارف است.
بحث تولید انبوه در صنعت خودرو با این هدف مطرح شد تا با تولید انبوه، هزینههای سربار کاهش یابد؛ اما زمانیکه خودرو ناقص تولید میشود و در آمار تولید هم لحاظ میشود، در عمل کالای ناقصی تولید شده که قابلیت عرضه به بازار نداشته است.
توکلی با بیان اینکه به جرئت میتوان گفت میزان عرضهای که در سامانه یکپارچه فروش خودرو انجام خواهد شد، چندین برابر دورههای قبل خواهد بود،گفت: برای آنکه هجوم زیادی هم اتفاق نیفتد، بازه زمانی مشخص تعیین خواهد شد.
وی ادامه داد: متقاضیان با عرضه تعداد قابل توجهی خودرو از سوی خودروسازان متعدد مواجه خواهند بود و دیگر مهلت زمان چند روزه برای ثبتنام مطرح نیست.
وی ادامه داد: روال تحویل نیز به این صورت خواهد بود که چنانچه تقاضا برای یک خودرو، بیش از میزان عرضه آن در آن دوره باشد، مشتریان نهایی به شیوه قرعهکشی تعیین خواهند شد؛ در غیراینصورت خودرو به هر فرد ثبتنام کننده تعلق خواهد گرفت.
با توجه به اینکه طبق دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا زمان مشخص شدن سازوکار سامانه یکپارچه ، فروش خودرو به هر نحو ممنوع اعلام شده است، این هفته طرح فروش محصولات ایرانخودرو پس از ۱۹ طرح پیاپی بصورت هفتگی (البته بدون در نظر گرفتن دو هفته ابتدایی فروردین ماه)، به سبب همین ممنوعیت فروش اجرا نخواهد شد.
هفته گذشته سیدرضا فاطمی امین- وزیر صنعت، معدن و تجارت- سامانهای جدید برای فروش خودرو معرفی و اعلام کرد: به منظور شفافسازی روند عرضه خودرو، فروش همه خودروها به «سامانه یکپارچه فروش» منتقل میشود. بر این اساس همه خودروسازها از ۱۸ اردیبهشت بایستی هرگونه عرضه خودرو را صرفا از طریق سامانه متمرکز قرعهکشی انجام دهند تا ضمن ایجاد شفافیت، امکان عرضه عادلانهتر برای همه خودروهای تولیدی فراهم شود.
طبق تاکید وزیر صمت، البته فروش خودرو در قالب این سامانه، به معنای بلاتکلیفی حذف روند قرعهکشی نیست و حذف قرعهکشی خودرو با قوت در دستور کار وزارتخانه مذکور خواهد بود.
در همین رابطه، ابتدای هفته جاری سرپرست دفتر صنایع خودرو وزارت صمت در راستای اجرای دستور وزیر صمت مبنی بر "فروش خودرو صرفا در سامانه یکپارچه فروش" در نامهای به خودروسازان کشور، اعلام کرد که از این به بعد فروش خودرو صرفا از طریق سامانه متمرکز انجام میشود و هرگونه عرضه از طرق دیگر بایستی فوراً متوقف شود.
براین اساس با توجه به ممنوعیت عرضه خودروها تا زمان مشخص شدن سازوکار و رونمایی از سامانه مذکور، (سامانه یکپارچه فروش خودرو)، فعلا طرحهای فروش خودروسازان که از اواخر آذر ماه بصورت هفتگی و پیدرپی (غیر از دو هفته ابتدایی فروردین ماه جاری/ تعطیلات نوروز) هر هفته اجرا شده است، تا اطلاع ثانوی متوقف خواهد بود؛ این درحالیست که با توجه به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، تمامی خودروسازها موظف شدهاند از تاریخ ١٨ اسفند ١٤٠١ هرگونه عرضه خودرو را با هماهنگی سازمان حمایت و صرفا از طریق سامانه متمرکز قرعهکشی انجام دهند، اما تاکنون هیچ اطلاعاتی از جزئیات و حتی آدرس این سامانه در اختیار نیست و وزارت صمت نیز تاکنون تنها به اعلام عنوان این سامانه بسنده کرده است و همچنان اعلام میکند، به زودی اطلاعات دقیقتر اطلاعرسانی خواهد شد.
شایان ذکر است که بنابر به دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیش فروش یک محصول گروه بهمنموتور که قرار بود از روز شنبه هفته جاری اجرا شود، ابطال و تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
احمد نعمتبخش دبیر انجمن خودروسازان گفت: نسبت به بخشنامه وزیر صمت مبنی بر شیوه جدید قرعهکشی انتقاد داریم، تاکنون بخش خصوصی کار خود را انجام میداد و بدون سیستم قرعهکشی مردم به سهولت خودرو را ثبت نام کرده و تحویل میگرفتند.
وی افزود: نامه وزیر صمت به رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با سیاست های رئیس جمهور نیز مغایرت دارد؛ حتی آقای وزیر گفته بودند امسال قرعه کشی نخواهیم داشت و اکنون این سوال مطرح است که چرا سیستم قرعهکشی را تغییر دادند؟
به گفته دبیر انجمن خودروسازان این روش برای قرعهکشی خودرو درست نیست و باید اجازه داد هیات مدیره خودروسازان خود تصمیم به روش فروش بگیرند.
بر اساس این گزارش وزیر صمت به سازمان حمایت بخشنامه ای مبنی بر لزوم اجرایی شدن قرعه کشی توسط این سازمان ابلاغ کرده است که خودروسازان باید از ۱۸ اردیبهشت از این شیوه تبعیت کنند.