رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
اجرایی شدن رتبهبندی معلمان | آخرین جزییات از رتبه بندی فرهنگیان
جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت ، در رابطه با اعتراضات اخیر و بازداشت معلمان و همچنین تهدیدی که از جانب وزیر آموزش و پرورش خطاب به معلمان مطرح شده بود، گفت: من وقتی تهدید وزیر را در رسانهها دیدم تعجب کردم و خوب شد که آقای وزیر در این زمینه عذرخواهی کرد، اما در خصوص کلیت این مساله معتقد به این هستم که یک وقتی شما این حرف را به کل فرهنگیان خطاب میکنید که آن کسی که به فرض اعتراض میکند اخراج میشود؛ در صورتی که قانون اساسی اعتراض را حق مردم ایران میداند و این درست نیست.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
نماینده رشت گفت: معمولا اعتراضات و تجمعات فرهنگیان آرام است، اما اگر هم کسی بازداشت میشود قطعا سازمانهای امینتی دقت میکنند و افرادی که از چارچوب اعتراض خارج میشوند را بازداشت میکنند.
جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت ، در رابطه با اعتراضات اخیر و بازداشت معلمان و همچنین تهدیدی که از جانب وزیر آموزش و پرورش خطاب به معلمان مطرح شده بود، گفت: من وقتی تهدید وزیر را در رسانهها دیدم تعجب کردم و خوب شد که آقای وزیر در این زمینه عذرخواهی کرد، اما در خصوص کلیت این مساله معتقد به این هستم که یک وقتی شما این حرف را به کل فرهنگیان خطاب میکنید که آن کسی که به فرض اعتراض میکند اخراج میشود؛ در صورتی که قانون اساسی اعتراض را حق مردم ایران میداند و این درست نیست.
وی ادامه داد: چند روز قبل مقام معظم رهبری دیداری با کارگران داشتند و در این دیدار تاکید کردند که وقتی کارگران به خاطر ظلمی که به آنها میشود اعتراض میکنند، حق دارند، یعنی ایشان برای کارگران حق اعتراض قائل شدند. اما در مجموع این نوع صحبت کردن با فرهنگیان اتفاق خوبی نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در رابطه با لایحه رتبهبندی و تاخیر در اجرای این مصوبه، عنوان کرد: درخصوص موضوع رتبهبندی ما از ابتدا به مسأله رتبهبندی به این شکل معترض بودیم، این چیزی که تصویب شد یک رتبهبندی تقریبا شسته و رفتهای است و رتبهبندی به آن شکل که مدنظر و قابل توجه بود، در آن نیست.
وی اضافه کرد: در هر حال همین را هم دارند با تأخیر اجرا میکنند، ما انتظار داشتیم که در هفته معلم این را اعلام کنند و احکام فرهنگیان صادر شود اما هنوز در کمیسیونهای دولت دست به دست میشود. خب با این وضعیت اجرای آن زمانبر میشود، چراکه بعد از این باید شیوه نامه اجرایی تدوین شود، به شخصه معتقدم که باید سرعت بدهند و مصوبه مجلس را به سرعت اجرا کنند، اگر این را اجرا کنند تا حدی دغدغهها رفع شده و فرهنگیان آرام میشوند.
کوچکینژاد در رابطه موضوع بازداشت معلمان، عنوان کرد: البته معمولا اعتراضات و تجمعات فرهنگیان آرام است، اما اگر هم کسی بازداشت میشود قطعا سازمانهای امینتی دقت میکنند و افرادی که از چارچوب اعتراض خارج میشوند را بازداشت میکنند. شما میبینید مثلاً ۵۰۰ نفر معلم اعتراض میکنند ولی ۳ نفر بازداشت میشوند، مشخص است که آن ۳ نفر یک بحثهای امنیتی دارند که بازداشت شدند نه به عنوان یک معلم معترض.
وی ادامه داد: امیدواریم بخشی از اجحافی که طی سالیان گذشته در حق معلمان عزیز ایجاد شده است را بتوانیم جبران کنیم و معلمان عزیز را به حق و حقوق خود برسانیم.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی افزود: هر معلمی که در خیابان و تجمع دچار سختی و ناراحتی می شود، ما نیز به تبع آن دچار سختی و ناراحتی می شویم و تلاش می کنیم هر چه سریع تر این مسئله رتبه بندی معلمان را حل کنیم.
وی در خصوص تغییر مدیریت در آموزش و پرورش آستارا نیز تصریح کرد: تغییر مسئولیتها امری عادی و طبیعی است و امیدواریم این شهرستان به تناسب سابقه و شهرت فرهنگی خود، با اتکا به مربیان و معلمان دلسوز، همچنان در عرصه تعلیم و تربیت بدرخشد.
حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی امام جمعه آستارا هم در این برنامه به تغییر و تحول در آفرینش و فصل ها و طبیعت اشاره کرد و نقش آموزش و پرورش و معلمان را در تربیت و تعلیم فرزندان جامعه ستود.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش گیلان نیز در این آئین به تلاش بی وقفه معلمان و مربیان در ۲ سال دوره شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: فرهنگیان این استان در این دوره در حوزه آموزش، تربیت نیروی انسانی و تامین محتواهای فضای مجازی خوش درخشیدند.
علی حسین زاده متقاعد کردن اولیا و دانش آموزان برای حضور دوباره در مدارس را تجربه گرانبهایی دانست که معلمان بعد از دوره شیوع کرونا به دست آوردند و اظهار امیدواری کرد که آموزش های حضوری با قوت و کیفیت خود ادامه داشته باشد.
در پایان این آئین از حدود ۶ سال مدیریت سید سجاد موسوی در آموزش و پرورش آستارا قدردانی و بیژن خالقوردی پور به عنوان مدیر این اداره معرفی شد.
اهدای شاخه های گل و هدایای دیگر از ناحیه معلمان و فرهنگیان و اهدای بشقاب نگاره خوشنویسی توسط استاد صمدزاده رییس انجمن خوشنویسی آستارا به موسوی مدیر قبلی آموزش و پرورش از بخش های قابل ذکر این برنامه بود.
حدود ۱۸ هزار دانش آموز در بیش از ۱۶۰ مدرسه دولتی و غیردولتی آستارا به تحصیل علم مشغول هستند.