رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
اتمام حجت وزیر درباره اجرای رتبه بندی معلمان | رتبه بندی معلمان در ایستگاه پایانی
یک سری از طرح های آموزش و پرورش در دوران های گذشته متوقف شد. بازگشت به برخی از طرح های مفید گذشته سخت است و عده ای می خواستند آموزش و پرورش را از حکمرانی خود خارج کنند.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در جمع فرهنگیان اصفهان اعلام کرد: ما درصدد هستیم که طرح رتبه بندی فرهنگیان را تا چند ماه آینده اجرایی کنیم!
یک سری از طرح های آموزش و پرورش در دوران های گذشته متوقف شد. بازگشت به برخی از طرح های مفید گذشته سخت است و عده ای می خواستند آموزش و پرورش را از حکمرانی خود خارج کنند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه اشکالات شورای نگهبان به لایحه رتبه بندی معلمان اصلاح شد، گفت: معتقدیم لایحه، پول به همراه دارد و رتبه بندی برای یک سال است که در سال 1400، برای 6 ماه اجرا میشود در نتیجه پول تعیین شده کفایت میکرد.
منادی افزود: در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱، ۱۵ هزار میلیارد تومان علاوه بر ۲۵ هزار میلیارد تومان سال آینده برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته شد و در مجموع حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان تعیین شد تا اگر امسال مشکلی پیش آمد یا اینکه شورای نگهبان مجدد به مصوبه اشکال گرفت، این موضوع جزء دیون باشد و از محل ۱۵ هزار میلیارد تومان تامین شود.
دیروز (یکشنبه، یکم اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با اصلاح لایحه نظام رتبهبندی معلمان جهت تأمین نظر شورای نگهبان موافقت کرد.
طبق ماده ۳ اصلاح شده، معلمان براساس شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای و تجربه خود در رتبههای پنجگانه به ترتیب: آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار میگیرند.
طبق تبصره اصلاح شده ماده ۴، استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند نیز مشمول این قانون می شوند.
در ماده ۵ اصلاحی آمده است: کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل پنجسال خدمت در هر یک از رتبهها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آییننامه اجرائی این قانون خواهد بود.
همچنین حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب(۱۵) و(۲۱) سال است و ارفاقات مذکور در تبصرههای (۱) و (۲) این ماده، از این مدت کسر میشود.
در ماده ۶ اصلاحی آمده است: برای رتبه های موضوع این قانون، فوق العاده رتبه بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می شود. فوق العاده مذکور برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل چهل و پنج درصد(۴۵%)، مربی معلم حداقل پنجاه و پنج درصد(۵۵%)، استادیار معلم حداقل شصت و پنج درصد(۶۵%)، دانشیار معلم حداقل هفتاد و پنج درصد(۷۵%) و استاد معلم حداقل نود درصد(۹۰%) مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل است.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، از تأمین بار مالی قانون رتبه بندی معلمان برای امسال و سال آینده در بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.
حاجی پور با اشاره به دستور کار (یکشنبه اول اسفند) مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: پس از بررسیهای مفصل و برگزاری جلسات مکرر، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری گزارش خود را در مورد لایحه رتبه بندی به صحن علنی مجلس ارائه کرد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نشست صحن مجلس نیز با رفع ابهامات شورای نگهبان موافقت کرد، افزود: این لایحه به شورای نگهبان برای بررسی مجدد ارسال خواهد شد.