یارانه نان | یارانه جدید

جزییات جدید از پرداخت یارانه نان | چه زمانی خرید نان کارتی می شود؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص یارانه نان نیز گفت: وزارت کشور در حال بررسی اطلاعات افراد و حتی اتباع خارجی در کشور است تا یارانه نان در اختیار همه قرار بگیرد

جزییات جدید از پرداخت یارانه نان | چه زمانی خرید نان کارتی می شود؟
کدخبر : 7703
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

پرداخت یارانه نان به عنوان یارانه جدید برای اولین بار توسط استاندار زنجان عنوان شد و به تازگی اعلام شده است که میزان یارانه نان برای هر نفر 4 هزار تومان است. احتمالا بعد از اجرای طرح پایلوت یارانه نان، این طرح در کل کشور اجرا می‌شود. اما جزئیات پرداخت یارانه نان چیست؟ در ادامه به آخرین خبر از یارانه نان می پردازیم.

یارانه نان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر درخواست بازنگری اطلاعات خود را برای دریافت یارانه ثبت کرده اند، گفت: یارانه به بیش از ۷۳ میلیون نفر واریز شده است.

حجت‌الله وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست (یکشنبه، اول خردادماه) هم‌اندیشی نمایندگان برای اجرای سیاست‌های کلی نظام در خصوص آخرین وضعیت نحوه تخصیص یارانه‌ها گفت: رئیس جمهور در تمامی جلسات دولت با وزرا بر رفع مشکلات و تامین معیشت مردم تاکید کرده و اعلام کرده اند که در این راه آبروی خود را برای مردم می گذارند.

وی ادامه داد: پیش از این 500 هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه به جیب قاچاقچی ها، خارجی ها، تولید کنندگان خارج از کشور می‌رفت و تنها مقدار بسیار کمی از این یارانه به جیب مردم ایران می رفت، براین اساس تصمیم گرفته شد تا با مدیریت ارز ترجیحی و ساماندهی یارانه ها این منابع را بر سر سفره مردم ببریم و این موضوع موجب افزایش رفاه عمومی، ایجاد اشتغال، اصلاح ضریب جینی، جلوگیری از قاچاق و ... خواهد شد.

عبدالملکی تاکید کرد: براساس قانون بودجه 250 هزار میلیارد تومان برای باز توزیع یارانه میان مردم در تبصره 14 قرار داده شده و در جای دیگر 75 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه 45 هزار تومانی و معیشتی در نظر گرفته شده است و در دولت بعد از بحث های متعدد قرار شد، این منابع به صورت یارانه مستقیم در اختیار مردم قرار بگیرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به حذف دهک های پردرآمد براساس قانون، گفت: طبق قانون به ویژه قانون جوانی جمعیت باید دهک های پردرآمد حذف می شدند، براین اساس دولت تصمیم گرفت در مدیریت جدید ارز 4200 تومانی، یارانه به دهک دهم پرداخت نشود.

وی ادامه داد: از سال 93 سامانه یارانه ها بسته شد و دیگر کسی نمی توانست به صورت سیستماتیک در آن اطلاعاتی را وارد کند، تنها افراد با حضور در محل پلیس 10+ می توانستند اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند. براساس سامانه رفاه ایرانیان 73 میلیون نفر یارانه دریافت می کردند که 61 میلیون نفر از این افراد همزمان یارانه معیشتی و یارانه 45 هزار تومانی دریافت می کردند.

عبدالملکی تصریح کرد: بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها و عدم واریز یارانه به حساب برخی خانوارها، سامانه ای را وزارت کار راه اندازی کرد که طی یک هفته حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر از افراد درخواست بازنگری در اطلاعات خود را ثبت کردند و در حال بررسی است. یکی از اشکالات در وزارت کار این است که اطلاعات افراد کاملا مشخص نیست و برای پرداخت یارانه از دیگر مراکز اطلاعات خود را دریافت کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به حدود 5 میلیون و 900 هزار نفر از افرادی که در فروردین ماه یارانه تعلق می گرفت، در اردیبهشت ماه یارانه ای پرداخت نشد و در مجموع برای 73 میلیون و 300 هزار نفر در دور اول براساس اسناد و مدارک یارانه واریز شده است.

وی در واکنش به انتقاد نماینده ها در خصوص قطع یارانه برخی افراد، گفت: براساس قانون باید یارانه دهک های پردرآمد حذف شود اما اگر می خواهیم به همه افراد و اقشار یارانه دهیم اینگونه یارانه در اختیار افراد ضعیف جامعه قرار نخواهد گرفت.

عبدالملکی ضمن تاکید بر اینکه باید شناسنامه اقتصادی خانوارها شفاف شود، اظهار کرد: افرادی که درخواست یارانه کرده اند به دو گروه تقسیم می شوند، ابتدا افراد پردرآمدی که با وجود داشتن دارایی و سرمایه به عنوان یک ایرانی درخواست واریز یارانه دارند و آن را حق خود می‌دانند و دیگر خانواده هایی هستند که با وجود جدا شدن فرزندان آن ها از خانواده و داشتن زندگی مستقل، به دلیل احتساب سرجمع خانواده، یارانه سرپرست خانواده قطع شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برخی افراد نیز هستند که به دلیل عدم شفافیت شناسنامه اقتصادی، یارانه آن ها قطع شده است به طور مثال برخی افراد کارپرداز شرکتی هستند و یا دارای صندوق قرض الحسنه خانوادگی می باشند به این دلیل یارانه آن ها قطع شده است. بنابراین ما برای ایجاد شفافیت در اطلاعات اقتصادی خانواده ها سریعا سامانه ای را راه اندازی کردیم که از حدود 5 میلیون و 900 هزار نفری که یارانه آن ها قطع شده 4 میلیون و 500 هزار نفر درخواست بازنگری اطلاعات خود را ثبت کرده اند.

عبدالملکی تصریح کرد: ما هر روز به ریاست معاون اول رئیس جمهور جلسات خود را با حضور تمامی دستگاه های مربوطه برگزار می کنیم و موضوع مدیریت ارز ترجیحی و پرداخت یارانه ها را بررسی می کنیم، همچنین براساس دستور رئیس جمهور به حساب افرادی که پیش از این یارانه آن ها قطع شده بود، نیز یارانه واریز شد و هر زمان اطلاعات آن ها بررسی و نهایی شد می توانند این یارانه را برداشت کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص یارانه نان نیز گفت: وزارت کشور در حال بررسی اطلاعات افراد و حتی اتباع خارجی در کشور است تا یارانه نان در اختیار همه قرار بگیرد البته دولت هنوز بر روی بحث نان به تصمیم نهایی نرسیده و این موضوع به صورت پایلوت در زنجان در حال بررسی است و براساس تصمیم دولت یارانه نان هیچ شخصی حتی اتباع خارجی قطع نخواهد شد.

یارانه نان

هاشم‌زاده، بهترین راهکار برای اصلاح یارانه ارز 4200 تومانی را انتقال کامل عواید حاصل از اصلاح اقتصادی به جیب مردم عنوان کرد و افزود: در حال حاضر به دلیل اختلاف آرد نانوایی‌ها با آرد صنف و صنعت، شاهد خروج آرد از نانوایی‌ها و کاهش پخت نان توسط نانواها هستیم؛ مسأله‌ای که اگر سریع‌تر به آن رسیدگی نشود، موجب ایجاد بحران جدیدی خواهد شد.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی اهمیت اصلاح یارانه ارز 4200 تومانی کالاهای اساسی به صورت همزمان نیز بسیار روشن است، زیرا با توجه به آزادسازی زنجیره تولید و توزیع و پرداخت یارانه به انتهای زنجیره، اثرات جانشینی کالاها و افزایش قیمت کالاها، حرکت به سمت حذف تدریجی و چندباره ارز، موجب ایجاد انتظارات تورمی بیشتر و در نتیجه هزینه بیشتر برای دولت خواهد شد.

هاشم‌زاده با تأکید بر اینکه باید یارانه پرداختی به مردم، نه تنها جبران قدرت خرید مردم بابت افزایش قیمت‌ها را داشته باشد، بلکه باید شاهد افزایش قدرت خرید مردم نیز باشیم، گفت: قطعاً اصلاح اقتصادی بزرگ به همراهی و حمایت بزرگ از مردم نیز نیاز دارد، بنابراین برنامه دولت در این زمینه نیز، باید به گونه ای باشد که همه عواید آن به مردم برسد و حتی بیشتر از آن نیز برای ذینفع شدن مردم، به حساب آنها واریز شود.

وی با اشاره به اینکه موفق‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار هدفمندی یارانه‌ها در ایران، پرداخت یارانه نقدی است، گفت: ادامه پرداخت یارانه نقدی با توجه به تجارب هدفمندی یارانه‌ها، راهکار معقول‌تری است. البته با توجه به رشد منابع هدفمندی یارانه‌ها در تبصره 14 قانون بودجه سنواتی، باید یارانه پرداختی به مردم نیز رشد داشته باشد تا به این نحو، این یارانه نقدی نیز پس از یک دهه بی‌ارزش نشود.

وی اصلاح یارانه ارز 4200 تومانی دارو را با انتقال یارانه به بیمه‌ها عنوان کرد و افزود: با توجه به نظام‌های بررسی زنجیره توزیع دارو از محل واردات با سامانه تیتک، نسخه‌نویسی الکترونیک و بیمه همه ایرانیان از طریق بیمه‌ تأمین اجتماعی و بیمه کارکنان دولت و بیمه سلامت ایرانیان، راحت‌ترین و ساده‌ترین اصلاح یارانه ارز 4200 تومانی برای دارو خواهد بود.

هاشم‌زاده با اشاره به تأثیر جنگ روسیه و اوکراین در بالا رفتن قیمت‌های جهانی گفت: برنامه دولت و مجلس در قانون بودجه برای اصلاح یارانه نان و گندم بدون تغییر بود ولی وقوع جنگ روسیه و اوکراین و افزایش غیرمنتظره و بسیار بالای گندم در سطح جهانی، اصلاح سازوکار حمایتی برای نان را نیز با تغییرات گسترده‌ای مواجه کرد. دولت نیز به همین دلیل به دنبال بهترین راهکار برای اصلاح یارانه گندم بود تا کمترین مشکلی متوجه مردم نشود و نان مردم نیز به هیچ وجه گران نشود.

این کارشناس اقتصادی معتقد است: در صورت عدم اصلاح سازوکار یارانه اعطایی برای نان، آرد به شکل محصولات فرآوری شده مانند ماکارونی یا به شکل نان یا به همان شکل آرد قاچاق خواهد شد. نتیجه این تلاش‌ها، طرحی موسوم به اصلاح یارانه نان با طرح سوئیچ وزارت اقتصاد شده است که در آن قیمت نان برای خانوار ثابت خواهد ماند و مابه التفاوت قیمت نان آزاد و نان یارانه‌ای، مستقیماً توسط دولت شارژ خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: در این مدل کارت‌های بانکی سرپرست خانوار و همه اعضای خانواده توانایی خرید نان بدون افزایش قیمت را خواهند داشت و نان به هیچ وجه برای مردم گران نخواهد شد ولی در کل زنجیره قیمت آرد و گندم آزاد خواهد شد. با وجود این، با توجه به افزایش قیمت آرد صنف و صنعت، باید به سرعت طرح فوق اجرایی شود تا قیمت کل زنجیره آرد و نانوایی‌ها نیز آزاد گردد اما به هیچ وجه نباید نان برای مردم گران شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه