یارانه جدید | ثبت نام یارانه جدید | واریز یارانه جدید
توضیحات وزیر درباره قطع شدن یارانه جدید | زمان قطع یارانه جدید مشخص شد
وزیر اقتصاد گفت: دولت به دلیل عدم اطمینان کافی از نتیجه و ایرادات حمایت از اقشار جامعه با کالابرگ الکترونیکی، دوباره به همان شیوه قبل، یعنی واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوار حمایت خود را ادامه میدهد.
بالاخره پس ازمدتها انتظار وعده یارانه جدید رئیسی عملی شد و به حساب سرپرستان واریز شد. تاکنون هیچ مسئولی در رابطه با پرداخت یارانه جدید موضوعی را مطرح نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان یارانه جدید هنوز قابل برداشت نیست. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز (۲۸ اردیبهشت) در حاشیه جلسه هیئت دولت در رابطه با کالابرگ الکترونیکی و اعلام اسامی ابربدهکاران به سوالات زیر پاسخ داد.
سوال: روند کاری کالا برگ بعد از ۲ ماه به چه صورت است؟
آقای خاندوزی: دولت به دلیل عدم اطمینان کافی از نتیجه و ایرادات حمایت از اقشار جامعه با کالا برگ الکترونیکی، دوباره به همان شیوه قبل، یعنی واریز وجه به حساب سرپرستان خانوار حمایت خود را انجام داد.
براساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت تمام دستگاههای ذیربط از جمله وزارت بهداشت و درمان، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت کشور و سایر وزارتهایی که در زمینه اختصاص یارانهها به کالاهای اساسی فعالیت دارند. تا دو ماه فرصت داده شده طرح پیشنهادی خود را در رابطه با کالا برگ الکترونیکی که مصوبه قانون بودجه ۱۴۰۱ است، ابتدا به صورت آزمایشی پیاده سازی کنند و تمام ایرادات آن را رفع کنند. با این شیوه حمایت هیچ واریزی به حساب افراد قطع نخواهد شد.
بعد از پایان این مدت دو ماهه، تا انتهای خرداد یا اول تیر یک گزارشی از چگونگی رفع ایرادات و تعمیم آن به استانها تهیه و اعلام خواهیم کرد. برای ثبتنام از متقاضیان دریافت یارانه شامل افراد جدید و جامانده تاکنون ۵۰۰ هزار نفر به سامانه مراجعه کردند.
اعلام اسامی ابربدهکاران بانکی به کجا رسید؟ آیا بازگشت منابعی صورت گرفته است؟
آقای خاندوزی: طبق اعلام برخی از بانکها، انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی موجب بازگشت مقداری از منابع بانکی شده است. بازگشت این منابع میتواند توان اعتباردهی سیستم بانکی را افزایش دهد. اتفاق در رابطه با اعلام اسامی ابربدهکاران موضعی و سیاسی نیست.
در رابطه با شرکتهای زیر مجموعه نهادهای عمومی غیر دولتی که تکلیف بودجه است ظرف یک تا دوماه آینده یک شفافیت بسیار بزرگ و برای نخستین بار در صورتهای مالی خواهیم داشت.
سازمان هدفمندسازی یارانه ها در اطلاعیه ای از ثبت نام افراد جامانده و افراد متقاضی دریافت یارانه در روزهای آتی خبر داد.
این اطلاعیه که در راستای مردمی سازی و عادلانه سازی یارانه و دستورات آیت الله دکتر رئیسی، رئیس جمهور می باشد بدین شرح است: به اطلاع کسانی که به هر دلیلی امکان ثبت نام پیدا نکردند، می رساند سازمان هدفمندسازی یارانه ها در روزهای آتی، ثبت نام از متقاضیان یارانه، جاماندگان، از قلم افتادگان و منصرفین دوره های قبل را آغاز می کند.
در روزهای آتی کیفیت، شرایط و وب سایت ثبت نام از افراد متقاضی دریافت یارانه و افراد جامانده از طریق رسانه های جمعی و یا پایگاه اطلاع رسانی سازمان هدفمندسازی یارانه ها به آدرس اینترنتی www.hadafmandi.ir اعلام می شود.
لازم به تاکید است، پس از ثبت نام از سرپرستان، بررسی های لازم انجام می شود و در صورت واجد شرایط بودن، ثبت نام کننده مانند سایر مشمولین، یارانه مرحله 136-135 (اردیبهشت و خرداد 1401)را دریافت خواهد کرد.
همچنین منظور پاسخگویی به عدم واریز کمک معیشتی در اردیبهشت ماه سال1401 و اعتراض به دهک بندی های اعلام شده به وب سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه و یا با شماره 021-6369 تماس حاصل نمایید. در صورت پذیرش اعتراض عدم واریز یارانه مرحله 135 و 136 اعلام شده برای سرپرست خانوار جبران خواهد شد.
بسیاری از افراد این سوال را دارند که اگر بخواهند یارانه خود را از خانواده جدا کنند، باید چه کنند؟ در این گزارش به شما توضیح خواهیم داد.
از روزی که یارانهها پرداخت شده سوالات متفاوتی در این باره از سوی کاربران مطرح میشود؛ یکی از مهمترین این سوالات آن است که اگر بخواهیم یارانه خود را از خانواده جدا کنیم، باید چه کاری انجام دهیم؟
برای اینکه یارانه خود را از خانواده خود جدا کنید، دو شرط لازم است؛ اول اینکه حداقل 35ساله باشید؛ بنابراین اگر کمتر از 35سال سن دارید، تا لحظه نگارش این گزارش راهی برای جدا کردن یارانه شما وجود ندارد.
شرط دوم نیز آن است که جدا از خانواده زندگی کنید؛ بنابراین اگر با خانواده زندگی میکنید هم نمیتوانید یارانه خود را جدا کنید؛ دقت داشته باشید که هر دو شرط باید در کنار هم باشند و اگر یکی از این شرایط را داشته باشید هم نمیتوانید یارانه خود را از خانواده جدا کنید.
حالا اگر این دو شرط را دارید، باید به بخشداری بروید و برای جداکردن یارانه از خانواده نامه بگیرید.
با آغاز اجرای طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» از بیستم اردیبهشت ماه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئولیت تعیین وضعیت اقتصادی خانوار و دهکبندی آنها را برعهده داشته، روشهایی را برای استعلام و ثبت اعتراض به دهکبندیها اعلام کرده است.
بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افرادی که به هر نحوه به دهکبندی خود اعتراض دارند میتوانند از طریق سامانه جامع رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت کنند و اگر اطلاعات اعلامی تایید شود، یارانه آنها جبران خواهد شد.
علاوه براین، شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ و شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخگویی به سؤالات در این زمینه در اختیار مردم گذاشته شده است.
و اما افرادی از ابتدای اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها در سال ۱۳۸۹ ، یارانه نقدی دریافت نکردهاند یا به دلیل انصراف یا عدم ثبت نام از سال ۱۳۹۳ مشمول یارانه مذکور نبوده و متقاضی بررسی شرایط مالی و اقتصادی خود برای دریافت یارانه کمک معیشتی جدید هستند، نیز می توانند طی سه ماه آینده نسبت به ثبت مشخصات خود در سامانهای که به زودی توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها اطلاع رسانی خواهد شد، اقدام کنند.
در صورت تأیید درخواست، یارانه کمک معیشتی جدید از ابتدای اجرای برنامه محاسبه و به خانوار تعلق خواهد گرفت.
برای این موضوع نیازی به مراجعه حضوری و یا تماس تلفنی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست و موضوع صرفا از طریق سامانه سازمان هدفمندسازی یارانهها که به زودی در دسترس قرار میگیرد، قابل پیگیری است.
در همین زمینه، عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است: اجرای این طرح ملی سوالات و دغدغههایی را برای مردم به وجود آورد که نیازمند شفافسازی و همراهی همهجانبه است. گروههای پاسخگویی وزارت مردم به صورت شبانهروزی پاسخگوی درخواستها و سوالات خانوارها درباره عدالتبخشی به پرداخت یارانهها هستند.
وی افزود: در چهار روز اول اجرای طرح، دو میلیون تماس و مراجعه به سایت انجام شده و اعتراضات یک میلیون و ۵۰ هزار نفر ثبت شده که در حال بررسی است.