دهک بندی یارانه | شرایط دهک بندی یارانه

اعتراض به دهک بندی یارانه با این روش | در کدام دهک یارانه ای هستید؟

کسانی که از سال ۸۹ یارانه دریافت نکردند و همچنین افرادی که از سال ۹۳ برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده و یا انصراف دادند و همچنین حذف‌شدگان سال ۹۴ و یارانه اخیر نیز برای ثبت درخواست خود باید به سامانه هدفمندی یارانه ها مراجعه کنند.

اعتراض به دهک بندی یارانه با این روش | در کدام دهک یارانه ای هستید؟
کدخبر : 7678
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 پس از اعتراضات مردم، دهک بندی یارانه بالاخره از سمت دولت اعلام و انجام شد. دهک بندی یارانه با معیار و شرایط خاص انجام شد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود. دهک بندی یارانه امری مهم و اقتصادی است که در هر جامعه ای باید مشخص گردد. دهک بندی یارانه از معیار های واجب و مهم سنجش کشور ها است. دهک بندی یارانه، همیشه از مسائل مهم جامعه بوده و مورد توجه مردم و دولت نیز قرار می گیرد.

دهک بندی یارانه

ثبت نام متقاضیان جدید یارانه و جاماندگان از ۲۷ اردیبهشت آغاز شده و تا یکم خرداد ماه ادامه دارد.

 افراد جامانده ابتدا برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت نام خود کد  دستوری #کدملی*4*43857* را شماره گیری کرده و سپس با مراجعه به آدرس اینترنتی my.gov.ir نسبت به درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام کنند.

زمان ثبت نام از متقاضیان جدید یارانه و جامانده براساس آخرین رقم سمت راست کد ملی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۷و ۲۸ اردیبهشت ماه جاری برای اعداد زوج و همچنین روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۹و ۳۰ اردیبهشت برای اعداد فرد از طریق درگاه my.gov.ir انجام شد اما اقرادی که هنوز موفق به انجام ثبت‌نام نشدند، می توانند امروز ۳۱ اردیبهشت و یا یکشنبه اول خرداد ماه برای ثبت‌نام اقدام کنند.

 در پرداخت یارانه ها گردش مالی ملاک دهک‌بندی خانوارها قرار گرفت، درصد بالایی از مردم یارانه می گیرند و بیش از ۷۰ درصد جمعیت یارانه‌بگیر ما روستاییان هستند.

هموطنانی که از لیست یارانه‌بگیران حذف شدند و یا به نوع دهک‌بندی اعتراض دارند نگران نباشند به تمامی درخواست های مردم ترتیب اثر داده می شود

هر نوع پیگیری درباره یارانه جدید نیاز به مراجعه حضوری ندارد،  دولت به جز برای دهک دهم یارانه سایر دهک‌ها را تدارک دیده و تامین اعتبار انجام شده است.

ممکن است برخی افراد به درستی در دهک موردنظر قرار نگیرند که می توانند با مراجعه به سامانهhemayat.mcls.gov.ir و یا تماس با سامانه ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ اعتراض خود به دهک‌بندی و سایر مشکلات مربوط به یارانه را گزارش کنند.

بخشی از یارانه ای که واریز شده قابل برداشت است و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد اما گاهی اوقات برخی یارانه‌بگیران به دلیل بدهی بانکی و یا ایراد در کارت موردنظر برای دریافت یارانه دچار مشکل می شوند که باید با مراجعه به بانک برای رفع آن اقدام کنند.

 گاهی اوقات در برخی خانوارها فرزند مجرد آنها مستقل است و در حساب بانکی خود مبالغ قابل توجهی پول دارد که موجب می شود یارانه سرپرست خانوار قطع شود که برای رفع این مشکل فرزندان متاهل باید به پلیس به اضافه ۱۰ و فرزندان مجرد باید با مراجعه به بخشداری برای تفکیک خانوار اقدام  کرده و در صورت تمایل دوباره برای دریافت یارانه ثبت نام کنند.

بنا به اعلام مسئولان مربوطه ثبت‌نام جاماندگان از یارانه پس از تاریخ اعلام شده متوقف نخواهد شد و تاریخ جدید برای افرادی که در زمان مقرر موفق به ثبت‌نام نشوند، متعاقباً اعلام می‌شود.

دهک بندی یارانه

به دنبال دستور رئیس‌جمهور برای واریز مبلغ کمک معیشتی ماه اول (اردیبهشت ماه ۱۴۰۱)، به حساب تمامی افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده‌اند، اما در این مرحله کمک معیشتی دریافت نکرده و معترضند، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از واریز این مبلغ به حساب افراد یاد شده خبر داد.

 رسیدگی یک‌ماهه به اعتراض دهک‌بندی یارانه‌ای دیگر موضوعی است که  حجت‌الله عبدالملکی به آن متعهد شد. شفاف شدن ملاک‌ها و شاخص‌های دهک‌بندی دستور دیگر رئیس‌جمهور بود تا مردم از نتیجه رسیدگی به اعتراضات و همچنین دهک‌بندی‌ها اقناع شوند. یاسین طاهری، یک مقام مسئول در معاونت رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگویی با تأکید بر اینکه ملاک و شاخص‌های دهک‌بندی مشخص است و بر اساس یک فرمول تعیین دهک‌ها انجام شده است، اضافه کرد: چند ملاک اصلی برای تعیین دهک خانوارها در نظر گرفته شده که یکی از آنها گردش‌های حساب بانکی است، ملاک دیگر تراکنش بانکی افراد است تا میزان خرید و مصرف خانوار نسبت به درآمدش مشخص شود.

ملاک‌های اصلی دهک‌بندی

وی ادامه داد: میزان حقوق فرد، بیمه، مالیات و اموال ثبت شده افراد و خودرو یا خودروهای تحت مالکیت خانوار  و سفر خارجی از دیگر شاخص‌ها بوده که طی چند سال محاسبه شده و خانوارها بر اساس فرمول‌های مشخصی بر مبنای همین ملاک‌ها دهک‌بندی شده‌اند. طاهری همچنین بعد خانوار را شاخص دیگری در تعیین دهک‌بندی برشمرد و تصریح کرد: هیچ‌یک از اطلاعات از سوی این وزارتخانه تولید نشده و منابعی که داده‌ها را در اختیار پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان قرار می‌دهند، مشخص هستند و در عین حال هیچ‌یک از بررسی‌ها به صورت دستی انجام نشده و کاملاً بر مبنای فرمول به صورت سیستمی بوده است.

وی درباره به‌روزرسانی اطلاعات خودرویی هم گفت: در روزهای نخست طرح مردمی‌سازی یارانه، اطلاعات خودرویی جدید به ما رسید و پایگاه در حال به‌روزرسانی این اطلاعات است.  این مقام مسئول در معاونت رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ملاک‌هایی که بعضاً در فضای مجازی به‌عنوان ملاک‌های دهک‌بندی نشر داده می‌شود هم گفت: این ملاک‌ها مربوط به طرح پیشین حمایت معیشتی است و اکنون موضوعیت ندارد و در این دوره آن موارد ملاک نبوده است.

طاهری همچنین با اشاره به چند مورد از پرتکرارترین اعتراض‌ها نیز گفت: یکی از موارد این بوده که افراد ابراز می‌کردند در یک دوره تراکنش مالی بالایی داشته اند و گمان می‌کردند که به این دلیل در دهک یک تا ۹ قرار نگرفته‌اند در حالی که در بررسی تراکنش‌های مالی و سایر ملاک‌ها یک دوره ۵ - ۶ ساله ملاک قرار گرفته و اگر فردی مثلاً در سال ۹۹ به یکباره گردش حساب بالایی داشته باشد مبنای محاسبه قرار نگرفته و در تعیین تمکن مالی خانوار تأثیرگذار نیست.

به گفته وی، یکی دیگر از اعتراضات مربوط به افرادی بود که بیماری خاص یا معلولیت خاص داشته و هزینه‌های آنها بالا می‌رود که این موضوع در حال بررسی است که آیا می‌شود اطلاعات مربوط به بیماری خاص یا معلولیت بالا را از نهادهایی مانند بیمه سلامت، معاونت درمان تأمین اجتماعی و... دریافت کرده و در فرمول دهک‌بندی دخیل کرد؟

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی دیگر از پرتکرارترین اعتراضات را مربوط به خانوارهایی دانست که فرزندان مجرد یا متأهل آنها شاغل هستند اما همچنان در خانوار پدری تعریف می‌شوند که در این مورد هم تکلیف فرزندان متأهل مشخص است و باید منتظر باشند تا بعد از معرفی سامانه از سوی سازمان هدفمندی درخواست تفکیک خانوار دهند اما درباره مجردها هم این موضوع در حال بررسی است که در صورت امکان بتوانند به‌عنوان خانوار مجزا تعریف شوند البته هنوز در حد پیشنهاد است و در این مورد تصمیم‌گیری نشده است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه