بسته حمایتی | بسته معیشتی
لزوم ارائه بسته حمایتی برای این افراد | چه کسانی بسته حمایتی می گیرند؟
قاضی زاده هاشمی گفت مجلس و دولت و بنیاد شهید باید داوطلبین را ثبت کنند و به آنها خدمت ارائه دهد.
اجرای بسته حمایتی دولت در دو مرحلهی (مشمولان کمیته امداد و بهزیستی و مددجویان) و سیاست جبرانی کارکنان دولت اجرایی شد. برای کمک به وضعیت بهبود معیشت و دستمزد خانوارها در سه مرحله و متناسب با وضعیت خانوار بسته حمایتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در دولت تعیین شده که به گروه های هدف پرداخت خواهد شد. بسته حمایتی ویژه ابتدا به عزیزان تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و یا افرادی که در نوبت پیوستن به این سازمانها هستند تعلق خواهد گرفت.همچنین، بسته حمایتی دیگری نیز برای افرادی مانند کارگران ساختمانی، رانندگان، زنبورداران، صیادان و … که در این دو گروه نبودند پیش بینی شده است .در ادامه به آخرین خبر از بسته حمایتی می پردازیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران در مراسم بزرگداشت ۴۹۰ شهید امدادگر جمعیت هلال احمر گفت: داوطلبان، پایه گذار جمعیت هلال احمر هستند. زیرا افراد بدون انتظار، هیچ مزدی بر اساس احساس مسئولیت در زمان آسیب و تنگنا قدم میگذارند چه بسا که خود هم درگیر همین مسائل باشند. در قبل و بعد از انقلاب در جریان سیل و زلزله جمعیت هلال فعالیت داشته است، در زمان جنگ تحمیلی نقش هلال در شناسایی مفقود الاثرها و ثبت و ضبط آزادگان و تبادل آنها پررنگ بوده است امدادگران تمامی ابزارهای داخلی و خارجی را بکار گرفتند تا شهدا را شناسایی کنند.
امیر حسین قاضی زاده هاشمی گفت: شهادت دارای دو بخش عقلانی و احساسی است، آنچه راه را هموار میکند بخش عقلانی است؛ اگر شجاعت سرداران و سربازان بزرگ نبود هرگز از اسلام خبری نبود آنها با تمام وجود به یقین رسیده و خدا را شاهد و ناظر میدانند.
قاضی زاده هاشمی گفت: شاید در طی سال چندین بار بلایای طبیعی در کشور ما رخ دهد که علیرغم نوسانات اقتصادی مردم هرگز پا پس نکشیدند و در هلال احمر حضور پیدا کردند. مفهوم ایثار گسترده است چرا که در جنگ و صلح متفاوت است مجلس و دولت و بنیاد شهید باید داوطلبین را ثبت کنند و به آنها خدمت ارائه دهد و همچنین باید بستهای قانونی برای حمایت از اقدامات داوطلبانه تدارک ببینیم و برخی از امتیازاتی که به جامعه ایثار گر میدهیم به این افراد هم تعلق بگیرد.
«علی حسین رعیتی فرد» اظهار داشت: این بسته با هماهنگی دولت و وزارت صمت در مرحله نهایی است و در کمیسیون اقتصادی دولت نهایی میشود.
وی افزود: در این بسته وظایف بانکها و نهادها در حمایت از بنگاهها و واحدهای کوچک و متوسط مشخص شده تا موانع تولید رفع شود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش ۵٧.۴ درصدی افزایش دستمزد کارگران گفت: عدهای این درصد را بزرگنمایی میکنند، درحالیکه حقوق کارگران نسبت به سال گذشته تنها یک میلیون و ۵۶٠ هزار تومان افزایش یافته است؛ همچنین کارفرمایان همراهی کردند.
رعیتی فرد با بیان اینکه مصوبه دستمزد ١۴٠١ کارگران لازمالاجراست گفت: این مصوبه از فروردینماه قابل اجرا بود، درصورتیکه کارفرمایان و یا کارگاهها تخلف کنند کارگران در صورتی که حقوق و مزایای قانونی دریافت نکردند، میتوانند به ادارات کار مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.
وی بیان داشت: رصد بازار کار را دنبال کردهایم و تعدیل نیرویی انجام نشده است و طبق آمارها تعدیل نیروی کار نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
رعیتی فرد خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها شکایت کارگران امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۴ درصد و دریافت بیمه بیکاری ۲۸ درصد کاهش یافته است.
به گفته معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بعضی از کارفرمایان نبود مواد اولی و سایر مشکلات کارگاهها را به افزایش دستمزد کارگران بهانه کردهاند.
وحید خاوئی با اعلام اتمام توزیع بیش از «یک میلیون و ۴۳۶ هزار بسته معیشتی» میان خانوارهای محروم کشور و مناطق مرزی در تشریح گزارش توزیع این اقلام اظهار کرد: بنیاد مستضعفان در آخرین ماه سال ۱۴۰۰ و همزمان با ایام نوروز ۱۴۰۱، توزیع بستههای معیشتی را برای کمک به معیشت خانوادههای نیازمند آغاز کرد و توزیع این اقلام در ماه مبارک رمضان نیز ادامه یافت و در مجموع «یک میلیون و ۴۳۶ هزار بسته معیشتی» در مناطق محروم و هدف بنیاد مستضعفان و مناطق مرزی کشور توزیع شد.
مدیرعامل بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان ادامه داد: این بستههای معیشتی که در ۲ شکل کارت خرید ۵۰۰ هزار تومانی و سبد کالایی توزیع شد شامل یک کیسه برنج ۱۰ کیلویی، ۳ کیلو مرغ، ۲ عدد روغن مایع و ۴ بسته ماکارونی به ارزش بالغ بر ۵۰۰ هزار تومان بود.
وی با بیان اینکه این بستههای معیشتی توسط گروههای مردمی و جهادی، خیریهها، معتمدین محلی و ارگانهای ذیربط در مناطق مختلف کشور توزیع شده است گفت: با توجه به جمعیت خانوارهای محروم در نقاط مورد نظر، بیشترین توزیع بستههای معیشتی در مناطق حاشیهای و محروم استانهای تهران، خراسان رضوی، فارس، البرز، سیستان و بلوچستان و خوزستان انجام شد.
به گفته خاوئی، بنیاد مستضعفان برای تأمین و توزیع این بستههای معیشتی بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان تخصیص داد که این مبلغ برای تأمین کارت خرید نقدی و خرید ۱۰ هزار تن برنج، ۳ هزار تن مرغ منجمد، ۱۶۰۰ تن روغن و ۱۷۰۰ تن ماکارونی هزینه شد.
وی جزایر محروم جنوبی کشور، نقاط مرزی و دورافتاده، حاشیه کلانشهرها و همچنین مناطق محروم در ۳۱ استان کشور را مهمترین نقاط توزیع این بستههای معیشتی اعلام کرد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: سومین مرحله بسته حمایتی اصحاب فرهنگ وهنر در ایام ماه مبارک رمضان به حساب هنرکارت اعضای صندوق اعتباری هنر لحظاتی پیش واریز شد.
سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به مبلغ واریزی مرحله سوم بسته حمایتی گفت: مبلغ این واریزی برای هنرمندان عضو صندوق یک میلیون و یکصد هزار تومان است که به حساب متصل به هنرکارت بیش از 70 هزار نفر عضو تأیید شده صندوق اعتباری هنر واریز شد.
وی بیان کرد: با توجه به مهلت یک ماهه صندوق برای متقاضیان جدید و اعضایی که دارای نقص مدارک بودند, سومین مرحله اعطای بسته حمایتی با تأخیر چندروزه نسبت به برنامه اعلامی قبلی پرداخت شد. همچنین بیش از 2 هزار و 500 نفر از هنرمندانی که تا 31 فروردین 1401 نسبت به تکمیل فرایند ثبت نام یا تکمیل مستندات در سایت صندوق و هنرکارت اقدام کرده و تأیید شدهاند، هدیه شب عید نیز به همراه هدیه میلاد امام حسن مجتبی (ع) به حساب هنرکارت آنها واریز خواهد شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدام قابل تقدیر دولت سیزدهم در حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر گفت: با استمرار بحران شیوع ویروس کرونا در سال 1400 و تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری در سراسر کشور با پیگیری مستمر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بدو تشکیل دولت سیزدهم، ارائه و پرداخت بسته های حمایتی به اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه سراسر کشور در دستور کار قرار گرفت.
پوراحمدی افزود: بسته حمایتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در دو بخش بلاعوض و تسهیلات تعریف شد که در بخش بلاعوض طی 3 مرحله به مناسبت شب یلدا، شب عید و به مناسبت میلاد با سعادت امام حسن مجتبی (ع) مجموعاً مبلغ سه میلیون و 600 هزار تومان به حساب اعضای صندوق واریز شد.
وی بخش دوم بسته حمایتی را تسهیلات بدون بهره در طرحهای مختلف "یادمان"، "شمیم" و "جوانه" عنوان کرد و گفت: در طرح شمیم و جوانه پرداخت 30 میلیون وام (بدون بهره با کارمزد 2 درصد) همراه با 5 میلیون بلاعوض به اعضایی که از مهر 1400 تا پایان اسفند 1401 ازدواج نمایند یا صاحب فرزند شوند اعطا میشود.